Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uralským roľníkom vrchnosť vyvlastnila pôdu, pretože chce na nej začať ťažiť ropu. Biedou a beznádejou zmietaní osadníci, netušiaci kto to urobil, sa rozhodnú zobrať osud do vlastných rúk a napraviť tak nespravodlivosť, ktorá sa na nich učinila. Prvý, kto sa spovedá z neprávosti je Vasilij Ivanovič, bývalý predseda kolchozu... (Frontman)

(více)

Recenze (6)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost. Typicky rusky divný film, s typicky zavádějícím popisem a žánrem. Smál jsem se u toho celou dobu a to v místech kde jsem měl. Asi. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Nová ruská bylina s velmi originálnímy hrdiny, kteří bojují za Vlast (tak se jmenuje jejich kolchoz, ale je jasné, že název není zvolen náhodně). Ti noví uralští bohatýři ze zapadlé vísky, kteří vedou vpravdě donkichotský boj s naftařským oligarchou, mají tak nějak rusky v sobě namíchánu krutost, velkorysost i sentiment. Sám film je opravdu originální směs grotesky, parodie, westernu, gangsterky, road movie, válečného filmu, katastrofického filmu a starých pověstí ruských. Je to směšné, ale i dojemné a dokonce patetické. A ten patos funguje přestože je vlastně neustále sebeparodický. Vícekrát jsem se od srdce zasmál (zvláště při scéně, kdy jeden z hrdinů nenadále zjistí, že čte poesii), párkrát byl dojat. Krásná kamera a černobílý (tedy spíše hnědobílý) obraz.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Předseda kolchozu jim dá potřebné informace a společně se vypraví rozplést nitky, které vedou až novému majiteli pozemků. Cesta ropnému magnátovi je ale daleká a vede přes několik dalších úředníčků, ze kterých musí dostat všechno co vědí. Metody výslechů jsou velmi originální, jako celý tenhle fim. Je to komedie a k tomu road-movie. Víc se asi napsat nedá, ale vidět se to musí...90% ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

Výtečná záležitost. Námět jako z Čechova, hudba jako z hrdinskejch eposů z druhý světový, příběh jako z Easy Rider, masakry jako z Braindead a herci jako z Pána prstenů. Černobílá sonda do ruský duše. Prostě kozácká road movie. "Budu ho kousat. Jen tak něžně." Tenhle film ve mně zapálil zájem o současnou ruskou kinematografii. ()

caladhiele 

všechny recenze uživatele

Film, v průběhu kterého asi úplně nebudete chápat, o co jde, ale stejně ho dokoukáte až do konce. Proč? Kvůli postavám, jež jsou tak dokonale absurdní, stejně jako samotné Rusko. V tom nejlepším smyslu slova. ()

Reklama

Reklama