Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Remake kultovního Jumanji, tentokrát ve vesmíru. Zathura se ale od svého předchůdce v mnohém liší, bohužel k horšímu. Má několikrát horší efekty, horší příběh, horší dialogy, také není tak různorodá na lokace a korunu tomu nasazuje maximálně nesympatický Jonah Bobo. Jediné co mne drželo u filmu bylo neustálá touha koukat překrásnou Kristen a vidět, jaký happy end si tentokrát tvůrci vymyslí. Pokud ale opět dostanu chuť kouknout se na film o stolní hře, volím jedině Jumanji. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jumanji se mi vždycky líbilo, ale na Zathuru jsem slyšela jen velmi rezervované reakce. A skutečně nevidím důvod si tohle dobrodružství nedopřát. Původní knížky Chrise Van Allsburga jsou kratičké, mají jen 32 stran a jsou to takové ty textíky, kterými nejlépe zahltíte pozornost předškoláka. Proto je skvělé sledovat, jak z tak řídkého materiálu filmaři dokáží vytvořit tak dobré celovečerní filmy. Pravda, původní Jumanji je i dobrý rodinný film, Zathura je čistě dětská, ale zároveň velmi autentická v psychologii vztahu dvou bratrů. Ty nápady ve vesmíru jsou skvělé, reakce dětí dokonalé a kupodivu do celku výborně zapadla i Kristen Stewart (jako trapná starší ségra). Jon Favreau dětem rozumí a proto mu tak skvěle dneska šlape Marvel. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi kazdy filmovy znalec pozna Jumanji a kazdy vie, ze je to podobne, len tentokrat sa to odohravalo vo vesmire, aj ked Jumanji sa mi pacil o trosku viac. Myslim si, ze pre deti je to aj tak celkom slusny zazitok. Ja som si len spomenul sam na seba, ako by som vnimal taketo filmy ako 10 rocny, samozrejme so slabsimi trikmi a viem si predstavit, ze by som dal tomuto filmu aj 5 hviezdiciek, ale z pohladu dospelaka stacia 3. Hudba bola kvalitna, pripominala mi skor hudobny styl napinavych filmov Johna Williamsa. Sestra oboch surodencov v podani Kristen Stewart je znama ako dcera Jodie Foster z filmu UKRYT (2002). Triky boli tiez celkom v pohode, jednoducho netreba mat velke ocakavania. _________ Tim Robbins - (Otec) +++ Jonah Bobo - (Danny) +++ Josh Hutcherson - (Walter) +++ Dax Shepard - (Astronaut) +++ Kristen Stewart - (Lisa) +++ Frank Oz - (Hlas robota) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

U téhle nenáročné rodinné podívané (být mi tak o patnáct let méně, tak držím pěsti a ani nedutám) jsem si uvědomil, že mi ke spokojenosti stačí vidět Kristen Stewart rochnící se v posteli a tu a tam přeběhnuvší ve spodním prádle po pokojíku.. uff.. (jo jo, vím, kolik jí tady bylo let). A jasně, i snaha jít do retro stylizace mi byla blízká.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jumanji křížené s The Explorers... Dvě a půl. Děti ať si přidají, kolik hvězdiček chtějí, protože na rozdíl od zmíněných přece jen o něco dospělejších, orignálnějších a vtipnějších snímků je Zathura pouze slabý odvárek určený právě jim. Ano, několik scén se mi opravdu líbilo, zaujal mě i malý představitel mladšího z bratrů, pohádkové vizuální stránce nemám co vytknout a astronautův odchod byl opravdu parádní, jenže pořád to bylo zbytečně ukřičené a příliš mravokárné. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Okatý remake Jumanji s takmer identickým dejom, len v inom časopriestore ... Na to, aby sa Zathura vyrovnala Jumanji však bolo potrebné Robina Williamsa a lepší scenár. Od polovice filmu to všetko šlo násilne, ako sánkovačka v lete .... Filmové triky nie sú všetko ... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strasne ukricane, jednotvarne a aj na detsky film prilis nelogicke. Ked sa to vsetko spoji, tak uz nepomoze ani Kristen Stewart a vyborna hudba. 5/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY!" ----------- Oplatí sa pozrieť iba v troch prípadoch: 1) ak si fanúšik filmu Disturbia, pretože ten dom si si jednoducho musel zamilovať, 2) ak si fanúšikom herečiek v čase ich začiatkov, pretože Kristen tu vyzerá veľmi fajn, 3) ak si fanúšikom prvotriednych narkotík, pretože ak si chceš zahrať stolovú hru Zathura, to je presne to, čo potrebuješ! