Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James, jenž si nyní odpykává svůj trest ve vězení, se obrací s prosbou na svého otce Uleeho. James je ochoten zaplatit všechny otcovy dluhy, ten se však na oplátku musí postarat o svou snachu Helen, která je v ohrožení. Uleemu není čest cizí, a tak se vydává na nebezpečnou výpravu, jež by ho ve finále mohla stát i život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Taková jemnější cesta samuraje, kterýžto v tomto případě není holubář ale včelař, v minimalistickém podání báječného Petera Fondy v roli introvertního válečného veterána Uleeho. Mělo to takový nenápadný fajn drápek, zub času se podepsal jen na kabátku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Snímek může na diváka působit takovým zdánlivě nevýrazným dojmem, ale jeho konečný dopad je větší, než by se během něj mohlo zdát. Peter Fonda si zase trochu připomněl, co to je hrát ve skutečně kvalitním snímku, a myslím, že nezklamal. Jeho méně známí herečtí kolegové také podávají přesvědčivé výkony a i díky jim je příběh, jenž by zdánlivě diváka neměl ničím překvapit, tak dobrý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ulee je typickej americkej zemědělec. Jeho manželka je v už dávno v prdeli. Syna má ve vězení, syna manželka je feťák a on se musí starat o jejich děti, který taky občas stojej za vyližprdel. Opravdu zlatem to obsypaná rodinka. Film ale chvílemi docela schopně graduje, protože Ulee jede do města a z vesnickýho balíka se rázem stává psychologií obsypaná troska. Chvílemi to graduje až opravdu extrémně, ale včas se to zase uzemní. Peter Fonda, ačkoliv ho vůbec neznám, tu ukázal výkon par excellence. Je to přesně ta loutka, se kterou si rodinné problémy zahrávají jak vítr s houpacím křeslem, ale jinak se to odehrává na venkově a filmem se táhne hrozná nuda. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Film se velmi vleče, přijde vám, že je mnohem delší než 113 minut. To je hlavní zápor celého filmu, kterému to dosti ubírá na kvalitě. Peter Fonda si roli Uleeho zahrál s chutí, to se musí nechat. Tak trošku podivín, o jehož rodině se ví, že není zrovna bezproblémová, si žije ve svém včelím životě jak se dá, než se ozve nedávná minulost jeho syna a snachy. Tim může drsným způsobem pomoci jedině on, to také udělá a svou rodinu dá dohromady. Trochu zvláštní a kostrbatý popis mého komentáře vystihuje celý film. Rozhodně je to však kvalitní podívaná, jen tomu chybí tempo. ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

22. 04. 2009 (130.); velmi přesvědčivý výkon Uleeho Jacksona pro uspokojení a uklidnění ve své vlastní rodině ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Dej tohto filmu na potešil v tom, ako otec rodiny berie zodpovedne chod domácnosti na seba, pričom je jeho syn vo väzení a otec sa ešte musí starať aj o jeho ženu a jej deti. Z príkladu tohto otca sa dá zobrať dôležitá vlastnosť - obetavosť. Pekný film. Odporúčam. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh muža, ktorého syn je vo väzení , manželka je mimo a bande chlapíkov , ktorý chcú od neho peniaze, ktoré ukryl chlapíkov syn , ktorý sedí v base 3* ()

zzzzzjjjjj 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve 97. hodnocující tento film a podle této statistiky byl viděn každým 167 708. člověkem, samozřejmě ho v celém Československu nevidělo pouhých 97 lidí, včetně mě, ale o moc stovek víc jich podle mě nebylo. Tomu taky odpovídá jeden jediný odkaz, který jsem našel na Uložto. Byl vysílán na TV stanici MGM 🦁, kde většinou bývají méně známé filmy. Zaplaťpánbůh za něj! 🙏😌 K tomuto filmu jsem přišel opravdu náhodou, když jsem si včera po shlédnutí filmu "Bezstarostná jízda" rozkliknul hereckou filmografii Petera Fondy (syn Henryho) a následovně tento film. Ten za zdejší počin získal Zlatý glóbus (2. největší cena po Oscaru), ocenění v New Yorku + byl nominován právě na už zmíněného Oscara. Dokonce si zde chvíli zahrál i Tom Wood, známější jako Neumann z Gerardova vyšetřovacího týmu mého nejoblíbenějšího filmu "Uprchlík". Film se odehrává ve venkovském prostředí a točí se okolo včelaře 🌼🐝 Uleeho (dabovaný známým Pavlem Soukupem [daboval třeba Arnolda]). Jeho manželka ze začátku závislá na drogách, to úplně naplňuje žánr drama. Maličko mi to připomíná Gilberta Grapea v béčkovém podání. Ulee je svéráz a má pochopitelně nějaké finanční eso v rukávu, o které by ale mohl přijít... Bůhví, jestli ho to díky dvoum grázlům nebude stát i život. 🤔🙈 Víc už nic. 🤫 Pěkná 🎹 hudba, dalo se na to dívat, hodnocení tak nějak souhlasí s mými dojmy. 60%. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Yeah, tupelo honey! Krásný snímek, jemný, citlivý na povrchu a zároveň drsný a emočně v mnoha chvílích tíživý uvnitř. Těžkosti rodiny se musí přenést na každého vnímavého diváka. Pro mě velké překvapení, přesně jeden z těch málo známých, možná nedoceněných filmů, dokonale poctivě odehraných a nasnímaných, ač bez jakékoliv snahy prvoplánově zalíbit se. Silně to ve mě rezonovalo, stejně tak, jako se silně do vzdálena rozplýval melancholický soundtrack, který Uleeovo zlato provází. ()

Reklama

Reklama