Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Baris (Çagatay Ulusoy) je velmi impulzivní člověk, který žije na sto procent. Když tedy jednoho dne zahlédne pohlednou dívku jménem Füsun (Leyla Lidya Tugutlu), od první minuty ví, že ji miluje. Věnuje neuvěřitelné úsilí tomu, aby tuto dívku okouzlil a získal její srdce. Celý jeho život ale začne komplikovat psychická porucha a problémy s ovládáním hněvu. Dokáže energický Baris překonat i tuto překážku a získá dívku svých snů? (xFelix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (6)

applause 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že je to první turecký film, co jsem viděla a překvapilo mě poměrně vysoké hodnocení a po zhlédnutí jsem usoudila, že si to film opravdu zaslouží. Napřed jsem dala jen čtyři hvězdičky, kvůli špatnému zakomponování retrospekce, protože mi docela dlouho trvalo, než jsem přišla na to, jaký příběh se vůbec vypráví. Ale poté jsem film ohodnotila pěti hvězdičkami, které jsem chtěla dát původně, protože je to hodně silný film. Já ho snad skoro celý od druhé poloviny probrečela. Je romantický, všechno je krásné, růžové, ale pak se vše zkomplikuje kvůli bipolární poruše hlavního hrdiny, kterou jednoduše nezvládá a nechce to říct jeho druhé polovině. Možná kdyby ji to řekl, bylo by vše jinak. Ale síla tohoto filmu je v tom, že i když milujete, chcete pro toho druhého to nejlepší, i když se sami kvůli tomu obětujete. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a herci hrají tak, že jim to věříte. Jelikož je film turecký je poměrné těžké ho sehnat. Já našla pouze jeden odkaz na uloz.to s českými titulky s chybami, takže je třeba si některé věci domyslet, ale pořád je to lepší než nic. Doporučuji. https://uloz.to/!dQVVIZz7LfaX/delibal-cz-titulky-mp4 ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Romantická romanca, vcelku svižným tempom ponúka scenár o láske na prvý pohľad, s vášnivými idylickými zápletkami a všetkým ostatným čo k tomu patrí. Nastolený dej sa zrazu, prehupne do problémov, ktoré sú dosť nepochopiteľné a nedávajú k doterajšiemu priebehu adekvátny zmysel. Zrejme Ali Bilgin má už seriálov po krk, tak sa rozhodol o celovečerný projekt. Nie však moc úspešne. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Turecká kinematografia už viac krát preukázala svoju kvalitu. Mám rád turecké filmy, lebo majú taký euro-orientálny nádych, takže je to ako synergia týchto dvoch esencií. Delibal mi svojim štýlom, ale aj príbehom, veľmi pripomínal bollywoodske filmy (akurát bez tej typickej indickej pestrosti). Ideovo sa mi to páčilo, ale k tým postavám som si nedokázal vôbec nájsť cestu. Baris predstavoval presne ten typ excentrického človeka, ktoré mi nikdy neimponovali a skôr mi išiel na nervy. Füsun zas modernistická dievčina, ktorá sa za každú cenu potrebovala predviesť ako extrémne nezávislá bytosť. Tým pádom ma ich osudy až tak nezarmútili, hoci samotný príbeh bol skutočne tragický. Rozhodne som čakal niečo lepšie, a tento film sa určite nezaradí medzi tie nadpriemerné turecké filmy, ktoré som už mal česť zhliadnuť. P.S. Najlepšia časť filmu? Jednoznačne Lovefool v podaní Füsun! ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Velmi turecké, velmi komorní a bez klišé ale divný casting i režie. Každopádně, další z tureckých romantických filmů, které tak nějak úplně nezapadají do masové produkce na ošoupané téma a který možná více ocení i pochopí lidé bojující s nějakou mentální poruchou. Ústřednímu páru (který hraje skvěle, především Cagatay Ulusoy) je ale poněkud zatěžko uvěřit lásku na první pohled i trvalejší osudový vztah. Tempo filmu se místy až velmi nelogicky střídá. Možná je to dáno seriálovou rutinou režiséra - jakoby točil seriál a z každého dílu vzal kousek a zároveň se tím snažil o kompaktní film složený z jednotlivých scén, tak jak jej umí třeba Francouzi. Turci tento film ale dost cení a možná je v něm i něco jiného, co nám uniká a jeho shlédnutí není úplnou ztrátou času. . ()