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně takové Jumanji ve vesmíru s pokročilejší digitální technikou. Pár dobrých nápadů to mělo, rozhodně se na to dá dobře koukat a né jenom jednou. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No a mně se to líbilo. Pošlete za to na mou adresu Zorgony? Jen račte. Deskovky já tuze rád a zrovinka takovouhle bych si z fleku zahrál. Asi jsem ještě moc velké dítě, než abych na tuhle fantasy házel meteority. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dětem se to líbilo a to je hlavní. A dětem byl film určen, takže dospěláci tu sice mohou dávat hvězdu sem i hvězdu tam, nejsou však cílovou skupinou :-) ! Příběh celkem zaujal i mne a zejména sama ta stará plechová hra. Celkem by mne zajímalo, zda byla vyrobena jen kvůli filmu, nebo zda na konci padesátých let v éře kosmického věku kdy všechno související s astronauty a raketami bylo in, protože vesmír právě otevřel lidstvu svá vrátka dokořán - tak zkrátka zda taková hra opravdu byla k mání. Já měl totiž cosi podobného jakousi plechovou vláčkodráhu z Maďarska a také jakési městečko se dvěma autíčky a autobusem na klíček, kde vozidla jezdila plechovými kolejemi a díky západkám v podvozku a prohlubním v kovové dráze dokonce zastavovala na červenou (nakreslený semafor na podložce). Vybavuji si i ten radál když ta plechová kolečka rachotila po plechové dráze zvuků odvíjejících se pružin v každém ze 3 jedoucích autíček.. :-). Začátkem sedmdesátek ještě hodně hraček bylo děláno z plechu. Zathura vypadala ještě starší. Ačkoliv je film celkem starý a samozřejmě jsme dnes zvyklí na jiný level digitálních efektů, myslím, že na svoji dobu to bylo slušné. A slušná byla (tehdy teenka) i Kristen Stewart :-). Z bráchů mně pak herecky zaujal zejména Jonah Bobo, který mi byl velmi sympatický a do role nejmenšího se dobře hodil. Za sebe tedy dávám průměr a posunuji raketku o tři políčka vpřed! * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +příběh, hudební doprovod, efekty, některé scény, pár zvratů, Kristen Stewart -která je však v celém filmu jen pár minut, dialogy, herci, a pozor: film co jsem viděl měl 97 minut!, nikoliv 113 jak uvádí ČSFD!?/// Už je to dlouho co jsem viděl Jumanji. To jsem byl ještě dítě, kterému se to relativně líbilo. Kdybych však z pohledu dítěte měl hodnotit oba filmy, asi bych dal přednost Zathuře, protože má poutavý příběh, pěkné herce, zajímavé prostředí. Ovšem jako velký kluk mohu snad jen ocenit parádní vizuální efekty, a dobře poslouchatelnou hudbu, která fajně dotváří až hororovou atmosféru. Děti se možná budou i bát. Ovšem film velice shazují infantilní výkony všech herců, a rovněž jejich český dabing. Celkově tedy pěkná fantasy pohádka, která je však určena především dětem./// Celkem 62%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No... Pokud bych to měla brát jako (volné) pokračování mé milované "Jumanji", je to urážka a tudíž adept zralý na odpad!. Když se ale na "Zathuru: Vesmírné dobrodružství" podívám jako na normální pokus o rodinné sci-fi, musím hodnotit o něco lépe. Ale opravdu jen o něco. Není to zase úplný propadák, ale nemohla jsem překousnout ta kvanta nelogičností, příliš časté promlouvání do duše a směšné chování KRAJNĚ NESYMPATICKÝCH postav. Jedno zhlédnutí bohatě stačilo... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Dva hloupý a nesympatický paňáři běhají po domě bez jakéhokoliv smyslu, kdy se něco stane a místo toho, aby to řešili a posunulo je to ve filmu někam dál, pořád jen zmateně pobíhají, vaří si makaróny se sýrem nebo se hádají koho má tatík raději a to zrovna ve chvíli, kdy jim barák rotuje vesmírem a chtějí je zabít ještěří obludy. Děti jsou zlo a ve filmu obzvlášť plus absolutní nesmysl s jakousi časovou smyčkou nebo úplně blbou hrou. Srovnání s Jumanji chápu, vždyť je tam hra, hůůůů! Zatímco Jumanji je fajn film s postavami, které dělají smysluplné věci a posunují se stále dál, aby měl film spád a rozuzlení, tady se furt bincáme na jednom místě a pak bác (ne, autobus ne) konec. Ani ta Kristen se mi tam nelíbila. Kravina to je a ty já nerada. ()

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama