Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Belbog 

všechny recenze uživatele

Pro žádný seriál neplatí úsloví, že "když jste viděli jeden díl, jako byste viděli všechny", jako pro tenhle. Ustálené výchozí situace pro skeče (tj. opakované postavy a prostředí) má řada humoristických seriálů, většinou se však snaží přinášet nové vtipy a ne jen opakovat tentýž, jak se děje zde. Druhý problém je ten, že mnoho scének vlastně spočívá jen na svérázných postavách (které stojí za to), ale ne na humoru. Třetí věc je míra: Nahou obézní Bublu jsem ustál, nikoli však neustále zvracející konzervativní lesbickou důchodkyni či pomočující se důchodkyni - ne však proto, že by mi to přišlo moc drsné, ale proto, že sledovat něco nechutného může být "v pohodě", když je to součástí vtipu, ale ne naopak: nechutné se nestane vtipným jen a pouze proto, že se autoři "odvážou" a pustí do TV něco nechutného; na to se dívat nemusím. ()

JenTR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sitcom svého druhu za dobu, co pamatuji. Samozřejmě je lepší, když Británii znáte, když jste tam strávili nějaký čas, protože teprve pak pochopíte, že je to přesně ono. Dobrá parodie na všechny možné anglické třídy společnosti. Bohužel, nic takového už v budoucnu nikdy neuvidíme. Tento nekorektní humor musel skončit. ()

Wav 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že kdo viděl první dva díly, viděl už vlastně všechno. Pak už jsou to v podstatě už jen variace na totéž. Přitom stačilo jen o trochu více autorské invence a prostor pro gagy a vtípky by se nabízel téměř nekonečný. Takhle je to ale jen promarněná příležitost. Dvě hvězdičky za umění maskérů a zvládnutí různých britských akcentů ()

3Libras 

všechny recenze uživatele

Keďže som niekoľko rokov strávila v UK, tak toto nebol vtedy môj obľúbený seriál. Bola to terapia. Bolo fajn vidieť, že existujú ľudia v UK, ktorí majú nadhľad nad tým ako to tam vyzerá a ešte si z toho vedia aj urobiť prdel. Ale grcajúca a hlavne tá počúravajúca sa babka tam nemuseli fakt vôbec byť. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Sympatický humor. Jde ovšem jen o scénky, takže na koukání v partě asi dobrý, ale samotnýho mě to neba. Viděn jen první díl. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

79%. Ujeté, trapné, prcálistickofekální, ale za tu politickou nekorektnost si to čtyři stálice zaslouží. Proč? Protože je to perfektní :-) ()

Broomen 

všechny recenze uživatele

Vicky Pollard, Andy, Marjorie Dawes & Fatfighters, Daffyd Thomas, Bubbles, Dennis Waterman... a v neposlední řadě Ray McCooney a celá ta jeho skotská linka. #seriálovárelikvie ()

Reklama

Reklama