Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o jednom ryze mužském koníčku, dalo by se říci přímo lovecké vášni… Telefonní mechanik Zajíček (P. Nárožný) má spoustu zájmů, mezi které patří myslivecká vášeň, kterou ovšem ženě (I. Janžurová) zapírá. Výlet s myslivci na hon a následné posezení s děvčaty a s kamarádem proto plánuje tajně. Na to ovšem potřebuje volno z práce a také obelstít manželku, v čemž mu kamarádi rádi pomohou. Lest i lov se vydaří, ale při cestě za kamarádem si Zajíček splete jeho byt a vleze na jiný balkon, při čemž ho překvapí policie. Protože měl celou akci dokonale zakonspirovánu, neprokáže muž svou totožnost. Každý z kamarádů i jeho manželka samozřejmě tvrdí, že se musí jednat o jiného člověka… (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Driečny spojár Nárožný neťahá drôt ale manželku Janžurovú a aj zamestnávateľa za nos. Pomocou siete spiklencov finguje víkendovú služobnú cestu aj pohreb na Morave, aby v skutočnosti šiel na tajňáka na poľovačku a zálety. Prekombinované sprisahanie samozrejme dostane trhliny a náš hrdina skončí na stanici VB márne vysvetľujúc skutočný stav vecí. Hodne vtipná televízna komédia plná skvelých hercov a ako bonus záverečnotitulková pieseň Ivana Mládka o férovom poľovníctve. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Začátek komedie je poměrně zábavný, dialogy Nárožný-Janžurové probíhají ve stylu známém v podobných komedií.  Jakmile děj zabrousí na služebnu VB, humor se poněkud vytrácí a dvojice příslušníku VB Dítě-Krampol  potvrzuje pověst policejních vtipů svou nedůvtipností. Potvrzuje se, že záletník (tentokrát ve smyslu koníčku myslivosti) může mít desetkrát vymyšlenou dobrou konspiraci a alibi zajištěné pro nepředvídané situace, ale přesto stačí malý zádrhel a vše jde do háje. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Komedie slibuje opravdovou zábavu, jenomže problém je v tom, že jakmile se Zajíček dostane na policejní stanici, zábava končí. Další a další motanice lží a konspirací už tak zajímavé nejsou a navíc si nemůžu pomoct, ale Petr Nárožný dost přehrával. A zde bych si dovolil tvrdit, že je to chyba režiséra, protože Nárožného jsem viděl v mnoha komediích, ale on dokázal hrát popleteného chlapíka i střídměji. Taky jsem se neubránil zpochybnění logičnosti celého děje. Místo, aby se Zajíček zeptal, kde jeho kamarád bydlí, spokojí se s tvrzením, že u něj už kdysi byl, tak přece ví. Sám ale musí vědět, zda ví nebo ne. A přitom by se stačilo domluvit, aby ho čekal u autobusu. Zkrátka, sebelepší plán nevyjde jen proto, že předpokládáte, jak se někdo zachová nebo prostě jen máte předpoklad dané situace a hlavně, nemáte alternativy pro to, když se cokoli podělá! A tak se mi zdaleka nejlepší zdála závěrečná píseň Ivana Mládka. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Opět se zde potvrdilo, jakáže byla ta naše Janžurka dřívejc kočka, že? A vůbec jsem se u týhle komédie celkem dobře pobavil. Hamounek měl rád čokoládičku, Fišer zas mladý zajíčky, Srstka neměl rád Schalke 04 a Zajíček? Tak z toho nám udělali soudruzi od SNB málem Králíčka! No hotovej blázinec, co vám budu vyprávět...ještě že je pan Volejník, teda pan Nárožný samozřejmě, na tyhle situace jak dělanej. Rozhodně lepší průměr. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku malá, ale docela zábavná komedie, ve které je sice hlavní pointa jasná od začátku a dost násilně vystavěná, na druhou stranu plejáda dobrých herců v hlavní roli s Nárožným zajistí slušnou zábavu. Televizní jednohubka, ve které několikrát zazní jméno mého rodného města Uherské Hradiště. Díky za to, autoři!. PS: závěrečná písnička Ivana Mládka je skutečné terno. To je bizár jak vyšitý:-). Hudba: Ladislav Štaidl ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • „Držet basu“ znamená držet pohromadě, pospolu, jde o určitý druh kumpánství, ne vždy v pozitivních souvislostech. (sator)
  • Nadřízený říká telefonnímu mechaniku Zajíčkovi (Petr Nárožný), že mají spousty práce s telefonní linkou 112. Ta je sice dneska synonymem tísňové pomoci v celé Evropě, ale před rokem 1989 jsme se na ní dozvěděli přesný čas. (sator)

Reklama

Reklama