Reklama

Reklama

Příběh se odvíjí od situace, kdy psycholog Výzkumného ústavu dr. Černý (J. Abrhám) konečně po dlouhém pátrání nalézá pro svou rodinu vhodný byt k výměně. Tak se poprvé setkává s řidičem autobusu Šafářem (L. Mrkvička), majitelem dotyčného bytu. Konflikt ovšem přichází záhy. Výzkumný ústav totiž pořádá povinné psychologické testy pro řidiče z povolání a pan Šafář přes svou dlouholetou praxi a spokojenost nadřízených testem neprojde. Problém totiž není v jeho zkušenostech řidičských, ale v jeho povaze a agresivitě. Šafář se různými způsoby pokouší zvrátit situaci, ale to se mu nepodaří. A tak na konci zůstává jeden mrtvý ... (Česká televize)

(více)

Diskuze

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

M.B

Ano, bere se to samozřejmě tak, že autobusák ohrozí vice lidí, kdežto řidič osobáku méně. Samozřejmě nesmysl. Když řidič osobáku ohrozí řidiče autobusu tak, že havaruje a přijde o život 30 ze 40 lidí je to stejné. Přitom ten řidič osobáku např. jenom jezdil prstem po dotykové obrazovce a hledal, jak se vypnou ty všechny zbytečné asistenty, které nepotřebuje. Nevypnul si je bohužel po nastartování vozu!!!

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Agresivní řidič za volant autobusu nepatří,ale ten samý řidič může jezdit svým vozem.

na příspěvěk reagoval jardariha

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Tehdy musely být testy mnohem přísnější. Dnes vidím z vlastní zkušenosti že dnes asi testy zvládne každý. Na řidiče autobusu, který mi ujel před nosem i když mě viděl stát na zastávce, jsem si stěžoval na dopr. podniku a přišla odpověď, že moje stížnost je oprávněná. Udělal jsem tak na základě rozhovoru s kamarádem-řidičem autobusu. Potvrdil mi, že dotyčný to neudělal poprvé a dělá to vpodstatě pro zábavu. Cca. 8 let po tomto incidentu vidím stále onoho řidiče-vtipálka za volantem autobusu.

Je to jen proto, že nejsou lidi.

Uživatel Laliss smazal svůj příspěvek.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Nejedná se o rok 1985, nýbrž 1986 a celková stopáž je 60 min.

Reklama

Reklama