majka02 

všechny recenze uživatele

Naleznout film, který by kvalitně nastavil zrcadlo realitě života s bipolární poruchou, není lehkým počinem. O to větší cítím vděčnost za to, že jsem našla odvahu zabloudit do mnohými odsuzované turecké tvorby a dostala příležitost prožít strmý pád na této emoční horské dráze. Nebýt tragické premisy patrné ze samotného úvodu, působil by film jako velice naivní pohádka. Baris je vyobrazen jako ta nejčistší bohémská duše s povahou zlatého retrívra, což by mnozí mohli považovat až za teatrální. Ona pesimistická premisa uvalující stín na celý příběh je však zřejmě tím důvodem, kvůli kterému si divák tohoto člověka zamiluje, jakkoliv se tomu z důvodu vlastní sebezáchovy brání. Film stojí (a naštěstí nepadá) právě na postavě Barise, který je tou nejpovedenější reprezentací reality života s psychickou poruchou, jakou jsem ve filmu v dohledné době viděla. Çagatay Ulusoy odvedl bravurní práci při ztvárňování kontrastu mezi oběma Barisovo polohami, zejména pak právě v těch okamžicích úplného dna. Každý emoční pád, slza i procitnutí - vše je uvěřitelné, což je u příběhu s obdobnou tématikou esenciální. Pochvala ale zaslouženě náleží i zbytku hereckého osazenstva. První dvě třetiny filmu působí skutečně naivně, jejich primárním cílem je vyobrazit ten nejnevinnější ideál lásky a osudovosti. Skrze víru ve kvalitní závěr (kterým je divák skutečně odměněn) je však jednoduché nechat se touto sladkou iluzí vést až ke třetímu dějství, které v kontrastu s dosavadním dějem představuje krutou srážku s realitou. Leč je výsledek příběhu divákovi znám již od první minuty, v těch posledních 20 se budete přistihovat v neustálém kolotoči trápení a vzdoru. Třetí dějství je nejpevnějším bodem celého filmu, emočně vyřazuje surovost, s níž filmaři přistoupili k vyobrazení fyzické potyčky v dějství druhém. Krásné propojení, které by pozorný divák neměl opomenout... Oceňuji bolestný závěr, který se nesnaží divákovi podsunout možná řešení či vysvětlení - zanechává pouze hořkosladkou prázdnotu, tak jak by tomu bylo i v realitě. Takovéto tvůrčí rozhodnutí je v současném proudu líného hollywoodu pomyslnou záplavou svěžího vánku, který mě bude i v budoucnu zajisté inspirovat k prozkoumávání tureckých filmových vod. Očividně totiž skrývají nevídané skvosty... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Ústredná pieseň "Mutlu Sonsuz", ktorú naspieval Çagatay Ulusoy, bola niekoľko mesiacov na popredných miestach tureckých hudobných rebríčkov a zaznamenala na YouTube niekoľko desiatok miliónov prehratí. Çagatay hrá na klavír, gitaru a bicie. (Danikaa)
  • Film je jemnejšou verziou indického filmu 3 (Moon) z roku 2012. V Indii získal film niekoľko ocenení a nominácií. Indický herec, spevák a režisér Venkatesh Prabhu Kasthuri Raja, známy ako Dhanush, naspieval titulnú pieseň filmu "Why This Kolaveri Di", ktorá zaznamenala na YouTube takmer 500 miliónov prehratí. (Danikaa)

Reklama

Reklama