Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (447)

juta 

všechny recenze uživatele

Očekávání dojáku bylo, ale že bude každou chvíli, to bylo vymyšleno opravdu dobře. Těžký film na emoce pro milovníky psů. To byl zřejmě hlavní účel dojmout diváka a já to Psímu poslání nemám za zlé. Odnesu si z toho, že pes má opravdu to poslání, které tu je řečeno závěrem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekne natočení hafani, dobre sa na to pozerá, ale akosi ma to príbehom nezaujalo a všetko stojí iba na roztomilých štvornohých maznáčikoch. Keby som doma nejakého mal, tak dám aj o hviezdičku navrch, ale nemám tak nedám ;P. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vyděračská je na tomhle filmu leda tak cena lupenu, protože chtít za čumění na psy 190 korun, to si myslím že je částka, která by rozvrčela i Srstku. Jinak se mnou teda filmová čokliáda nijak nepohnula, což je ale vlastně výrazná pochvala, protože jsem očekával do půl hodiny moje pohnutí až ven ze sálu. Můj názor je ten, že do kina by se neměl pouštět každý film, který venku zabouchá na vrata. Pokud ale seš pes, užiješ si to. P.S.: Doufám, že Hallström se vzdor svému jménu nebude nikam vracet... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka, ale já to beru, k takovým snímkům to jednoduše patří. Příjemný příběh, který chytí za srdíčko. Nebýt místy táhlého děje, neváhám jít do plného počtu .. 8/10 = 83% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad s převtělováním psích duší, což každý pejskař, který vzpomíná na psy, které přežil, musí ocenit. Film je zejména plný náklad emocí a roztomilosti. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstatne úplne jednoduchý film, ktorému by sa dalo aj mnohé vyčítať (tie príbehy sa dali napísať fakt za jeden deň), ale pozeralo sa na neho tak dobre, že mu prakticky všetko negatívne odpustím. Príjemná a mimoriadne citlivá snímka. Bailey Bailey Bailey Bailey :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na mňa skrátka tento námet funguje a je mi jedno, či v tom niekto vidí lacné citové vydieranie a pod. Neexistuje nič čistejšieho ako nezištná láska zvieraťa k človeku, tak úprimné, tak od srdca... Film je nielen plný skvelých, dojemných momentov, ale miestami aj roztomilého humoru, hlavne v podobe vtipného vnútorného monológu psíka. Konštrukcia dejovej linky bola tiež zaujímavá, s potupnou gradáciou emócií a s pútavým vykreslením rôznych psích životov, pričom sa nezabudlo ani na tie ľudské. A ten záver... niečo neskutočne krásne, príjemné a hrejivé, či už z pohľadu psíka alebo ľudí okolo. Nádherná vec! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Život tak jak ho vidí pes. Zajímavej nápad, ale myslím si že se z toho dalo vyždímat daleko, daleko víc. Koukat se na to dá, ale stejně se nedokážu ubránit zklamání. ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Když jsem musel nedobrovolně čumět na béčkový drek pro nezletilé pejskofilky, tak ho nemusím hodnotit, že ne? (Zaujala okatá destrukce klasického amerického mačo živitele rodiny v podobě Eatonova otce.) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivá slzami nasáklá dramokomedie, která milovníky psů utvrdí v lásce k jejich čtyřnohým miláčkům. Zajímavý koncept nabízí několik psích životů jedné věrné psí duše, ale je jasné, že tvůrcům záleželo jen na Ethanově linii. A ta je sice trochu klišé (chlapec a jeho pes a jejich pevné pouto), ale funguje moc dobře. Ukazuje, jak velkou roli v našich životech hrají psi a jakou nekomplikovanou lásku nám projevují. Kapesníčky si připravte, ale nebojte, konec je šťastný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Srstka by si u tohoto milého snímečku vyhonil všech svých 10 centimetrů. Velice příjemná idylická pohádka o pejscích, která zajisté zachutná každému, kdo má rád pejsky i jinak než v guláši. Dlouho jsem nezažil tak intenzivní, násilnou a vynucenou citovou vydíračku. V tomto případě jsem se ovšem nechal vydírat rád. Tento snímek v podstatě není ničím jiným, než jednou dlouhou přehlídkou těch největších klišé, ale copak se dá pohledu na ta chlupatá stvoření odolat? Jediná moje výtka směřuje k obrovské roztahanosti druhého psího života, který mě v mnoha místech nudil. Mnohem více mi začal snímek chutnat v okamžiku, kdy se začalo skákat napříč nejrůznějšími psími inkarnacemi. Pro psí milovníky naprostá povinnost! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ano, byla to nehorázná citová vydíračka. Na ždímání divákových pocitů prakticky stavěl celý film. O kvalitní filmařině se zas tolik mluvit nedá. Neříkám, že to citové vydírání na mě nefungovalo. Ano, fungovalo, ale jen do jisté míry. Protože k závěru z toho začal být nekonečný, až skoro sci-fi snímek. ---spoiler--- Závěr, v podobě nekonečných vedlejších příběhů psích postav mi přišel hodně přes čáru. Bez toho by se celý film jistojistě obešel. Je krásné, že nám tvůrci chtěli ukázat reinkarnaci psů, ale tohle fakt né, pánové!---konec spoileru--- ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V každom svete existujú filmy, pre ktoré má človek jednoducho slabosť. Ja mám osobne rád filmy, ktoré človeka dokážu dostať do príjemnej nálady a vedia vytvoriť atmosféru. A hoci sú v tom svete aj nejaké tie klišé, tak človek to vie odpustiť, lebo to vie vyvolať tie správne pocity, ktoré občas človek potrebuje cítiť. "A Dog´s Purpose" pre mňa toto všetko správne spĺňa. Možno keby to začnem rozoberať a keby začnem rozoberať ten scenár a čo v ňom môžu niektorí ľudia vidieť, asi by som bol sklamaný. Lenže ja sa na filmy pozerám komplexne a buď sa mi páčia, alebo nepáčia. Tento film sa mi páči. A to je všetko čo treba vedieť. Má peknú atmosféru, veľmi dobre spracované momentky a páči sa mi, že sa Bailey v každom živote dozvie niečo nové a postupne sa dopracuje k svojmu celkovému poznaniu podstaty svojho života. Ak milujete psov, tak tento film budete milovať. Ak nie, myslím si, že si v tom stále môžete nájsť schopný a príjemný film na doobedie aj na večer. Takže za mňa hovorím, čeknite si ho a spravte si vlastný názor. Hodnotenie: A- ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak nějak rodinná pohoda na sobotní večer. Zaujme určitě lidi s láskou pro psy. A příběh? Pes, který dožene hlavu rodiny, otce, k alkoholismu svým chováním, několikrát si zemře, nechá mě plakat, aby se zase narodil, usmál diváka, no a nakonec se dostaneme do emeriky a její vítězného ražení v sentimentalitě. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To som nevedela, že psíkovia reinkarnujú. Už viem. Zo začiatku som bola šokovaná, že príbeh rozpráva pes a vlastne ma to asi aj nudilo, tak na dve hviezdy. Ale potom sa to rozbehlo, psíkovia sa striedali, s nimi aj ich príbehy, osudy. Príjemný rodinný film, hotová rozprávka. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro pejskaře naprostá povinnost, u které spotřebují velké množství kapesníků (berte jak chcete). Jinak slušná rodinná podívaná, která je po čase bohužel trochu monotónní. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásny film, ktorý som videl za týždeň trikrát a tešili sa z neho dospelí i deti. Spočiatku som vlastne na hodnotení ubral, dal som len 4 hviezdy. Ale postupom času som sa zamyslel, že počas roku 2017 asi nevyšlo nič lepšie, nič ľudskejšie, hoci je príbeh je hlavne o zvierati. Kto mal psa, prežije toho v tomto snímku oveľa viac ako iní ľudia a intenzívnejšie. Film prinesie emócie, slzičky, ale i veľa zábavy. A to ja o filmy o psoch nemusím, no toto a Hačikó je veľká výnimka. Veľmi príjemné, citlivé a zábavné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce, za svých různých převtělení zažije chlupatý vypravěč veselé kousky s klukovským kamarádem, souboje s kocourem či oslíkem, paličský útok, rozpad velké lásky, policejní pátrání včetně střelby, orgie žravosti sdílené s osamělou studentkou, útěk před dětskou armádou, vyhnanství na mrazivém dvorku, úděl tuláka i vůni domova. Nejlepší je Psí poslání tam, kde se obejde bez umělohmotných krizových dramat vedoucích k citovému vydírání a soustředí se na nevtíravou láskyplnost zábavných každodenních situací ve stylu tematicky příbuzného filmu Marley a já. Ani tak ovšem díru do světa kinematografie nedělá, lze si jej představit spíše jako tradiční televizní výplň svátečních podvečerů. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama