Reklama

Reklama

Det perfekte menneske

  • angličtina The Perfect Human

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokonalý muž a dokonalá žena, vybraní zástupci lidského druhu, jsou umístěni v prázdném bílém prostoru a vydáni na pospas zkoumavému pohledu muže, který za obrazem pozoruje a uštěpačně komentuje jejich počínání. Vykonávají běžné lidské úkony – jedí, chodí, tancují, milují se, přesto zvědavý pozorovatel ani na okamžik nevychází z údivu. (lena60)

(více)

Recenze (12)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl film Pět překážek a v něm jsem vlastně viděl (i když po částech) The Perfect Human, takže myslím, že to můžu ohodnotit. Taková zajímavá studie "dokonalého" člověka, při jeho každodenních činnostech a situacích ze života a svým stylem mi to osobně i celkem sedlo, jen se do toho člověk musí dostat. Slabé 4* ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych, aby nám takový film poslali Marťani, o jejich perfektním Marťanovi, o tom, jak funguje, jak se obléká, jak vypadají jejich části těla, jak Marťani luskají prsty, jak si stříhají nehty a stolují. Lethovo dílo bychom jim my (ze Země) poslali na oplátku. Čekám, až se přihláší ňáký nejslavnější marťanský režisér se svými díly. Jak se asi bude jmenovat? Jakou tam asi používají střihovou skladbu? ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Nebýt Pěti překážek, zůstala by mi tahle malá, hypnotická perlička asi nadosmrti utajená. Nádherné černobílé záběry s dokonalou kompozicí a konejšivý hudební podkres spolu s velmi decentním a neotřele vtipným komentářem spoluvytvářejí takový snový balzám pro mou duši. Alespoň pro tuhle krátkou chvíli... ()

Rommeo 

všechny recenze uživatele

Tento 13min. snímek Jørgena Lethe je průvodcem po poznání dokonalého muže a ženy. Snímek si pohrává nejenom s divákovým vnímáním a jeho pocity ale taky s netradiční filmovou tvorbou. Dokonalé ztvárnění a netradiční zachycení pohybů jako padání, tance, skoku propojené hereckou dokonalostí Clause Nissena a Majken Algren Nielsen, podtržené strhující melodií klarinetů a hlasem vyprávěče a režiséra Jørgena Lethe nám na závěr vytvoří toto filosofické dílo na které se musím dívat stále znova a znova. ,,Dnes se mi stalo něco, co snad pochopím za pár dnů.“ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dokonalý člověk je rozhodně pozoruhodným filmem, dokáže zaujmout jak herectvím hlavního představitele, který v několika scénách značně improvizoval, vždy však ku prospěchu věci, tak i skvělým komentářem mimo obraz. Potěší také vysoká originalita tohoto dokumentu, jedná se vlastně o studium dokonalé lidské bytosti, muže a ženy. Můžeme sledovat na co Dokonalý člověk myslí, jak se chová a jaké má city. Jørgen Leth dokázal na svou dobu snímek natočit neskutečně poutavým způsobem a obohatil jej skvělým scénářem... Rozhodně mohu jen doporučit. ()

Galerie (28)

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Reklama

Reklama