Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeň Bobby Ogden (Peter Fonda) se při výkonu trestu naučí hrát na kytaru, a když ve věznici hraje slavný countryový zpěvák Garland Dupree (James T. Callahan), vyjedná ředitel Ogdenovi, aby zahrál Dupreemu svou píseň Outlaw Blues (Vězeňské blues). Dupree ji pak natočí sám bez Ogdenova vědomí. Bobby je zakrátko poté podmínečně propuštěn a chce od Dupreeho tantiémy za píseň, kterou složil. Při následující tahanici je Dupree postřelen a Ogden se stává štvancem. Podaří se mu ukrýt u bývalé Dupreeho sboristky Tiny Waters (Susan Saint-James). Společně pak Bobbyho píseň vydají na singlu a zahajují boj za Bobbyho rehabilitaci.

Snímek sice značně naivně, ale přesto poutavě vypráví o poměrech v zákulisí countrymusic, pro hudebníky mohou být zajímavé i pěvecké výkony Petera Fondy (společně se svou filmovou partnerkou opravdu zpívají) a nechybí ani jedna netradiční honička. (Robbi)

(více)

Recenze (16)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se já, milovník country písniček, nesetkala s tak pěkným filmem. Napínavý příběh, sympatická ústřední dvojice s pohledným Peterem Fondou a skvělými melodiemi, to je přesně můj šálek kávy. Příběh je originální, má spád, romantickou zápletku, dokonce i napínavé honičky s nesympatickým hudebním konkurentem, šerifem i policií a dobrý konec. Člověk celou dobu drží tomuto charismatickému hrdinovi palce, aby všem nástrahám unikl i když ví předem, že to dobře dopadne. Kdyby u nás takový Bobby Ogden koncertoval, určitě bych si ho nenechala ujít. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle by dneska asi bez hutné kritiky neprošlo, ale ve své době byl ex - vězeň okradený velkou hvězdou o svou písničku docela kultík, určitě na chvilku jo a ráda bych se na tenhle film s Peterem Fondou, který se vezl na vlně popularity po úspěchu Bezstarostné jízdy a byl na hereckém i estetickém vrcholu, zase podívala. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film z vězeňského prostředí se skvělou rolí pro Petera Fondu . Dokonce i ta jeho písnička byla moc dobrá. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pohodové hudební drama, které povinně musí dopadnout dobře, ale přesto člověka udrží v napětí. Sem tam probleskne milý fórek, ale hlavně je to celé protkané líbivou klasickou moderní country muzikou. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dostat do rukou tento scénář zkušený režisér, který umí točit nejen pro televizi, a hlavně být v hlavní roli někdo sympatický a charismatický, kdo umí hrát, mohl vzniknout skvělý film. Představuji si ho v rukou Eastwooda a už se těším, že bych ho viděla, tohle znovu vidět nemusím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Romantická hudební komedie nadopovaná i velmi dobrými akčními scénami. Ty sestávají hlavně z honiček – nejdříve v autě, pak na motorce, v náklaďáku a nakonec na motorových člunech. Prostředí texaského Austinu je dobře využité, country písničky neurazí ani dnes, Peter Fonda byl výborný a pro mne zcela neznámá Susan Saint James se pro mne stala zjevením. Škoda, že je to nejspíš její jediný film, který obstál ve zkoušce časem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš komedie než drama, ale s výborně obsazeným Krampolem v dabingu, a velmi pohodovou atmosférou zlatých sedmdesátých. Písnička sice po pár posleších lehce otravná, ale když vydělala tolik peněz, tak ať si jí hrají. Nedokázal jsem se rozhodnout, jestli se mi Susan Saint James líbí nebo ne. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který má všechno, co má mít, aby pobavil: napětí, romantiku, pěkné písničky, charismatického hrdinu, krásku, podlého padoucha. Jako lék na splín perfektní. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Přestože tento styl hudby se mi dnes nelíbí, tak ve své době jsem to žral. Příjemný oddechový film z vězeňského prostředí se skvělým Peterem Fondou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První drama co jsem si vybral v roce 1977 je spíše do komedie, navíc poměrně akční. Fondovi to pěkně zpívá ve stylu romantického country, má celkem pěknou holku, honičky včetně finální na člunech jsou výborné a celkově se na to příjemně kouká. Jen kdyby to nebylo tak zoufale pitomé - známý country zpěvák ukradne propuštěnému vězni song, vysměje se mu a při konfrontaci se postřelí. Což vede poldy že obviní hrdinu, štvou ho na každému kroku jako nejtěžšího vraha a při každé příležitosti střílí jak o život. Hrdinovi to ovšem moc nevadí, protože se přitom všem stihne zamilovat, dostat singl do rádií a udělat z něj hit, všemožně se zpropagovat a ještě nahrát půlku dalšího alba. SPOILER: A nakonec s průstřelem břicha v klidu odjet do Mexika. 3* protože to byla celkem zábava. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Film "Outlaw Blues" z roku 1977 je americký dramatický film s prvky romantiky a hudby, režírovaný Richardem T. Heffronem. Hlavní role ve filmu ztvárnili Peter Fonda a Susan Saint James. Příběh filmu se točí kolem Bobbyho Ogdena (hraného Peterem Fondou), malého zločince a aspirujícího country zpěváka, který se dostane do sporu s hudebním průmyslem. Po propuštění z vězení zjistí, že jeho píseň byla ukradena a stala se hitem populárního country zpěváka. Bobby se spojí s aspirující hudebnicí Tinou Waters (Susan Saint James) a společně se snaží získat zpět práva na jeho píseň a zároveň se vyhnout zákonu. "Outlaw Blues" kombinuje prvky romantiky, dramatu a hudby, čímž vytváří jedinečný příběh o hledání spravedlnosti a seberealizace v komplikovaném světě hudebního průmyslu. Film je také známý svým soundtrackem, který obsahuje několik country písní. Film neměl takový komerční úspěch nebo kritické uznání jako některé jiné filmy Petera Fondy z té doby, ale pro fanoušky country hudby a amerických road movies může představovat zajímavý filmový zážitek, zejména díky autentickému hudebnímu výkonu a atmosféře 70. let. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Pějící Bobby Ogden a zlotřilý Garland Dupree plus pečlivě plánující Tina Wauters... kolikrát jsem tenhle film prohnal na VHS, než odešla definitivně neznámo kam. Jeden z těch filmů, ze kterých dýchala určitá naivita, ale také pohoda a nekomplikovanost. Peter Fonda hrající na kytaru v opačném gardu byl velice dobrý, je jen škoda, že těch písniček ve filmu nezaznělo o trochu víc. Jedna hvězda je speciálně za netradiční honičku na motorových člunech - asi evidentní, kde brali inspiraci tvůrci Policejní akademie, konkrétně čtvrté epizody. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je hodně důlečitá muzika. Takové to poctivé americké country. hudba: Charles Bernstein, Bruce Langhorne ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Koncem 70.let minulého století velice oblíbený až kultovní snímek o muzikantovi, kterému byla ukradnuta píseň. Když jsem shlédl nyní po mnoha letech, viděl jsem naivní, prostou a nenápaditou záležitost. Ta samotná píseň byla asi jediným na filmu zajímavým aspektem. 30%. ()

Reklama

Reklama