Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o jednom ryze mužském koníčku, dalo by se říci přímo lovecké vášni… Telefonní mechanik Zajíček (P. Nárožný) má spoustu zájmů, mezi které patří myslivecká vášeň, kterou ovšem ženě (I. Janžurová) zapírá. Výlet s myslivci na hon a následné posezení s děvčaty a s kamarádem proto plánuje tajně. Na to ovšem potřebuje volno z práce a také obelstít manželku, v čemž mu kamarádi rádi pomohou. Lest i lov se vydaří, ale při cestě za kamarádem si Zajíček splete jeho byt a vleze na jiný balkon, při čemž ho překvapí policie. Protože měl celou akci dokonale zakonspirovánu, neprokáže muž svou totožnost. Každý z kamarádů i jeho manželka samozřejmě tvrdí, že se musí jednat o jiného člověka… (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku malá, ale docela zábavná komedie, ve které je sice hlavní pointa jasná od začátku a dost násilně vystavěná, na druhou stranu plejáda dobrých herců v hlavní roli s Nárožným zajistí slušnou zábavu. Televizní jednohubka, ve které několikrát zazní jméno mého rodného města Uherské Hradiště. Díky za to, autoři!. PS: závěrečná písnička Ivana Mládka je skutečné terno. To je bizár jak vyšitý:-). Hudba: Ladislav Štaidl ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný a Iva Janžurová spolu určitě natočili lepší věci, ale pakliže máte oba dva rádi stejně jako já, ani tuhle televizní maličkost nevynechejte. Ztracený čas to není a zcela bezelstný, ale čím dál zoufalejší Petr Nárožný u výslechu na VB vás dostane. A závěrečná píseň je opravdu zajímavá, protože ukazuje Ivana Mládka jako zpěváka skupiny Ladislava Štaidla. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Děkuju uživateli sator za zajímavou zajímavost, že "držet basu znamená držet pohromadě." Já vůl pitomej jsem si doteď myslel, že držet basu znamená podpírat vězení. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní hříčka s výborným panem Dítětem v roli šéfa policie. Jo a hraje v tom i Nárožný, a je to docela sranda. Konec se ale nepovedl, resp. odbyli ho. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic neznamenajuca nudna normalizacna komedia s dost odbitym koncom. Takychto filmov sa tocili desiatky, ak nie stovky. Znesitelny priemer, nic viac  : 65 % ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut, ve kterých Nárožný rozjíždí konspiraci, aby před manželkou utajil pravý cíl své cesty, vypadá velice slibně. Jakmile se však dostane do problémů s policií, tak už tomu nějak dochází dech. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krásná televizní humorná povídka, která se ve své podstatě nevymaňuje od manželských povídkových etud, kterých vzniklo požehnaně. Síla mužského rozhodování a následujících činů. Co je pro chlapa coby myslivce větší prioritou? Hon na zajíce a nebo oslava sedmdesátých narozenin tetičky ze strany manželky? Tady rozhodně není třeba dlouho přemýšlet, neboť taková volba je předem jasná. A teď jde o to, jak z oslavy narozenin tetičky vybruslit a vše narafičit tak, aby manželka o ničem neměla ani tušení. A to se podaří a na hon se jede. Jenže potom souhra nejrůznějších událostí zapříčiní patřičný zvrat. Veškerá domluva s kamarády se nakonec otočí proti němu. Herecký koncert Petra Nárožného, kterému manželku opět zahrála Iva Janžurová. Námětové charakterové synonyma manželské dvojice a jejich zájmů své doby, ničeho neubírající na kvalitě ani po tolika letech. Příjemný lehký humor bez bláznivin, skotačení a nucených vtípků. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jen si přečti Annu Kareninu, Babičku, tu vod toho splavu, tam jste vodhalený všechny i s tou vaší logikou, vy Viktorky!" ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Janžurová za těch pár momentů zastínila Nárožného a spol. Už spolu natočili lepší filmy. Dobré úseky Srstky, Filipovského. Krampol to mohl rozjet trochu víc. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Začátek komedie je poměrně zábavný, dialogy Nárožný-Janžurové probíhají ve stylu známém v podobných komedií.  Jakmile děj zabrousí na služebnu VB, humor se poněkud vytrácí a dvojice příslušníku VB Dítě-Krampol  potvrzuje pověst policejních vtipů svou nedůvtipností. Potvrzuje se, že záletník (tentokrát ve smyslu koníčku myslivosti) může mít desetkrát vymyšlenou dobrou konspiraci a alibi zajištěné pro nepředvídané situace, ale přesto stačí malý zádrhel a vše jde do háje. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Komedie slibuje opravdovou zábavu, jenomže problém je v tom, že jakmile se Zajíček dostane na policejní stanici, zábava končí. Další a další motanice lží a konspirací už tak zajímavé nejsou a navíc si nemůžu pomoct, ale Petr Nárožný dost přehrával. A zde bych si dovolil tvrdit, že je to chyba režiséra, protože Nárožného jsem viděl v mnoha komediích, ale on dokázal hrát popleteného chlapíka i střídměji. Taky jsem se neubránil zpochybnění logičnosti celého děje. Místo, aby se Zajíček zeptal, kde jeho kamarád bydlí, spokojí se s tvrzením, že u něj už kdysi byl, tak přece ví. Sám ale musí vědět, zda ví nebo ne. A přitom by se stačilo domluvit, aby ho čekal u autobusu. Zkrátka, sebelepší plán nevyjde jen proto, že předpokládáte, jak se někdo zachová nebo prostě jen máte předpoklad dané situace a hlavně, nemáte alternativy pro to, když se cokoli podělá! A tak se mi zdaleka nejlepší zdála závěrečná píseň Ivana Mládka. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Driečny spojár Nárožný neťahá drôt ale manželku Janžurovú a aj zamestnávateľa za nos. Pomocou siete spiklencov finguje víkendovú služobnú cestu aj pohreb na Morave, aby v skutočnosti šiel na tajňáka na poľovačku a zálety. Prekombinované sprisahanie samozrejme dostane trhliny a náš hrdina skončí na stanici VB márne vysvetľujúc skutočný stav vecí. Hodne vtipná televízna komédia plná skvelých hercov a ako bonus záverečnotitulková pieseň Ivana Mládka o férovom poľovníctve. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné, ale většinu to tahá pan Nárožný. Bez něj by to tak dobré nebylo. Přesto jde o mírný nadprůměr, u kterého se kácet smíchy nebudete, ale přesto se pobavíte. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Opět se zde potvrdilo, jakáže byla ta naše Janžurka dřívejc kočka, že? A vůbec jsem se u týhle komédie celkem dobře pobavil. Hamounek měl rád čokoládičku, Fišer zas mladý zajíčky, Srstka neměl rád Schalke 04 a Zajíček? Tak z toho nám udělali soudruzi od SNB málem Králíčka! No hotovej blázinec, co vám budu vyprávět...ještě že je pan Volejník, teda pan Nárožný samozřejmě, na tyhle situace jak dělanej. Rozhodně lepší průměr. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Lhát se nemá , to nám říkají rodiče už od dětství . A pokud potřebuješ lhát , pak si taky musíš pamatovat , cos to předtím vymyslel a nezapomenout to. Opět excelentní pan Nárožný v roli amatérského nimroda , který jezdí na hony a čekané na zapřenou. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Herci se snažili seč mohli, i scénář by docela ušel, ale komedie značně trpí neumělou režií nepříliš zkušeného režiséra. Kamera a práce se scénou jsou strašné. Hezký příklad toho, že režisér je opravdu muž číslo jedna.  Tři hvězdy jen z útrpnosti. ()

Reklama

Reklama