Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Povrchně zpracovaný vývar Jumanji s natahovaným, vyšisovaně vykonstruovaným dějem a naivními dialogy na úrovni povelů pro domácí, umělohmotným žrádlem a stupidními příkazy zmutované gaučové psíky. Když k tomu připočítám vykradený námět a primitivní herecké projevy, řešení je jednoznačné - nejkratší cestou do odpadkového koše. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Ale jo, s Jumanji se to dá srovnat. Kristen Stewart je tady samozřejmě pěkná jako všude jinde, ale více mě tentokrát zaujal snad až dospělácký herecký výkon Joshe Hutchersona. Tak přirozené dětské herectví jsem neviděl od dob Dakoty Fanning. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte si na Jumanji? Dost rozšířené meme "který je rok?!"? Tak to je z Jumanji, filmu, ve kterém dvě děti hrají hru a všechno tak nějak ožívá podle toho, jak ve hře postupujete. Běhají tam nosorožci a Robin Williams. A Zathura...je úplně totéž, ale z vesmíru, a bez Robina. Takže se děje úplně totéž, ale když dva dělají totéž, není to totéž. Zathura je plná klišé typu "nedovolím, aby se ti něco stalo.". Skoro se tam schyluje k incestu a nebýt zdlouhavě nudného závěru, dal i tu třetí *. Takhle slabé 2* za Kristen (mám pro ní prostě slabost, no) a za první hodinu, která tak nějak fajn uteče. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

a padá vôbec bicykel? Z čiernej diery sa nič nedostane, Tim Robbins prednesie pár rečí, Kristen našťastie neolizuje upírov. Ale všetci sú vo vesmíre, nič sa deje, decká kecajú a atmosféra strachu, dobrodružstva, emócií hustne. Jeden by povedal, že si rodinný grobian a nerozumieš zábave. Lenže kopa trikov, šlendriánstvo deja a nehmotné pocity zo zážitkov znásobujú pocit márnosti. (videné 02.01.2016,Markiza) ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Vesmírné člobrdo s nezletilou Kristýnkou.... No když vezmu v potaz rok výroby, tak CGI tehdy bylo ještě dost drahý, tak může být produkce ráda, že na tom neprodělala. Casting nic moc, hlavní dětské role byly dost mizerně zahraný a otravný vůbec. Čumančí je o chlup lepší, se stejným rozpočtem to byl kasovní trhák, ale nejlepší je stejně Noc v muzeu. ()

leftfield 

všechny recenze uživatele

Já jsem se na rozdíl od většiny hodnotitelů bavil opravdu skvěle. Pravda vzpomněl jsem si trošku na dobu kdy jsem byl o takových patnáct let mladší, přesto ani v šestadvaceti nemůžu filmu nic vytknout. Režie je skutečně precizní, triky na velmi slušné úrovni a přitom použité opravdu vkusně a střídmě (dobrého pomálu) a hlavně film přináší to co je na dobrodružném filmu nejdůlžitější. Dobrodružství:) ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Jumanji se nedá vyhnout, a tohle je o malinko slabší dějově a vynahrazuje si to trikama. ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

I k Jumanji mám dost výtek, ale ten film měl aspoň nějaký potenciál, atmosféru, nápad. Tohle si bere z Jumanji to nejhorší co jen jde, pouze to vykradlo nápad. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Taková hezká dobrodružná pohádka. I když je to celkem blbost zaujalo mě to natolik, že jsem se na to podívala dvakrát :) přelkvapila mě Kristen Stewart, kterou jsem tam nečekala a na to, že jí nemusím mi v tomhle snímku nevadila ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Co se tohoto počinu týče, jsem velice skeptický. Vyrostl jsem na filmu Jumanji a tato lehce přeplácaná kopie mi moc neseděla. Pro děti pěkná pohádka a dobrodružné fantasy. Pro starší obecenstvo nuda a nuda. Možná že kdyby se film z 85% neodehrával ve tmě a sem tam bylo něco vidět, bylo by hodnocení lepší. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Ty dva kluci jsou neuvěřitelný spratci... Zaškrtila bych je alespoň 5x... Ale jinak je to celkem hezký, dobrodružný, napínavý fantasy příběh... Shlédnuto v rámci posedlosti Kristen a nebyla jsem zklamána... Už v 15ti byla krásná... Jen mě mrzí, že jsem to nesehnala v originále, protože ten její hlas mi chybí... ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo několikrát řečeno hodně slaboučkej odvárek legendárního Jumanji. Nápad není špatnej, ale neuvěřitelně mě lezli na nervy ti dva smradi jak se pořád dohadujou. 35 % ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Chris Van Allsburg asi vyplytval svoje napady v originalnom Jumanji a preto prisiel s nenapaditou a nudnou vesmirnou verziou. Nielen prva kniha, ale aj jej filmove spracovanie su omnoho lepsie nez mladsi brat. Hra neposkytla nic viac, nez jednu nahanacku s robotom po dome, ostrelovanie domu vesmirnou lodou a neskor schovavacku v dome pred vesmirnymi jastermi z tej istej lode. Zbytok casu vyplna pribeh dvoch rozhadanych bratov z rozvedenej rodiny, ktori sa vdaka uzasnej skusenosti uzmieria. Necudujem sa, ze film bol komercny prepadak. Pre dospeleho je film prilis stupidny a deti asi tiez neocaril, lebo tato rozpravka nema ziadnu dusu, je to len masovy produkt. Zemeckis v 2004 ukazal, ze kuzlo Allsburgovych knih sa da preniest aj na platno, Favreau zase ako rychlo sa to kuzlo da pochovat. ()

Al Majda 

všechny recenze uživatele

Bylo to hezké, ale nebýt Jumanji, dám víc hvězdiček. Bohužel to je totální kopie scénáře, jen předělané z podoby jungle do vesmíru. Být kluk, tak jsem uchvácena aspoň Kristen Stewart. ()

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama