Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Recenze (342)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad udělat takovou fantasy hru Zathura...Jenže si nemůžu pomoct s tím, že mi to připomíná Jumanji. Tento film jsem viděla hned několikrát a docela se mi to líbilo. Perfektní Josh Hutcherson, Kristen Stewart (která má občas i světlé herecké stránky) a malý Jonah Bobo. Docela mi tu i chyběl nějáký dospělý element jako byl v Jumanji Robin Williams tak tady je to pouze část filmu Dax Shepard. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě hvězdičky a to s velkým sebezapřením, jednu za celkový film a jednu kvůli Jonu Favreauovi, ale nikoli za režii, ale proto že ho mám rád jako herce. První v oblasti tohoho "žánru" bylo Jumanji a myslím si, že bylo perfektní!!! Zathura je jen slaboulinkým odvárkem. Speciální efekty až na vyjímky, působí neuvěřitelně amatérsky. Hlavní postavy, kolem nich se točí celý příběh, jsou dosti nepříjemné a lezly mi na nervy, nic proti malým dětem, ale tohle byly spíše zpratkové. Sice na konci mravně ponaučení, ale to mě vážně nedojalo. A tak nějak vůbec je ve filmu spostu chyb. Film pro nejmenší?? Možná jo, ale pro ostatní ptákovina!!!! ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zpracovaný film, určitě pro mladší publikum, avšak původní nápad podle mě už vyhrálo Jumanji, takže by se dalo říct, že je to takový vesmírný remake. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle vesmírné Jumanji mě hodně bavilo a líbilo se mi. Příjemně jsem při něm zabila čas a toho času vůbec nelituju. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý fantasy rodinný film. Sice sem tam pořád viděla tu podobnost s Jumanji, ale jinak dobré. Toto byla ais teprve druhá vedlejší role, ve které jsem viděla Kristen Stewart. Trochu jsem nechápala na konci to, že astronaut byl dospělý Walter, když si přitom přál něco jiného, takže ani ta časoprostorová dimenze mi tam nezapadala, ot už bylo navíc a nedávalo to smysl. Jinak vcelku jsme se bavila, zvláště když Kristen coby zamrzlá sjela ze schodů a bráškové ji poté museli dostat opět do koupelny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Zathura: Vesmírné dobrodružství" je rozhodně zajímavý film. Autor literární předlohy - Chris Van Allsburg - je v Americe velmi známý a oblíbený autor dětské literatury. Známe především jeho knihy z filmového plátna. Kromě "Zathury" vám určitě něco řeknou snímky jako "Jumanji" nebo "Polární expres". "Jumanji" je můj oblíbený film, a tak jsem se na snímek "Zathura: Vesmírné dobrodružství" docela těšil, protože vychází ze stejného předpokladu jako "Jumanji". Postavy začínají hrát stolní hru, která kolem nich ale ožívá a oni prožívají neskutečné dobrodružství rovnou ve svém domě. A že to jsou dobrodružství skutečně nápaditá. Nebo alespoň "Jumanji". Přiznám se, že mě "Zathura" celkem zklamala. Kromě toho, že má dobré momenty, jsou zde i momenty, které vás naprosto odradí. Bratři spolu soupeří a postupně se má jejich vztah dostat do takové fáze, kdy zase budou bratry skutečnými. Jenže jejich soupeření je protivné od začátku a příliš mu nepřidají, když se o to víc hádají. Místy je to v kontrastu s tímhle zase až příšerně dojemné a sladkobolné. Jon Favreau si natočil film, který dospělým neublíží a děti na chvíli zabaví, a když nic jiného, tak alespoň rozvíří jejich představivost. "Jumanji" však bylo rozhodně nápaditější a zajímavěji provedené. "Zathura" je ze začátku pojata poměrně komorně, vše se odehrává vlastně jen jako zvuky, stíny, apod. Na jednu stranu velmi příjemná změna, na druhou stranu dvojice bratrů za chvíli omrzí. A myslím, že už jsme se několikrát přesvědčili, že Josh Hutcherson umí být pořádně otravný. S věkem se to příliš nemění. V jeho případě určitě ne. Pokud nemáte rádi bombastická sci-fi a "Jumanji" se vám líbilo, bude se vám líbit i film "Zathura: Vesmírné dobrodružství". Já jsem ale neměl nijak velkou touhu si tuhle hru zahrát. Tolik mě neoslovila. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/10/ong-bak-pad-treti-rise-bolt-zathura-3g.html ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nevýrazný filmeček na jedno ušmourané odpoledne, který vás rozhodně neurazí, ale taky vůbec ničím nepřekvapí. Dětští herci byli však velice příjemní a hraní jim šlo pěkně od ručičky. Nejlépe s filmem naložíte, když ho pustíte dětem, ty se od něj neodlepí a vy budete mít spoustu času dělat něco jinýho, protože od závěrečné třetiny filmu byste se začali už neskutečně nudit... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Sviatočný deň pokračuje a tak tu máme ďalšiu Americkú chuťovku, nudné, ukričané a navyše neodpustím jednu vec, mať vo filme slečnu Stewartovú a dať jej len taký malý priestor je proste neodpustiteľné ! ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Kdepak...Jumanji bylo mnohem lepší. Zathura, ačkoli pojata pompézně v atraktviním prostředí vesmíru, si mě nezískala tak jako Jumanji, avšak má minimálně dva klady, které dělají film snesitelným. Prvním kladem je sympatický trosečník kosmonaut a nakonec - je to celkem zábavné a mladší publukum si jistě pár hvězdiček přidá. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne prilis povedena kopie Jumanji. Jumanji jsem docela prozival ale tady jsem se moc nebavil. Tolikrat otrepane "sveho sourozence bych nejradeji zastrelil" ale na konci jste radi ze ho mate...(viz.Sam doma atd.) je uz obehane. Nema to zadny velky napad kterym by divaka nadchl. Jako dite by se mi to asi libilo. Ac nerad presto kdyz to porovnam s Jumanji musim to hodnotit slabe. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Zathura mi přijde jako pokračování filmu Jumanji.Jediný rozdíl je ,že Zathura je temnější a není tolik zábavná. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Pokus přiživit se na o deset let starším snímku Jumanji. Myslím, že tenhle film zaujme spíš děti, pro nás ostatní další americkej snímek, na kterej si brzo ani nevzpomenem. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl mladší, tak by se mi to určitě líbilo dost. Takže je jasné, že to je pro mladší generaci. Moc se o tom psát nedá. Tak snad, že to je příjemná rodinná komedie, ale víckrát se už na to asi nepodívám. 60% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Jako by to z oka vypadlo Jumanjimu. Původně jsem myslel že řeknu, že to není ani zdaleka tak jako Jumanji, ale když se to rozjelo musím svůj názor změnit. Bylo to zajímavě natočené, a na rodinný film to mělo i vcelku dobré efekty. Ti dva to zahrali velice slušně, a netušil jsem kolik charisma ma Dax Shepard. Tim Robbins byl příjemné zpestření, a Kristen ... no, tu moc nemusím. Jinak vcelku dobrá rodinná komedie, ale kultovka z toho nebude. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalit Jumanji to rozhodně nedosahuje. Jediné plus vidím v excelentně ztvárněné postupné destrukci rodinného domu. To je ale asi tak vše. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to celkem fajn, ten scénář není vyloženě blbý, pár zajímavých nápadů i povedených pokusů o humor se to najde... Sice to fakt je takové vesmírné Jumanji (přičemž z toho jsem viděl jen remake, originál mě moc nezajímá a radši jsem tak upřednostnil Zathuru, kvůli tomu, že se to má odehrávat ve vesmíru), ale celkem jsem se u toho bavil a příjemná rodinná oddechovka to je tak jako tak, byť pro mě tak na jedno zhlédnutí. 3* ()

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama