Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je nepředvídatelná a někdy se ubírá úplně jinými cestičkami, než by si rozum přál. Jonny a Sára jsou mladí manželé, kteří se radují z narození prvního dítěte. Spolu s půlročním Lucasem plánují stěhování, stavbu domku v blízkosti Sářiných rodičů. Ti jim do začátků obětavě věnují své úspory. Jonny opustí svoji méně placenou práci silničního dělníka a stane se tatínkem na mateřské dovolené, což není ve Švédsku neobvyklé. Navštěvuje kurzy plavání a besídky pro rodiče. Oba si staví svůj vztah cihlu za cihlou, podobně jako se staví dům. Někdy těžce a lopotně, vždy však s úctou. Jednoho dne potkává Jonny osamělou matku Rebeccu, která navštěvuje se svým dítětem tytéž kurzy plavání a stejné besídky. Zdá se, že dva rodiče na mateřské dovolené mají podobné problémy. Jonnyho životní plány dostanou nečekaný úder a zdá se, že od tohoto okamžiku už nic nebude tak jednoduché jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nějak nezachytil ten komediální rozměr a možná bych se obešel bez příběhové linky s rodiči hlavního hrdiny, ale nic to nemění na tom, že jsem zažil další příjemné filmové překvapení. Svěží téma, v naší zemi takřka pole neorané, pohled na to, co je tam na severu zcela běžné - a co se při tom taky všechno může stát. Roman Tyčka by měl radost...místy. S tímhle pohodovým švédským filmečkem držícím se hesla "jednou jsi dole, jednou nahoře, jako pár souložících klokanů" se váš život zkrátí o víc jak hodinu a půl, ani nevíte jak. Dávám 80%, a to nemám žádnou slabost pro nordické krásky. Famke Janssen a Rebecca Romijn se nepočítají;) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající švédské vztahové drama s občasným komediálním nádechem režiséra Kjell-Ake Anderssona, v němž je především akcentován zvláštní psychologický moment stereotypu ukrytého v podvědomí, který se náhodnou příležitostí dostává na povrch a ovlivňuje do té doby šťastný a spokojený partnerský vztah. Ona generační triáda prarodiče - rodiče - děti je tu zvláštně vykolejena a cyklicky se vrací dysfunkce mezi manžely...to, co nefungovalo rodičům, to nefunguje ani jejich dětem... Pro tenhle typ severských filmů mám slabost a ani Pojďme si hrát nedělá výjimku...v ručně snímané kameře jsou cítit dozvuky manifestu Dogma 95, zvýšený důraz se klade na psychologické prokreslení, celým filmem je prostoupena vynikající indie poprocková hudba, kolejiště dějových os je seversky autentické, bez zjevné stylizace a romantických klišé... Jestli se dá v kauzalitě rozpadů vztahů vystopovat prvek náhody, která vynese na povrch pocit nenaplněnosti a nespokojenosti, pak tenhle film shledávám více než znepokojivým... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, tak tenhle konec neberu, ten mě úplně dorazil. Nejhorší na tom je, že se to všechno může stát, ale až takhle vykolejit, tak to je moc. Komedii aby v tom jeden hledal, ale vztahové psychologické drama to bylo určitě. Týkalo se nejen vztahu mezi Sarou a Jonnem, ale v podstatě všech zúčastněných. Suma sumárum, budoucí maminky a tatínkové, dejte si pozor, protože romantická jiskra může přeskakovat jinam i když budete nevyspalí únavou. A problémy týkající se rodičů Jonnyho, tak to bylo hodně smutné vyústění dlouholetého manželského vztahu, ale já jsem pozitivní a doufám, že Hiliry vezme trochu zpátečku i když to pro ní nebude vůbec jednoduché. Jinak moc hezký soundtrack a i přes některé mé výtky to ráda doporučím. Ta trojka je jedna z těch lepších. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Dvougenerační drama, vtipná komedie a lehce romantický snímek, který vypráví osudy lidí tak věrně, že spolu s hrdiny prožíváte pády a vzestupy v tom, či onom pořadí. Co s Vámi udělá třináctiletý manželský vztah a jste muž na mateřské dovolené? Již delší dobu Jonny cítí, že jejich citové pouto pomalu vyhořívá. Takřka dokonalý muž se smyslem pro ohleduplnost, obětavost a dávku nadšení, snažící se být vždy vzorem… Jenže něco není v pořádku, něco ho nutí tápat a pochybovat. Je Sára ta pravá? Nebyl by šťastný s někým jiným? Odpověď se dozví mnohem dříve, než by se zdálo…do cesty mu vstoupí žena. On je mladý, sympatický muž, ona krásná a přitažlivá žena. Již při prvním rozhovoru přeskočí jiskra a do příběhu tak vnese napětí, překvapení a momenty úpadku. Setkání s Rebeccou mu rázem převrátí život naruby. Asi aby si uvědomil své priority, aby bojoval se svým druhým já, se svým svědomím. Vědí, že nemají být spolu, ale nitky osudu je neustále spojují dohromady. Nic není dokonalé a stejně jako nitky, zamotává se i vztah mezi Rebeccou a Jonnym. Vypjaté scény, chvíle ticha a nedorozumění jen podtrhují jakousi bezradnost v počínání obou jedinců. Jsou pokoušeni vášní a touhou, vědí, co je správné, jenže jen těžko se brání… Jonny se musí rozhodnout, srdce rozdělené na dvě půlky zase slepit v celek. Sára nebo Rebecca? Autentická kamera, výborné herecké výkony, dobře padnoucí hudba ruku v ruce se skvělou vyprávěcí linií = Pojďme si hrát. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jednoduchý poetický příběh - on má rád ji, ona jeho, on ji, ona jeho a přitom i on ji... a z toho nemůže být nic dobrého... snad ze slabosti pro švédskou kulturu, snad za uvěřitelnou zápletku, za ten hepáč i za slušné herecké výkony mi to vychází na 70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový, vzťahový film, kde všetko sa tak rýchlo pokazilo, a potom hneď zase opravilo a všetci boli tak nejak spokojní ... teda až na Jonnyho rodičov. A keď si už raz píšete zoznam, tak treba ho aj dodržiavať :-). ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Na komedii tam třeskutě vtipných okamžiků moc nebylo, ale těch pár opravdu stálo za to, hlavně scéna s předváděním malého norského kamaráda. Prej: "Nemoh jsem najít skleničku" :-D . ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Máte přítele nebo přítelkyni? Manžela nebo manželku? Máte pocit, že vám to neklape? Pojďte si hrát, abyste nedopadli jako Jonnyho babička. Rozhodně se ale nejedná o komedii. Pár situačních scén žánr neovlivní a navíc mi jejich vyznění zas tak vtipné nepřišlo. Já se díval na romantické drama. Mile mě překvapil dabing. Ale když se spokojíš s mým malým norským kamarádem, tak ti dám tolik lásky, že i polovina by stačila na urovnání konfliktu na blízkém východě. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedené spíš lehčí drama než komedie. Herci odvedli dobrou práci a téma bylo takové neotřelé, takže dokázalo chytnout, ale rozhodně to není bůhví jaký filmový zážitek. Mírný nadprůměr. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Moje přítelkyně mi řekla, že na Pojďme si hrát si počká až do 22:30. Což jsem jí nedokázal věřit, jelikož ukrojit ze svýho spánku si nechá jen velice nerada. Tak jsem sveřepě čekal s ní:-)))Což se vyplatilo. Pak jsme sice rozebírali kdo bude komu v budoucnu nevěrný /jestli vůbec/. Není nad to podívat se takhle kolem půlnoci do sebe, že? Co že jsem to chtěl....?....aha... říct proč se mi ten film tak líbil. No to je jednoduchý. Je to o lidech, kteří žijí tak nějak normálně, rozumím jejich problémům a ještě k tomu všemu je to, přes ty průsery co se tam postavám dějí, chytrý a vtipný. Co dodat? Až půjdete na radne s jinou ženou než máte doma a budete jí tvrdit, že jdete na !!!BOWLING!!! s klukama, nezapomeňte si doma BOWLINGOVOU KOULI.... ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Není to komedie!! Jen lehčeji pojatý drama, víc sledující romantické myšlenky než dramatické. Herecky výborný, super filmeček. 4/5 ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Muž na materskej a jedna nezdarená snaha presvedčiť nás, že to je vlastne také bežné a pohodové, opustiť dvoch partnerov pár mesiacov po narodení prvého dieťaťa. Tým Švédom zo socíka už tuším úplne hrabe. Babenky sú pekné, o to pokoj, ale zároveň tak podobné, že i na konci filmu je problém ich rozlíšiť. Hlavný hrdina nehrá. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřikrášlené, takový pěkný příběh ze života. Škoda té linky s rodiči, nějak jsem ji moc nepochopil, proč byla důležitá? Super kamera, opravdu jste díky ní měli pocit, že to žijete s nimi. Jen ten konec prostě nebyl ono, celou dobu jsem cítil, že to mělo dopadnout jinak. ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

Švédske filmy začínam mať v obľube. A nielen to, akosi som na nich závislý. Škoda len, že sa dajú pomerne ťažko zohnať. Maria Bonnevie podala skvelý výkon. ()

ivanlaris 

všechny recenze uživatele

Presne takéto filmy o vzťahoch mám rád. Švédi ich vedia robiť úplne perfektne. Nič nie je prikrášľované ani vykreslené inak ako je skutočnosť. Mal som miestami pocit, že ide o film typu "Dogma95". 4* si to zaslúži. ()

Reklama

Reklama