Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (446)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström je na emoce bourák. Dokáže je vyždímat i z příběhu, který námětem jde proti smýšlení celého křesťanského světa. Psí duši tu nepošle do psího nebe, ale pořád jí vrací zpátky na zem, aby se tu vtělila do těla dalšího psa a dle filmového poslání hledala svého osudového páníčka. Kdyby si to alespoň nepamatoval, ale on si pamatuje každý předešlý život. No, co Vám budu povídat, po příběhové stránce je tenhle kousek hodně slušnej galamatyáš, ale na druhou stranu, jak jsem řekl, režisér ovládne situaci a dá najevo, že u filmů se psy dokáže rozbrečet i tučňáky, takže mu to nakonec stejně sežerete, protože takovou emotivní vypalovačku se zvířaty Vám v dnešní době málo kdo nabídne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $64,508,620 Tržby Celosvetovo $205,736,628Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,429,890Tržby za predaj DVD v USA $11,767,443║ Film má veľmi pekný námet, na rodinný film ako stvorený. Troška horšie to je ale z výsledným spracovaním, ktoré sa 2/3 filmu drží v nejakej ako keby nevtieravej úrovni, postavy sú len zľahka nastrelené nestrhnú, psíci sú fajn, aj z daného uhľa psieho rozprávania to nie je zlé tam to v celku funguje. Občas príde aj na nejaké hravé či zábavné scény. Našťastie posledná etapa to akosi všetko zachráni a necháva o dosť lepší dojem než by divák očakával, takže záver boduje a takmer dojme. /70%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Nebýt místní sorty učebnicových pokrytců, tak bych se o existenci tohoto filmu nikdy nedozvěděl. Takže ano, rčení, že i negativní reklama je reklama, stále funguje naprosto spolehlivě. Abych vás uvedl do situace; na netu se zjevilo video z natáčení, ve kterém chovatel nutí psa do vody, přestože čokl na to zrovna nemá vůbec náladu, a když se tam konečně odhodlá, tak si zlehka lokne chlorovaného patoku. To byla samozřejmě neopakovatelná příležitost pro všechny přecitlivělé chovatele rybiček, kteří začali film bojkotovat tím, že rozbalili tu roletku vpravo nahoře a zabijácky mu nasolili odpad. Někdo také musel vydatně nachcat do diskuze, protože tam zničehonic vyrašili nagelovaní teplouši s kabelkami a upnutými trikoty s véčkovým výstřihem po kotníky a začali pohoršeně mustrovat na všechny strany, protože oni svoje čivavy šukají vždycky něžně a nemohou se dívat na to, jak někdo nutí nebohého psíka jít do vody! Tfuj tfuj tfuj! Ano, jsou to moc pěkná gesta, gratuluji. Zlí tvůrci jsou za své ošklivé zvířecí martyrium potrestáni a vy jste se ukázali jako stateční hrdinové s ledvinou na pravém místě. Ještě si nezapomeňte na facebooku pietně nahodit psí filtr na ty vaše duté hlavy, abyste své spravedlivé rozhořčení šířili napříč světem. Ony totiž ostatní filmy se zvířaty jsou vždy natáčeny s přihlédnutím na maximální pohodlí všech zvířecích protagonistů, a když se vořech k něčemu nemá, tak se s ním normálně v klidu domluví. „Podívej, Azore, mohl bys tady podlézt vrata, pak vyběhnout na houpačku, skočit z ní dvojitý salto na pískoviště a nakonec před tamtou kamerou zatančit salsu? Jestli se ti teďkom nechce, tak na to peč a v klidu si dej misku Pedigree, uděláme to zítra.“ Samozřejmě to neznamená, že já jsem si u toho videa samou radostí vyhonil, jen si spíš dokážu představit, jak asi musí být natáčení se psy náročné. Navíc nepodléhám lacinému instantnímu soucitu, kdy někde naklikám odpady, psí filtry a duhové profilovky a myslím si, jaký jsem kádr. Jestli chcete tak vehementně bojovat proti týrání papoušků, tak raději přispějte nějakému fondu na ochranu zvířat a přestaňte ze sebe laskavě dělat na internetech kretény, protože moc dobře vím, že jakmile se při natáčení jakéhokoliv jiného filmu zabije nějaký kaskadér, tak si jen flegmaticky přehodíte mastnou patku zleva doprava a licoměrně zahlásíte: „pffff, neměl tam lozit, čurák“. Mě Psí posrání nebavilo, protože je to veskrze průměrná nudná rodinná trapárna, ale kvůli těm prskajícím bukvám jsem ho tuze rád podpořil zakoupením lupenu. Oceňuji, že zdejší admini tentokrát nelenili a ten žluklý projev malosti a pokrytectví promazali. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripravený!“ Ak je Hačikó váš milovaný film a vyhľadávate snímky o psoch, nemali by ste si túto pozrieť, pretože hlavný psí hrdina v nej zomrie niekoľkokrát, čo je pre fanúšikov psích filmov skutočne príšerná trauma, pretože obvykle sa dva týždne spamätávajú z filmu, v ktorom pes zomrie „len“ raz. Psia duša je pre fanúšikov psích filmov povinná záležitosť. V strede pôsobí skratkovito, uponáhľane, WTF (sorry, ale vážne si nemyslím, že ak polícia hľadá unesené dievča, dá psovi privoňať k jej oblečeniu a potom ho VOZÍ V AUTE po celom meste, pes má hlavu vystrčenú z okna a ŇUCHÁ!!!) a zrejme sa dosť strihalo (niečo mi hovorí, že von išiel minimálne ešte jeden pes, ale môžem sa mýliť). No silný úvod a akceptovateľný stred vytvoria sľubnú pôdu pre dojemný koniec. Mozaikový scenár umožňuje tvorcom v jednom filme divákovi ponúknuť nielen smútok a plač, ale i radosť, hravosť, vtip, šarm a zábavu. Len mi nie je jasné, prečo starý Ethan skúsil na túlavého psa práve ten fígeľ so skokom po chrbte. Ale OK, nechám to tak. Knižka má tiež svoje chyby, ale ako film, i ona je ako celok pôvabná a pre psíčkarov povinná jazda. Sú v nej veci, ktoré by ste vo filme hľadali zbytočne a naopak, vo filme sú veci, ktoré by ste zbytočne hľadali v knihe. V knihe je napr. drastický koniec, ktorý sa vo filme vôbec nevyskytuje. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

zajímavý film o psovi a jeho životních cestách. Bylo to zábavné, pěkně udělané, ale i chvílemi i dosti smutné. Ve výsledku jsem ale spokojen 4 hvězdy :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dnes jedu na psí vlně. Po debatě s kulykem o kožených pytlech, psech, psím žrádle a tak celkově o gastronomii, jsem se vrhla na tenhle roztomiloušký psí film o psech. Resp. je o duši psa, která se několikrát reinkarnovala. Chudák duše. Prožila si toho hodně. Tenhle příběh dojme hlavně ty, kteří někdy měli a milovali svého psího společníka a který jim jednou odešel do psího nebe. Jsem zvědavá, jak se narodím já v příštím životě. Jsem zvědavá, jestli se třeba nevyděsím pohledem na svého pindíka! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Setsakra naivní námět, přetavený do neurážejícího rodinného nadprůměru, který místy dokáže vyvolat nějaké emoce, ale občas i bohužel tápe na místě v jedné z těch několika příběhových linek. Jako pejskař si žádnou takovouhle příležitost ujít nenechám, jelikož těch psích filmů tolik zase není, ovšem na druhou stranu už jsem viděl i zajímavější kousky. A to se Dennis Quaid vážně snažil a PRko mě taky neodradilo...8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Haf vrrr haf. Náš hafíček nám zvládne číst myšlenky, jen moc nedokáže pochopit, že se dva milenci při líbání zrovna nepřetahují o žrádlo. Začalo to Baileym, kterému je věnovaný největší prostor. Od štěněte, přes okamžité sblížení s malým chlapcem, až po ztrátu rodinné idyly a úraz, který zhatí mladíkovu fotbalovou kariéru, stipendium na univerzitě i vztah (docela nefunkční část snímku, včetně naroubovaného požáru). Němý přítel zatím stárne a chybí mu radost z pohybu, přesto ho čekají další minidobrodružství v tělech jiných plemen. Někdy je to fajn, jindy vůbec ne, každopádně právě špatné časy ho přivedou zpět tam, kde to před lety začalo. Švédská žánrová legenda Lasse Hallström má s podobnými rodinnými látkami zatraceně hodně zkušeností, ví dobře, co chce točit, jak dávkovat všudypřítomný optimismus, kýč a emoce. Nebudu rýpat, proč nemluví i ostatní zvířata (nebo aspoň jiní psi), ani do scénáristických berliček či do nejasností převtělování, dotáhnu to slovy, že půvabná Britt Robertson znovu nezklamala a že já raději zvířata ve filmu ideálně ta lidi pojídající. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po "Hachiko-vi" a "Red Dog-ovi" je tu ďalšia psíčkovská, citová vydieračka, ktorá zrejme málo ktoré oko nechá suché. Je pravdou, že sa sa takmer celú stopáž tlačí na pílu, no komu to vadí, keď má doma (alebo mal) štvornohého miláčika, ktorý je doslova ďalším členom rodiny!! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jak jsem pochopil z internetů, tvůrci si vysloužili klatbu od všech lunetiků, co mají zvěř raději, než vlastní druh. No tak tu kritizovanou krutost na zablešencích, tu jsem musel vidět, zajisté rozumíte, že? A je tam! Vždycky vezmou nevinné štěňátko, kterému během pár minut urychlí vývoj a pak jej bezskrupulozmě utratí. Ba co více, vkládají jim do mordy lidská slova a do mozkovny člověčí pohnutky - to je masakr, děs, rozčvaňhaná střeva, prokopnuté hrudní koše, kulky ve štípačkách! Hm. Když tedy pominu zklamání z faktu, že jde o film tak rodinný, až unylý, tak děti to ba a pesové jsou při svém poslání ňuňu k zesrání. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Lasseho Hallströma tak trochu podezírám, že je zakuklený romatik. Nemá potřebu diváka zabavit, jako spíš rozbrečet. Ty dojemné příběhy jsou ovšem tak líbivé, až jsou na hrně kýče. Rpzdělení do pěti příběhů by mohlo fungovat, ovšem neúměrné délka jednotlivých epizod tento nápad trošku shazuje. Nenabízí žádnou převratnou hloubku. Jako příběh pro deštivé odpoledne to nemusí být špatné, hlavně pro ty, co mají chuť si pobrečet. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já pejskař věru nejsem, ale tenhle film mě nakonec nijak neurazil. Taková typická ždímačka pro majitele zvířátek, ale taková nenásilná a přirozená. Na směšnou a štvavou mediální kampaň netřeba brát zřetel.65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Presladená prázdnota. Retríver je moje najobľúbenejšie plemeno, čoskoro tohto krásovca budem vlastniť, ale film musím ohodnotiť objektívne. Trailer vyzeral lákavo, ale výsledok ma strašne sklamal. Asi najväčšie pramení z toho, že film je rozsekaný na kapitoly, v ktorých sa umierajúci pes znovu zrodí v ďalšie pekné šteňa a film začína nanovo. V polovici som už nevedel čo sledujem. Minipríbehy? Umelecký pokus o dojímanie? Najväčším problémom ostávajú jednotlivé kapitoly, ktoré vlastne nič nespája. Vždy je tu iný pes a iné postavy, takže si nemáte kedy vytvoriť nejaký vzťah k postavám a o príbehu nemôže byť ani reč. Priznávam, že som sa dosť nudil a takmer som to vzdal, ale prišla posladná kapitola, ktorá konečne nadviazala na tú prvú i keď dosť lacným oblbovákom. Filmy L. Hallstroma mi vždy sedeli, toto je prvý krát, čo som mu neprišiel na chuť. 40%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

bohuzial trochu meh. Ale psickari sa zblaznia od radosti a este si pritom vyrevu aj oci. Slabsich 7/10. Totalny priemer so zabitym potencialom ale svoju cielovku to trafi dokonale. A o to ide, nie? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výkřiky o tom jak Lasse zase zabral šponu a dal vzniknout parádnímu filmovému kousku bych doporučil zase umlčet. Ono to totiž zrovna moc slavné není a nebýt hrozného Dear John, bylo by Psí Poslání u mě považováno za nejslabší podívanou tohoto režiséra. Svůj vysoký podíl na tom má příběh, kdy nám rejža vnutí ne jedno psí skonání, ale hned 3. Film je rozčleněn do dvou příběhů a 2 kraťasů, které působí spíše nevhodně, protože se nacházejí zhruba uprostřed a notně narušují vyprávění hlavního příběhu. Z herecké sestavy je na tom suveréně nejlíp retrívr, zbytek hraje ořežtužku a například z hereckého výkonu Ethanova tatínka, který se snaží hrát alkoholika, se dělá člověku poměrně zle. Shrnul bych to celé zhruba tím, že zdejší procenta zcela určitě nesedí a objektivně se film pohybuje někde na úrovni 55% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström opět potvrdil, jak se mu daří točit silné, emotivní a lidské (či zvířecí) filmy. Psí poslání je spolu s Hačikem správnou ždímačkou citů, ale nemohu si pomoct, nepřišlo mi to laciné. Možná je to tím, že psí oči zkrátka fungují lépe než celá řada herců snažících se na plátně vyjádřit emoce. Ke cti tomuto filmu slouží také fakt, že se tu objevují i úsměvné momenty. Ve všech ohledech snímek šlape tak, jak má, tudíž nemám problém mu dát plný počet hvězdiček. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Doják jako sviňa! V polovině mě to mírně rozladilo, když se děj odklonil od hlavního příběhu, naštěstí konec to zachránil. I slza ukápla a to se mi moc často nestává. 70% ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama