Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní australský road hororůrek. Tyto thrillery na kolech mám docela rád a protinožcům se podařilo vytvořit průměrný napínák. Takový klasický film s klady a zápory. Chvílemi je tam skvělá atmosféra, chvílemi jsou tam zase divné momenty a je to celkem nuda. Ale celkově hodnotím jako průměr. Tomu, že je to podle skutečné události, se směju, ale chápu, že vůči svátečním hororistům je to dobrý tah. Člověk to pak s hlavními hrdiny o to více prožívá. 55% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento film je rozhodne unikát. Nikde inde totiž nezažijete hlúpejšie chovanie sa hlavných postáv. Ešte aj Sharkanado malo väčšiu logiku. Skoro celý film mi nezostalo nič iné, iba nechápavo krútiť hlavou, ako sa kvôli tomu przní inak celkom dobre rozbehnutý príbeh. Napríklad hlavná hrdinka má úchyláka na lopate, leží pred ňou na zemi v bezvedomí a ona sa nezmôže na nič iné, len ho tri krát pohladkať puškou po chrbte. Nie aby mu rozbila lebeňu niečím ťažkým, možností tam bolo dosť. Alebo miesto toho, aby čo najrýchlejšie vypadla, si radšej pozerá fotky a púšťa video. Fakt dôležité veci v takej situácii. Snímok mohol vylepšiť aspoň prípadný masakrík, ale ani ten nestál za veľa. Pár slovami, strata času. 30/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Či je dlhá expozícia prostriedkom na stotožnenie sa s postavami, alebo nudná vata, je otázkou vkusu. Občasné nelogické chovanie žien je už ale chybou scenáristu. Môže sa síce odvolať na fakt, že potom by dej nemohol pokračovať daným žánrovým smerom, vyhýbanie sa klišé a inovatívnosť by však mali byť výzvou. Vidiečania sú mešuge, nerozoznajú kengury od ľudí, mestské krysy sú mimo svojho urbánneho umelého prostredia mimo. To všetko už z hororov poznáme. Ide o to, že v noci v telke v správnej nálade Wolf creek nesklame. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Nápis při vstupu do starého dolu, kam si vrah veze své oběti, je jméno vraha batůžkářů Ivana Milata napsáno pozpátku, tedy Navithalim Mining Co. (BlackJoanna)
  • Film byl natočen za 25 dní, a to chronologicky. (Chatterer)
  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)

Reklama

Reklama