Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (446)

berusche 

všechny recenze uživatele

Hallstrom to jede jak na horsky draze. Po velkem uspechu Hatchika, ktery nenechal zadne oko suche, prichazi s dalsi velkou slzavou a dojemnou peckou. Funguje to, to je jasny. Ale je to prvoplanove a vlastne nikterak zabavne. Vzdycky je smutny, kdyz nekdo umira nebo odchazi, a tady si to trapne strihnete nekolikrat za sebou - pak to skonci...A mne to prijde sakra malo! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Táto psia reinkarnačná seansa bude mať u ľudí úspech z jednoduchého dôvodu - že väčšina zbožňuje psy. Ja síce k tejto majoritnej skupine ľudí nepatrím, ale musím uznať, že koncept a forma tohto filmu sa mi celkom páčili, hoci to pôsobilo až príliš fantasticky a rozprávkovo, najmä kvôli tej reinkarnácii. Ale dajme tomu, bola to celkom fajn oddychovka na tému psí život. Myšlienkové pochody tých psov ma celkom bavili, sem tam zaúradoval aj milý dôvtip, takže z tohto pohľadu uznávam kvalitu. Po obsahovej stránke to však až taká sláva nebola. Akurát tak na 3*. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě moc mile překvapil. Ze začatku měl slabé hodnocení, ale teď je opravdu odpovídající. Bylo to milé, hezké, dojemné se šťastným koncem. Místy jsem se i pobavila. Nejlepší byl psí kůň a psí pán. Určitě doporučuji. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Milý a originální oddechový snímek se zajímavým příběhem. Sem tam ve filmu najdete i nějakou tu hlubší úvahu, ale moc filozofování nečekejte. Co bylo vyloženě slabší byly dialogy, ale to je asi to jediné co mi místy vyloženě vadilo. Hodnocení tady (momentálně 81%) mi přijde moc vysoké, ale rozumím tomu, film je nápaditý, místy vtipný a člověk se u něj nenudí, možná jen nepatřím mezi cílové diváky evidentně. Za mě je hodnocení někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Film jsem viděla ráda, ale nemám v pánu se k němu vracet, alespoň prozatím ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo ten film viděl mi říkal, že u toho budu brečet. Jenže já brečím i u Disneyovek nebo Spongeboba, takže mě to ani tak nepřekvapilo. Za shlédnutí filmu jsem brečela několikrát, nejvíce asi po prvním a druhém životě. Je to zajímavý nápad sledovat náš život očima psa a slyšet jeho názory. Samozřejmě je to dílo fantazie, ale dokáži si představit, že to opravdu tak je a že psi tohle opravdu cítí a myslí. Obsazení bylo super, spousta neznámých tváří, pro které to bude určitě startovní film, ale všichni mají být na co pyšni, jedná se o opravdu skvělý oddechový a dojemný snímek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto uz Hallstrom trochu prehnal, pribeh z uhla pohladu psa- divak sa pozera na realitu z uhla pohladu psa. To si radsej pustim polizziotteschi, hoci co najobycajnejsie : 5 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Snímek by se také mohl jmenovat Hledej!, protože základem celého příběhu je žít a zemřít se svým dokonalým páníčkem. Bohužel je zde hodně klišé či nepropracovaných scén, které měli jediný úkol, ze psa udělat bl*ce, aby byl ještě roztomilejší a nakonec to vždy zakončit emocionálně silnou scénou. Což se Hallströmovi povedlo už v Hačikovi, ale zde to nebylo tak bez vady a "smooth". .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Přesně, co jsem očekával jsem i dostal. Tedy psí příběh plný lidskosti i nelidskosti vyprávěný pohledem nejlepšího přítele člověka. Tam, kde se člověk má smát, se směje. Tam kde má přijít dojetí, tečou slzy. Režisér Hačikó: Příběh psa se zde nezapře. Emoce ždímá jako houbu a jde mu to fakt dobře. Ale oproti Hačikó je to zde o něco zajímavější, neboť se příběh nesoustředí na jednoho psa, ale na duši jednoho psa ve vícero reinkarnacích. To dodává celku jakousi originální auru a rozhodně jsem tedy neměl tak nutkavý pocit, že jde o film, který jsem již viděl v různých jiných obměnách. Ano, originalit zde tolik není, ovšem to neznamená, že zde nic inovativního nenajdeme. Čtyři slunce a jdu otevřít nový obal papírových kapesníků. 80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film byl slušnej,slzy se mi sice do očí nedraly,protože psy až tak nemiluju,a tudíž jestli si pes na zkoušce loknul,nic to se mnou nedělá.natočený ale obstojně,s nečekanou změnou v druhý půlce,a s dojemnym závěrem.Je to limo,ale dá se.80%. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Neokoukaný nápad s reinkarnací psí duše, několik veselých či smutných příběhů, několik příležitostí pro paničky si pobrečet. Jeden z těch lepších a příběhově obsáhlejších filmů o uštěkaných kámoších. PS: Nalezení schovaný kočky byl parádní černý humor. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bál, že celý ten film bude strašně hrát na city, bude to strašně přehnaný dojáček, jedna smutná scéna střídá druhou, no prostě kýč. Jenže ono ve finále zas tak moc ne. Hned na začátku se Bailey narodí a asi po 2 minutách ve filmu umře (nijak drasticky, aspoň teda v tom smysli, že to neuvidíme), aby se znovu reinkarnoval. Tato krátká úvodní scéna nám, divákům naznačuje, že se o Baileyho nemáme bát, protože se znovu reinkarnuje, ať umře kdy umře. Ani on sám ze smrti nemá strach,ví, že pro něj přijde nový život, a to znamená novou zkušenost. Proto se mnou ty scény, kdy Bailey umírá, moc nehnuly, sice byly smutné, ale ne tak, abych z toho měl brečet, právě proto že vím, že Bailey se stejně vrátí a neupadne někam do nicoty. I když by mě popravdě zajímalo, jak se dál vyvíjel život toho policisty, ale o to v tomhle filmu nejde. Co mě však na tomhle filmu dojalo je tak posledních 15 minut, páč to má (jak asi všichni čekáme) happy end, ale tady opravdu povedený. No, i tak ale Psímu poslání nemůžu dát víc. Začátek se podle mě táhl a klidně bych chtěl vidět třeba ještě jeden Bailyeho život, protože vždycky při té reinkarnaci jsem se těšil (stejně jako Bailey), jaký život přijde pak. A jsem rád, že se tvůrci vyvarovali nějakému krutějšímu týrání toho psa, ono to tam být mohlo, abychom u toho brečeli ještě víc. Pak my taky vadí kupa nahodilých zvratů a situací - třeba nechápu, jak se z otce Ethana, celkem normálního otce, mohl za pár let stát někým, kdo bije svoji manželku nebo celá ta scéna s mincí byla plná nahodilých zvratů. Jinak to ale je celkem fajn film, sice pro někoho možná až moc dojemný, ale podívat se na to dá, každopádně víc jak 3* tomu opravdu dát nemůžu, víc si to ani nezaslouží, i když mám psy rád. 3* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Neskutečný film! Pro milovníky psů povinností! A kdo někdy o svého psího miláčka přišel, tak ví, že ty emoce jsou šílený!!! 100% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky zvířat je to voda na mlýn. Já jsem milovník zvířat spíš na talíři, a tak mě to celé nijak zvlášť nedojímalo, ale Hallströmovi se prostě nedá upřít režisérská genialita a parádní styl vyprávění, takže se tomu dal nakonec prominout i ten nepravděpodobný a svinsky slaďoučký happy end. 70% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Najděte správný čas, místo a rozpoložení a A Dog's Purpose Vám navodí výbornou atmosféru. Prototyp feel-good filmu, který zas tolik netlačí na pilu, což je poměrně překvapivé, vzhledem ke zvolenému tématu. Tento film Vás asi nemá šanci ničím překvapit a místy na Vás rozhodně bude působit hodně hloupě, ale když se trefíte do správného momentu, tak Vás bohatě odmění. Takový ten film na rodinné nedělní odpoledne. Nic víc nečekejte. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro pejskare povinnost, pro ostatni mily rodinny film na jedno destive odpoledne. Tim bych to ukoncil. Kde jen ten Hallstrom na ty svoje sladaky chodi..? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Psí reinkarnace ? Budiž ! Ale psí reinkarnace, po níž si psí duše pamatuje své předchozí osudy, to je na mě přece jenom trochu moc ... dokonce i o vánocích ... zrovna tak jako vpravdě neuvěřitelný mentální i fyzický výkon neohrožené policejní superfeny, do níž se náš čtyřnohý hrdina převtělí v jednom z svých pozemských životů. Lasse Hallström natočil pár empatických a dojemných filmů, které jsou mi blízké, žel Bohu tentokrát je výsledným produktem jeho snažení jen podbízivý laciný kýč, který se pokouší hrát na city a přitom neuměle předstírá, že rozumí psímu naturelu. Hlavní předností snímku jsou tak jen sympatičtí chlupáči, kteří se svých nelehkých úloh zhostili s profesionalitou pravých hereckých hvězd. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama