Reklama

Reklama

Akasia

Trailer

Obsahy(1)

Bezdětný manželský pár Kimových se jednoho dne rozhodne pro adopci dítěte. Tedy přesněji doktor Do-il (Kim Jin-geun) postaví svoji ženu Mi-sook (Shim Hye-jin) před hotovou věc. Při čekání na adopční úřednici Mi-sook zaujme na nástěnce obrázek jednoho z chlapců. Jeho jméno je Lee Jin-sung (Moon Woo-bin). Oproti ostatním kresbám, které srší barvami, je scéna na papíře malého Jin-sunga prazvláštně temná a pochmurná. Záhadný strom obklopený přízraky, toliko připomínajícími Munchův slavný obraz Výkřik. Namísto toho, aby byli manželé výjevem varováni, je to právě Jin-sung, koho se rozhodnou adoptovat. Jenže jak plyne čas, ukazuje se, že obrázek jim měl být skutečně výstrahou. Odmítnutí, žárlivost a postupné upozaďování malého chlapce způsobí, že se začne schylovat k nevyhnutelné tragédii. (EMIA)

(více)

Recenze (6)

May 

všechny recenze uživatele

Je smutne koukat se na film, ktery se pres veskery potencial placa od niceho k nicemu, ale daleko horsi je fakt, ze neco takoveho se deje jen proto, ze je cely svet zaplaveny myslenkou "v USA to umi nejlip" - tak proc se nechtit podobat, ze? Clovek snad uz automaticky od asijskeho horroru ceka divku v bile kosili s dlouhymi cernymi vlasy pres oblicej, trhave pohyby a cely pribeh odehravajici se v noci, a tak je pochopitelne, ze kdyz zahledne evidentne horror s jinym nametem, bez duchu, bez otrele okopirovanych sekvenci z Nakatova Ringu, bez jakekoliv spojitosti s osvedcenymi lekackami, zajasa a nebo je aspon jeho zvedavost daleko silnejsi nez on sam. Ale ne vzdy je k radosti duvod. Acacia.. horror zalozeny na tajemnych zaberech na jeste tajemnejsi strom, ve kterem se skryva duch matky hlavniho detskeho hrdiny, je k uzoufani spatna. Film, ktery se tak neotrele snazi vypadat co nejvice americky bez speticky duse, ktera by z nej udelala neco vic nez jen par poradne drahych obrazku podbarvenych hrozitanskym skripotem, neni nic, co by clovek musel videt. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám dojem, že to jde s korejským horrorem od desíti k pěti. Po zhlédnutí "skvostů" jako je Gabal a právě Akashia si začínám vážit i jen lehce nadprůměrných kousků typu Bunshinsaba a Geoul sokeuro. Akashii snad ani nelze považovat za horror, neděje se v ní téměř nic, co by vytrhlo diváka z dřímoty. Zlověstný strom na zahradě slibuje mnohé, ale tím byla veškerá invence autorů filmu vyčerpána. Záhadný chlapeček čmárající záhadné obrázky, to už málokoho vyvede z míry, stejně tak prudké střihy a předimenzované zvuky, které se marně snaží vyvolat pocity strachu a napětí. Na slušnou lekačku tu člověk čeká jako na smilování boží, místo toho se dočká rejdění mravenečků a ubíjející "psycho" závěrečné části. Tak toto tedy rozhodně nee :( ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Acacia je podceňovaná. Nejde rozhodně o veledílo, ale rozhodně ani o špatný film. Hlavní síla neleží v hororové složce, ale spíš v klasickém dramatu - v motivech, souvislostech, a samozřejmě v temné atmosféře. Chápu, že když někdo vyžaduje jen černovlasé napudrované holky, tak se mu to nelíbí, ale občas je třeba využít jiné perspektivy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejský průměr o jednom stromu, broucích a hodně divných rodičích. Ani ne moc strašidelné, jako spíše dojemně dramatické až lehce srdcebolné. Nic překvapivého. Ale ani vyloženě špatného. 2.5* ()

Kenshin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Nezavrhuji ho, ale určitě ani neoslavuji. Námět je velmi zajímavý, leč forma podání nedokonalá. Co je bohužel největším mínusem tohoto snímku, že všechny postavy jsou tak říkajíc "mrtvé". Celý film je temný, což je velký klad, ale zároveň trochu toporný. S žádnou z postav se nejspíš nesžijete tak, aby jste naplno prožili a pochopili to, co má příběh sdělovat. A to je velká škoda... (5/10) ()

Reklama

Reklama