Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabší klon legendárního Jumanji, který má solidní efekty a sympatické herecké obsazení, ale dospělejší by jistě uvítali smysluplnější scénář, který by nebyl pouhým slepencem scén hraných převážně na efekt a bez jakékoliv hlubší myšlenky. Škoda, že se tvůrci neinspirovali například u pixarovských filmů. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Nudila bych se nebýt vtipných komentářů a hlášek ze strany dětských hrdinů. Ústřední motiv sám o sobě špatná nebyl, ale to zpracování?! Tolik hluchých míst a hlavně ten závěr.Celou zapeklitou situaci vyřešit během 5 minut (rychlostí blesku). Znovu bych to asi vidět už nemusela... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je také novátorské a dych berúce ako jej mladší brat Jumanji ale stále sa jedná o film ktorý nemôže uraziť jednoducho nikoho. Favreau zvolil zaužívaný postup a výsledkom toho je film ktorý nás prinúti zaspomínať na tie skvelé detské časy, kedy aj naša fantázia pracovala na plné obrátky a kde všetko bolo ťažšie ako sa na prvý pohľad zdalo. teraz keď sme dospelí vieme na čom sme. A preto také filmy mať treba. Stan Winston sa opäť predviedol a vytvoril ďalšiu škálu svojich nereálno reálnych postavičiek, aj keď musím priznať že jašťeri sa nenápadne podobali na velociraptorov. Ďalej Debneyho hudba ktorá mixovala star trek a star wars a spolu s úchvatnými vokálmi - hlavne pri pohľadoch na vesmír dokázala naozaj vzbudiť tie správne emócie na správnych miestach. Ďalej navarrova kamera je jednoducho úžasná, v pohybe, okúzľujúca a hlavne na takom malom priestore ako je dom dokázala vyvolať akčnosť. Čo sa týka hercov vzájomné bratské hašterenie medzi Hutchersonom a Bobom bolo veľmi dobre zahrané vzhľadom na to že sa jedná o neskúsených hercov ale bola cítiť s toho tá chlapčenská hravosť. Robbins aj na takom malom priestore excelentný, Stewart celkom nevyužitá na to ako tam doslova VYNIKÁ. ale o nej predsa ten film nie je. no a Shepard - na začiatku rozpoluplný pocit ako keby vypadol s iného filmu ale našťastie sa to celkom rýchlo zrovnalo a výsledok bol viac ako uspokojujúci. taký malý veľký film, ktorý síce nenadchne ale splní svoj účel a myslím že pre tentoraz mi to stačí. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jestli na filmu, kde hoří kanape ve vakuu, potloukají se v něm divní chlápci převlečení za mloky, princip gravitace je čistě teoretickým pojmem a jediným důvodem, proč jsem to dokoukal je přítomnost Kristen Stewart v negližé (měla trenky a je škoda, že jí na půlku stopáže zavřeli do mrazáku a nechali stát), není něco špatně a neměl bych zvracet. Zase na druhou stranu vidím, že jsem Jumanji se slizkým Williamsem kdysi nevímproč napral tři hvězdy, takže si nižší hodnocení sám sobě neobhájím. Tak aspoň můžu smířlivě ukončit zdejší věčné hašteření a vášnivé debaty, jestli je Kristen šukatelná nebo ne: JE. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Proč seš na mě tak zlej ??" - "Nejsem zlej !! Hele, Danny, chodím do čtvrtý a mám holku.. Máme se chovat dospěle, tak proto.." ;) ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

No ano, Zathura: Vesmírné Jumanji :) Nebudu zapírat, že na film jsem se dívala jen kvůli Kristen (SPOILER byť za ni půlku filmu hrála vosková figurína), ale i tak film nijak nepředčil moje nepříliš vysoké očekávání. To málo, co tam bylo z Kristen, bylo skvostné a byly tam i určité momenty, kdy jsem se hodně nasmála (SPOILER 'Get me a juice box, beyatch!'), jenže když budu brát v potaz film jako celek, půlka z něj mě nehorázně nudila, dialogy byly občas naprosto nehodící se do dětských úst a ještě ke všemu se po deseti minutách opakovaly. Nemluvě o tom, že díky Jumanji dokázal člověk odhadnout děj filmu tak ze tří čtvrtin. I kdybych od toho ale odhlédla, celkový dojem nebude víc, než 2,5 hvězdičky. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zvlastne. Prislo mi to ako film total pre deti, ale nie som si ista, ci mali sancu niektore drobnosti pochopit... a aj tie tam boli len aby sa to nimi asi podobalo vacsine filmov.... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Už to nebylo jak Jumanji, mělo to méně vtipu a scének. Takové mélo slané, spíš smutné. Kristen Stewart byla okouzlující, ale to moc nepomohlo. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný podívaná o mnoho lepší jak jumanji jumanji je slabší i když se dá velice pěkně a srozumitelně stovnávat s tímto filmem, ale v jumanji mi chbý ten přilnavý nádech filmu. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Námět má možná dobrý, ale ty triky jsou příšerné....a to nesympatické dřevo Kristen Stewart.... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre deti možné, neuveriteľné dobrodružstvo. Pokiaľ sa teda nevybláznili už pri JUMANJI. Pre nás ostatných ( a ostatných iných ) remeselne dobre spracovaná rozprávka, s povinnou dávkou detského bláznenia sa a bezbrehej fantázie. Ale opakujem, na to všetko treba neplnoletý pohľad. ()

themic 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako Jumanji, ale tedy toto je dokonalejší a možná i zábavnější..! Vypadá to jako nezávislé pokračování!:. ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Film ,ktorý patrí do kategórie filmy po výdatnom obede kedy ešte žalúdok trávi jedlo a myseľ nepracuje na 100%.Favreau prakticky na začiatku svojej kariéry tak nemožno očakávať nič veľké.Veková kategória by mala ostať max. 13 rokov pretože pre staršie ročníky sa tých 97 minút zdá skutočne veľa. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jumanji Enhanced ~ Film, v němž mě ještě neštve Josh a neirituje Kristen. Jó, to byly doby... Kupodivu tu všechny děti hrály celkem dobře. Jen je škoda, že film se tváří jako pro děti, možná i pro menší jak Jumanji, ale ještěři z toho dělají trochu horor. Mimochodem, ten hořící gauč ve ve smíru... je stejně nesmyslný jako všechno ostatní. Ale co :) ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Zathuru jsem zhlédl víceméně omylem a klišovitě musím napsat, že jsem byl velmi mile překvapen. Snímek je inteligentní, dialogy smysluplné a děj celkem strhující. Jedná se o skvěle natočený dobrodružný film z vesmírného prostředí. Srovnání s Jumanji se přímo nabízí, ale myslíim si, že Jon Favreau (líbil se mi už jeho Elf a potvrzuje, že dobrodružný žánr je jeho parketa) předlohu zpracoval poutavěji a tím pádem lépe, skvěle stupňuje napětí, volí zajímavé postavení kamery a měl zejména větší štěstí na dětské představitele, kteří hrají se skutečným odhodláním a díky nim je celkem stravitelné i jasné ideologické poselství, které je ve filmu obsaženo. Ovšem film paradoxně problematika "rodiny nade vše" jaksi zceluje a hádky mezi sourozenci jsou podány celkem věrohodně, není to jen takové bezduché "pošťuchování" a primitivní tlachání o rodinném štěstí. Kouzlo filmu spočívá především v tom, že pracuje s dětskou představivostí a dětským okouzlením, touhou po nezávazném dobrodružství. To se do filmu podařilo přenést bravurně, i za cenu omezení vizuálních efektů, které bývají součastí každého podobného filmu (a to se snímek paradoxně odehrává ve vesmíru). Vizuální efekty jsou ve filmu jen proto, aby podpořily vyprávění a neobtěžovaly diváka od děje, nechtějí diváka nadchnout faktem, že jsou daleko lepší než v předchozím snímku, který se ovšem omezil pouze na efekty a příběh je odsunut na vedlejší kolej. Tento přístup se mi líbí a bezmezně ho schvaluji. Být o deset let mladší, u filmu slintám nadšením, takhle alespoň vím, co pustit mladšímu příbuzenstvu, až se opět dostaví na povinou rodinnou návštěvu. Zathuru totiž s chutí zhlédnu znovu s nimi. ()

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama