Reklama

Reklama

Hazardní hra

  • Česko Plnou rychlostí (více)

Obsahy(1)

Neznámá banda začíná přepadávat na opuštěných silnicích kamióny a jejich řidiče, téměř bez výjimky nezávislé, zabíjí. Za jedním z nich, který si říká Iron Duke (Jerry Reed), přijíždí jeho přítel Rane (Peter Fonda) a zakrátko je sám svědkem takového útoku. O kamión a náklad přijdou a oba přežijí jen díky dívce v pickupu (Helen Shaver), která je stačí odvézt do bezpečí. Rane a Duke ale dokáží rozplést nitky důkazů, které směřují ke Kingu Carrollovi (Chris Wiggins), jenž se nátlakem snaží přinutit řidiče, aby se stali členy jeho asociace a on s nimi potom mohl manipulovat.
Jde o snímek podobného žánru jako Muž v kamionu (1975), ovšem s větším množství akce a také je zde zvýrazněn díky Helen Shaver i ženský prvek. (Robbi)

(více)

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dávno som nevidel v hollywoodskom filme znôšku tak nesympatických hercov, aj na čele s hviezdnym Peterom Fondom, ktorý tu vyzerá ako zmoknutý pes a s jeho postavou som mal od začiatku problém. Bola jednoducho nepresvedčivá. Pritom neberiem v úvahu, že pri šplhacích a preskakovacích scénach boli použití dabléri. Celkovo však film v zásade plní požiadavky akčného filmu, tu so zaujímavou kamiónistickou zápletkou. Začiatok má veľmi pomalý rozjazd a ani tempo nie je excelentné, ale aspoň záver tomu dodáva šťavu. Fajn vidieť staré americké ťahače s tvarom T, ale hlavne tie beznosé, a niektoré naháňačky so šmýkajúcimi sa návesmi, ktoré fakt stáli za to. Zaujímavý bol prvok snehu, ktorý tomu dodával netradičnú atmosféru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mnoha filmů o buranech v kovbojskejch kloboukách, ve kterym neustále někdo vypouští z huby rádoby drsňácký hlášky a hraje do toho country. Američani podobnejch "moderních westernů" o řidičích náklaďáků natočili mraky a všechno je to jak přes kopírák. Tenhle typ filmů fakt nemam rád. Navíc v tom hraje Peter Fonda, kterýho taky nemam rád. V celym filmu je snad jediná akční scéna, která za něco stojí. Jinak jsem se většinu času nudil. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které časem ztratily na své působivosti. Kdysi v osmdesátých letech to byla ale absolutní špička z toho, co šlo v televizi. Dramatické honičky a chvíle napětí tehdy měly zcela jiný účinek, než dnes, přesto se ale jedná o mírně nadprůměrnou podívanou, byť je jasné, že jde jen o "béčko". ()

Jayk19 

všechny recenze uživatele

Jsou starší filmy které svou originalitou dokáží dnes zaujmout.Jsou ale i filmy které se ztratí v šedi a tento snímek je bohužel i tento.Film sice neurazí a ve své době by na tom byl lépe,ale jedinou zajímavou věcí jsou údajné praktiky konkurenčního boje v distribuci zboží.Kamióny,přestřelky a Fondu uvidíte v mnoha lepších podobách v jiných filmech.Film rozhodně není špatný ale nic nového už ve své době nepřinesl.Taková akční klasika takže "dobrý a to jest za tři".... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasický western, kde jen pod zadky kovbojů šoupli kamiony místo koní. Jinak zůstává vše při starém. Hrdina bez bázně, který přijíždí z dáli a do dáli nakonec odjíždí, parta kovbojů v nesnázích, padouch s velkou bouchačkou a bohatý "rančer", který ostatním dělá potíže. Jako kluk jsem ten film miloval, a přestože už to teď po mnoha letech nebylo ono, a už vůbec to nebylo tak velké a akční jak jsem si to pamatoval, nostalgie zapracovala a kupodivu dokázala to mé dávné okouzlení znovu kdesi v hlubinách mé paměti najít a probudit. Takže s úsměvem a pohledem upřeným zpět do klukovských let, jsem si to znovu užil k naprosté spokojenosti. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Snímek s dvoumilionovým rozpočtem (americké dolary) se natáčel v kanadských provinciích Toronto a ontarjinském Miltonu a podnik Triple T Truck Stop, který má rovněž ve filmu svou roli, bychom nalezli v arizonském Tucsonu. (ČSFD)

Reklama

Reklama