Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech a zhlédnutí v angličtině musím jít dolů na milosrdné 2 hvězdy. Co je příčinou? David Koepp je brán jako jeden z nejlepších hollywoodských scénáristů, ale tady se skutečně nevyznamenal. Naprosto příšerně napsané, zrežírované i zahrané situace a reakce na ně. Dům pod palbou meteoritů, ocitnutí se ve vesmíru, setkání s robotem. Na všechny tyto události reagují děti naprosto podivně, nevěrohodně a hloupě. Místo emocí jako je strach či panika sledujeme sérii podivných rozhodnutí nebo hádek. Ale co je opravdu nejhorší, jsou ty hrůzostrašné dialogy. Už dlouho jsem nezažil takové peklo: "Nebudu si s tebou hrát, protože už je mi 10 a mám holku..." Vyobrazení střetu generací mezi otcem, dospělou dcerou, dospívajícím synem a malým klukem je tu zobrazováno těmi neprimitivnějšími dialogy a dalšími filmovými nástroji. Opravdu za tím stojí David Koepp? Kristen Stewart je asi jediná obstojná herečka na place, ale i ona časem sklouzne k přehrávání, protože musí citovat neuvěřitelné věty. Dvě hvězdičky dávám pouze za vizuální stránku a pointu s astronautem. PS: Rozdíl mezi Jumanji a Zathura, jakožto rozdíl mezi jejich kvalitou, je zřejmý. Zatímco Jumanji je film pro celou rodinu, tady se cílí pouze na děti. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to piškotí, ale na druhou stranu musím uznat, že to bylo úžasné dobrodružství. Tedy pro ty děti a počítám, že až se na to budou dívat naše děti, bude to pro ně stejně fascinující. Vesmírný prostor byl vytvořen na jedničku, výběr herců taky nebyl špatný. Trochu mi vadili nemotorní ještěři a pro děti asi složitá pointa, ale tu jim rádi vysvětlíme. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po prvních patnácti minutách, které mnoha rodičům připomenou vlastní starosti s dětmi a jejich rivalitou, je potřeba přetočit vnitřní hodiny někam do věku deseti let, protože jedině tak si člověk vychutná vesmírné dobrodružství jak by měl a nedojde mu, že hra není nijak nápaditá, protože jedinou hrozbou jsou stále dokola Zorgoni, že vesmír je jakýsi podivný protože v něm hoří kanape a člověk nepotřebuje skafandr, a že pointa astronautova příběhu je nelogická a nesmyslná. Na jednu stranu je to příjemně hravé, na druhou jen hezká podívaná, která příliš nevtáhne, nicméně děti si to užily, takže hra byla úspěšně dohrána a uložena do krabice, dokud ji za patnáct let zase někdo nenajde. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Jumanji bych se stejně nevyhnul, takže jím rovnou začnu. Jumanji fungovalo jako ukázka možností digitálních trikových technologií obohacená o účast Robina Williamse. Zathura vsadila na vizuální retrostyl a podle všeho to k tomuhle typu předlohy sedí lépe. Minimální herecké obsazení (celkem pět lidí), vesmír s vlastními fyzikálními zákony... ve výsledku je to celkem slušný rodinný film, u kterého by se neměli nudit ani dospělí diváci. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co všechno už si člověk navymýšlel, že prožije ve Vesmíru. A ještě si říká, že jde o fantazie, a přitom jde hlavně o vymyselnost. Lidstvo nikdy neopustí Slunečnou soustavu, a nebylo dosud ani na Měsíci, neb kde by na to vzalo techniku? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

ujetá vykrádačka,bez jediného vlastního nápadu.vybrakovaný sám doma,jumanji,star trek a hra mortal kombat:deadly alliance,naprcaná do jednoho naivního rodinného filmu.hlavní hrdiny tvoří dvoice staršího debila a rozmazleného ufňukaného sráče.za jiných okolností bych to poslal do odpadu,ale celkem slušné zpracování,solidní efekty a bože můj odhalené nohy kirsten stewart si ty dvě ušmudlané hvězdičky zaslouží. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sci-fi verze původního Jumanji. Ze začátku slušná zábava s chytlavými scénami, která se s přibývajícími minutami mění v nepřehledný maglajz s mizernými triky. Není to vyloženě špatné, ale méně okázalá první polovina mě bavila více. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od pitomého Jumanji tohle aspoň bylo zábavné, sem tam vtipné, na rodinnou scifi i slušně natočené. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako takové lepší Jumanji, jen ty děcka byly sympatičtější a jeden zvrat mě i dostal. Bylo tam vidět i dost peněz, takže jsem se i při svých šestnácti celkem bavila. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No něco ve stylu Jumanji ale tohle se taky hodně povedlo, velké vesmírné dobrodružství, nejvíc záchvaty s robota prostě pecka tahle rodina podívaná a co se tyče Hutchersona toho mam hodně rad a tady se mi hodně líbil, efekty hodně povedené prostě paráda. A hlavně rodina k popukání. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Takže, otec ( v podání standartního Tima Robbinsna ) musí na schůzi a tak nechá své dva syny a dceru doma.Dcera spí. A bratři se moc v lásce nemají. A proto starší bratr pošle toho mladšího někam do sklepa, kde objeví hru s názvem Zathura: Vesmírné dobrodružství. A protože je to kluk zvědavý, tak si ji chce zahrát. A tak začnou bratři hrát, po prvním hodu vyjede karta s nějakou divnou větou, něco jako " Déšt meteoritů. Odhodtě klamné cíle". A v tom začnou padat meteority.Dům ve kterém žíjí chlapci se náhle ocitne ve vesmíru . A pak vypadávají ze hry další a další karty a vše co je na nich napsáno se opravdu děje. Zdá se Vám to povědomé? Že by Vám to přípomínalo Jumanjiho? Mně ho to tedy hodně připomínalo, jen s rozdílem, že tohle bylo sci-fi. Tudíž se nejedná o žádný originální film. Ale pravdou zůstává, že snímek má dobré efekty, skvělé herecké výkony dětských herců, vtip, akci a napínavost. Je velkká škoda, že je tak pokažený konec, kdy se tam vyskytnout Zorgové ( velké jěštěrky ) a celkově je to dosti přehnané. Dávám tři zasloužené, protože jsem se přijemně bavil. ()

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama