Reklama

Reklama

Novinář Justin Timberlake rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni. To slovo je: „Děkuji“. Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všechno je postavené na hlavu, proto také mimo zákon, jenže já si na to druhý den už nebudu pamatovat i kdyby mě nožem brali, tak nebudu. Tenhle film má v hledáčku řadu známých hereckých jmen, kteří mně osobně naprosto nevyhovují a v dalším případě příběh, který je mi cizí a nic neříkající. Akční scény nepostačující jen na konci krapet snaživé a celkově je to prostě neskutečná nuda, ve které běhají akorát jména a tečou prachy. Nebavilo mě to, skutečně nebavilo. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Mladý novinář rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni, a to slova „Děkuji“. (Taky by rád Pulitzerovu cenu). „Máš článek, přístup k prokuratuře i k nejlepšímu vyšetřovateli, ...jestli ti tohle nestačí, tak se na to nehodíš.“ Průměrný film o tom, že policajti nejsou jenom dobří a město Edison je zkorumpované. P.S.Hodně se tady střílí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Machine Head: 1. Sinking Boat Jig 2. Whatever Makes You Feel Good 3. Never Agai 4. Come on Down 5. Truce 6. Time Has Come Toda 7. Hurdy Gurdy Man 8. ShineIf You Wouldn't Be Mine 9. Hum Diggy ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Prvoligová sestava toho tentokrát na okresním drnovišti příliš nepředvedla, ale jedno dilema přede mne postavila. Jsou lepší divoké ulice plné zmetků nebo poklidné ulice chráněné policejními vrahy? Jelikož jsem realista, tak nevěřím v budoucnost bezpečných ulic s čestnými strážci pořádku a volím policejní střelbu do zfetovaných hlav. Možná je to kruté, ale mně vyhovuje, když nějaký dobrodinec (http://www.youtube.com/watch?v=F6vB1YXKDQY) odstraní ze světa nákazu dříve, než zasáhne zdravou společnost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o zkorumpovaných fízlech a ambiciózních novinářích na jejich stopě, který v USA po mizerných ohlasech na testovacích projekcích místo do kin poslali radši rovnou na DVD, kam taky patří. Dobré obsazení, Timberlake ujde, ale to akční finále, kde hrdinové pobijí (mj. plamenometem) celou speciální jednotku působila jako pěst na oko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Justin Timberlake jako zástupce Sedmé velmoci tentokrát nebude zastrkávat zpátky prso Janet Jackson, ale vyčistí zkorumpované město Edison tak důkladně, že se bude blyštit jako Pulitzerova cena týden máčená v leštěnce. Plejáda slavných herců, nezáživný průběh a přehnaně akční finále - jeden z těch filmů, o kterých si řeknete, že měl rozhodně na víc. Spacey s těmi havraními vlasy vypadal jak Sonny Landham.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potenciál tady samozřejmě byl, jenže jednotlivé linie nestrhnou, nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních/špionážních/investigativních témat a nakonec vystřílejí celý zásobník, ale cíl minou. Navíc co si budeme nalhávat: mít v týmu Kevina Spaceyho a nijak zvlášť ho nevyužít, je hřích. Ostatně Morgan Freeman na tom není o mnoho lépe. A novinář Justina Timberlakea, který se pokouší dostat pod pokličku korupce v policejní složce, je jednoduše plochou a nezajímavou postavou. Úvodní ospalost vystřídá několik povedených scén, takže to nakonec naštěstí není jen bum a bác a nic. 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný akčňák,kterých v této době vzníká spoustu. Tento měl ovšem na mnohem víc. Každej průměrnej akčňák si totiž nemůže dovolit obsadit do hlavních rolí Freemana a Spaceyeho ( ty si ale chtěli asi jenom přivydělat). Ty předvádějí přesně to,co se od nich očekává, stejně jako LL Cool J a McDermott. Koukat se ovšem na rádobyherectví Justina Timberlakea je ovšem utrpení. Ten byl nejspíš obsazen, aby se na film koukly i mladé puberťačky, které by se na tento film nejspíš ani nepodívaly. Stejně tak je utrpení poslouchat některé dialogy, jejichž logiku bychom asi těžko hledali. Jinak je to ale docela podařilý filmeček, který ovšem rychle zapadne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 6/10/// PLUS: docela bohaté obsazení, hodně postav, nejvíce se mi líbil LL Cool J a do určité míry postava Kevina Spaceyho a je tu Piper Perabo, pro kterou mám slabost MÍNUS: ale je ve velice malé roli, v podstatě po první třetině zmizí z filmu, moc se mi nelíbil Justin Timberlake, respektive jeho postava je taková fádní a na hlavního hrdiny dost nevýrazná, atmosféra filmu a kriminální prostředí mi nejsou moc příjemné, nemám moc rád takovýto druh filmu/// Shrnutí: Klasická zápletka a zajímavé rozdělení rolí a jejich charakterů, záporáci byli fajn, bylo jich víc a jeden z nich dokonce dospěl změny. Scénáristicky to bylo takové slabší a méně uvěřitelné, akce je taky spíš míň. Je tu však docela dobrá atmosféra a solidní napětí./// Celkem 62%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dva dni po sebe som náhodou narazil na dva komerčné trilery s dobrým nápadom, kde je ale v hlavnej úlohe nejaký zoznam s menami podplatených policajtov. Fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Názov Edison si môže každý američan zameniť za NY, LA, Detroit, Chicago atď. a ešte sa to navyše točilo v kanadskom Vancoucveri. To mi pripadalo ako fajn nápad, táto anonymita, keď vieme, že nejako podobne to môže fungovať a asi aj funguje v každom veľkomeste. Európa nech sa necíti mimo. Lenže spracovanie je tuctové, nápady alternuje zbytočná tupá akcia a herecká elita ide na pol plynu. Ja sa potom tiež nebudem namáhať s obšírnejším komentárom. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa mi stáva, že siahnem po filme s nadpriemernými hercami (nie pán Timberlake, Vás som tentokrát nemal na mysli) a dostanem podpriemerný výsledok. Toto bohužiaľ nebolo mimo zákon ale trošku "mimo mísu". ()

klerik

všechny recenze uživatele

Zaujímavý mix trileru, akcie a drámy. Občas tak trochu béčko, občas to má hlbšie momenty. Nie moc originálne, miestami riedke, ale sympatické... ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Film, kde hrá Kevin Spacey a Morgan Freeman, nemôže byť zlý, povedal som si a pustil Edison. A ako veľmi som sa mýlil. Spomínaní páni spolu s Dylanom McDermottom sú síce svetlými bodmi filmu (bez nich by to bolo o hviezdu menej), ale film je to veru veľmi zlý. Ako "investigatívny thriller" je to schematické, predvídateľné a tupé a ako kritika amerického policajného systému doslovné a primitívne. A Justin Timberlake by mal hrať len pod vedením Richarda Kellyho, lebo tu je jeho "výkon" neznesiteľne príšerný a nie je to len kvôli mizerne napísanej postave. 4 / 10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mimo ten film je, to je pravda. Jedna za atmosféru a skvělý obsazení, který je tu úplně zbytečne, jelikož nuda. Nechápu a zajímalo by mě kolik za to dostali, že si v tomhle fiasku zahráli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý thriller, který nezachrání ani slušné obsazení a překvapivě dobře hrající Timberlake. Celý film se pokouší tvářit maximálně realistickým dojmem což se mu vůbec nedaří. Zvlášť když na nás na konci vybafne s přestřelkou, která by se mohla vyjímat jedině ve starých filmech s Chuckem Norrisem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Timberlake je novinár vieryhodný asi ako Matovič vysokoškolák. Hviezdne obsadenie aspoň podľa mien, ale okrem Freemana sa nedá na nič poriadne pozrieť. A na Spaceyho už radšej nikto nie je zvedavý. Žurnalisti alias siedma veľmoc. Až ma trasie z toho, žurnalisti niekedy vyšetrovali a prinášali pravdu na svetlo. Dnes sú to len zapredanci istých záujmov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto zmatený „policejní“ film, v němž se hlavní hvězdy (Morgan Freeman, Kevin Spacey, Justin Timberlake) jen mihnou. Opět jsou zde zkorumpovaní policisté, pokus je vypátrat, nabouraný program na ochranu svědků, vše za zmateného kývání kamery, filtrů, a pokusů o skutečně drsné násilné obrazy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zkorumpovaní policisté, nezkorumpovaní policisté a novinář, který se snaží najít pravdu o zločinu. Jedno z nejomílanějších témat, které se navíc tvůrci nesnažili nějak inovovat, takže všechno šlo podle not, které byly napsány před desítkami let. Záleželo tedy na hercích a tady se celkem překvapivě sešla docela silná sestava. Ačkoliv jsem čekal, že trojice Freeman-Spacey-Timberlake celý film potáhne, nakonec to byli Dylan McDermott a LL Cool J, kteří své kolegy docela i přehráli. Na jedno kouknutí dobré. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Taká tuctovka, kde zaujmú maximálne herecké výkony, čo síce nieje málo, ale predsa to mohlo mať väčší švih. ()

Reklama

Reklama