Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je také novátorské a dych berúce ako jej mladší brat Jumanji ale stále sa jedná o film ktorý nemôže uraziť jednoducho nikoho. Favreau zvolil zaužívaný postup a výsledkom toho je film ktorý nás prinúti zaspomínať na tie skvelé detské časy, kedy aj naša fantázia pracovala na plné obrátky a kde všetko bolo ťažšie ako sa na prvý pohľad zdalo. teraz keď sme dospelí vieme na čom sme. A preto také filmy mať treba. Stan Winston sa opäť predviedol a vytvoril ďalšiu škálu svojich nereálno reálnych postavičiek, aj keď musím priznať že jašťeri sa nenápadne podobali na velociraptorov. Ďalej Debneyho hudba ktorá mixovala star trek a star wars a spolu s úchvatnými vokálmi - hlavne pri pohľadoch na vesmír dokázala naozaj vzbudiť tie správne emócie na správnych miestach. Ďalej navarrova kamera je jednoducho úžasná, v pohybe, okúzľujúca a hlavne na takom malom priestore ako je dom dokázala vyvolať akčnosť. Čo sa týka hercov vzájomné bratské hašterenie medzi Hutchersonom a Bobom bolo veľmi dobre zahrané vzhľadom na to že sa jedná o neskúsených hercov ale bola cítiť s toho tá chlapčenská hravosť. Robbins aj na takom malom priestore excelentný, Stewart celkom nevyužitá na to ako tam doslova VYNIKÁ. ale o nej predsa ten film nie je. no a Shepard - na začiatku rozpoluplný pocit ako keby vypadol s iného filmu ale našťastie sa to celkom rýchlo zrovnalo a výsledok bol viac ako uspokojujúci. taký malý veľký film, ktorý síce nenadchne ale splní svoj účel a myslím že pre tentoraz mi to stačí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jumanji Enhanced ~ Film, v němž mě ještě neštve Josh a neirituje Kristen. Jó, to byly doby... Kupodivu tu všechny děti hrály celkem dobře. Jen je škoda, že film se tváří jako pro děti, možná i pro menší jak Jumanji, ale ještěři z toho dělají trochu horor. Mimochodem, ten hořící gauč ve ve smíru... je stejně nesmyslný jako všechno ostatní. Ale co :) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vesmírná verze populární Jumanji, poněkud slabší, méně humorná a trikově ošizená, protože se pohybuje v trochu jiném rozpočtovém pásmu. Na druhou stranu ale stále koukatelná, ocení ji především děti mezi 6 a 12 lety a pak ti, kteří se aspoň tu a tam vrací rádi do dětských let, což je i můj případ. Musíte prominout naivní vzhled ještěřích oblud i to, že se celkem lacině brnká na osvědčenou strunu rodinných hodnot a máte tu průměrný dobrodružný dětský film na jedno použití. Celkový dojem: 50 %. Uvažoval jsem i o dvou hvězdičkách, ale pak jsem si uvědomil, že zoufale naivní dětský seriál Spadla z oblakov má momentálně lepší rating než Zathura, takže není co řešit... ()

TO 

všechny recenze uživatele

Maximálně na sobotní ráno, i Kouzelný klíč a Malí válečníci jsou důstojnější podívaná, rozhodně nejde o žádný pořádný film, žádný velkofilm jako Jumanji. Ti dva bráchové byli neskuteční kreténi, hlavně ten malej a ten kosmonaut jakbysmet. Jediným velkým kladem je úžasná Kristen Stewart. Mezi Jumanji a tímto dílem vidím propastní rozdíl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to celkem fajn, ten scénář není vyloženě blbý, pár zajímavých nápadů i povedených pokusů o humor se to najde... Sice to fakt je takové vesmírné Jumanji (přičemž z toho jsem viděl jen remake, originál mě moc nezajímá a radši jsem tak upřednostnil Zathuru, kvůli tomu, že se to má odehrávat ve vesmíru), ale celkem jsem se u toho bavil a příjemná rodinná oddechovka to je tak jako tak, byť pro mě tak na jedno zhlédnutí. 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení filmu ztratil Jonah Bobo, představitel Dannyho, tři zuby, a tak mu musely být vytvořeny umělé. (Listeroman)
  • Podle knih Chrise Van Allsburga už vznikl kromě Jumanji také Polární expres (r. Robert Zemeckis, 2004). (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama