Reklama

Reklama

Děti ze Síria

(seriál)
  • Česko Děti psí hvězdy (více)
všechny plakáty
Rodinný / Sci-Fi / Mysteriózní
Nový Zéland, 1984, 2 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Gretchen se zajímá o astronomii a mechaniku, a proto není divu, že její pozornosti neunikne zvláštní měděná korouhvička umístěná na střeše strýčkovy farmy. Společně s kamarády Ronnym a Bevisem přijdou na to, že korouhvička je klíčem k tajemství, které k nám přišlo před mnoha tisíci let ze vzdálené hvězdy Sirius. (mibara)

(více)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Legendární novozélandský psycho-scifi seriál osmdesátých let, nám všem tehdejším divákům Českoslovenka sprostředekováván ČT v pořadech Vega nebo Magion, kde ho stále dokola ukazovali s jiným legendárním seriálem "Děti s kouřové hory" a sice v hlasování o "NEJ" seriál který chceme vidět jako na přání. Vím že tyto dva delší dobu pořád vítězili. Škoda že ČT v současné době už nemá-nevlastní vysílací práva, poněvadž bych se na nej velice rád podíval znovu, ostatně asi jako každý tehdejší pamětník a dítko školou nebo dokonce ještě školkou povinné. Moc si z něj už nepamatuji-no řekl bych že skoro nic až na pár segmentů jako na to něco neznámého z vesmíru, co se vynořovalo z bahna, na nějakého starého dědu který učil nějaké mladé děti snad dvojčata holku s klukem telepaticky komunikovat s kameny, nějakou duhu atd. Závěr snad končil ostatně jako vždycky vítězstvím dobra nad zlem, alespoň tedy v dětském filmu a seriálu. Moc toho není, ale i tak jsem rád že jsem si alepson něco po více jak dvaceti letech vybavil:-)) Naprostý dětský kult, a skvělý seriál pro mladé při kterém jsem se tenkrát i docela bál. Zároveň jsem moc rád že se mě k němu prostřednictvím této chytré databáze podařilo dopátrat. Škoda že jen někde na netu chybí nějaké ucelené info o tomto seriálu, dokonce ani na youtube.com nemají žádné video. Byla to stejně krásná doba jen považte: Čáryfuk, Skyppy, Kořeny, Co přináší řeka, Hunterovo zlato, Děti z kouřové hory, Strašidla pod čertovým kolem, Chocky, Dva roky prázdnin, Bedna Edna, Lišák Vuk, Korálový ostrov, Tajuplný ostrov, Goro bílý pes, Spadla z Oblakov, Jack Holborn,atd. Chjo:-(( ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Karlos80 vše podstatné řekl. On je specialista na tyhle seriály. Nebudu proto nosit uhlí zpátky do dolů, tedy dříví do lesa. ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Další z oblíbených seriálů mého dětství, cca před dvěma lety jsem ho zhlédl v originálním znění, ale až nyní jsem ho sehnal v původním českém dabingu. Další z adeptů na reprízu, snad si pro něj některá z televizí najde místo ve vysílacícm schématu. Hodnocení - průměrné herecké výkony, scénář, dialogy, výprava, hudba, bohužel i kvalita původního českého dabingu není zázračná, triky odpovídající seriálu osmdesátých let. P.S.: Vzpomenete si ještě na Koloba? Proto pro připomenutí: http://www.youtube.com/watch?v=CeDXLp9O3yE a např. http://www.youtube.com/watch?v=P_V7ztvi1Gg ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na několik dílů, ale i v době, kdy toho Československá televize moc nedávala, mně to nebavilo. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Já si to taky nepamatuju už, ale mám jisté střípky, že se tam objevovalo něco (nějaká technologie- asi mimozemská?) na půdě a ty děti s tim komunikovali ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Premúdrelá Gretchen, domorodý Ronny a jedináčik Bevie sa nevedia dohodnúť, či vytiahnuť kábel zo zástrčky :) Slabučký scenár, dokonca aj na 80. roky úbohé efekty a zabitý záver. K tomu mierne nevydarený dabing. Ale záhadne sa to tvárilo skoro do konca. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Těžko tohle hodnotit ,když si to vůbec nepamatuju ,jen ten název mě něco říká. Že to bylo ve Veze to si pomatuju ,ale víc už si opravdu nevybavím jen náký spojení z nadpřirozrnem tam bylo. Proč to dnešní tv znova nekoupí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si z detstva nepamätám, preto môžem k nemu pristupovať objektívne, bez nostalgického skreslenia. Seriál stavia predovšetkým na tradične výbornej práci novozélanských či austrálskych filmárov rodinného formátu, ktorí to jednoducho s deťmi a hlavne pre deti a mládež vedeli a v mnohom si z nich európska kinematografia mohla brať príklad. Takéto seriály sa u nás netočili a preto boli a stále sú pre našinca veľmi zaujímavé. Dobrodružnosť, záhady, priateľstvo a poznanie sú univerzálne parametre a tento seriál v nich nič nemení. Televízne spracovanie je síce jednoduché a limitované, či už finančne, alebo prostredím, ale doháňa to už v spomínaných iných veciach a tiež sympatickosťou postáv. Záhada sa odhaľuje na rodinný žáner a takto krátky seriál až nečane pomaly. Aj keď v porovnaní s iným novozélandským seriálom - Pod horou - nemá až takú atmosféru a mysterióznosť. Je to viac sci-fi doplnené o mytologický prvok domorodých Maorov. Len škoda akéhosi záverečného nedotiahnutia alebo plného nenaplnenia počiatočného potenciálu. ()

blazir1 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pozitivních dopadů paměti naprd: pamatujete si 2-3 detaily(a ještě blbě) a koukáte na to znova jako na nový seriál :) Jasně, triky jsou jednodušší, výkony mírně prkenné, dabing ("dobrý den místo dobré ráno") mohl být lepší....ale jako děti jsme tyhle hnidopichárny nevnímaly a napínavý a strašidelný seriál si prostě užívaly. Pro mě - jasně i díky nostalgii - ****. P.S.1 mate mě letopočet výroby, MCMLXXIV mi vychází jako 1974, protinožci tvrdí že 1984. :) P.S.2 CSFD hlásí rok výroby 1984-2021, že by nejdéle točený seriál všech dob? :) ()

Herman 

všechny recenze uživatele

Viděno po letech. Sice to už pro mě nemá takové grády jako když jsem to jako malý sledoval v Magionu, ale vzhledem k tomu, že je seriál určen mladšímu publiku, mezi které se už nějaký ten pátek nepočítám mi to příliš nevadilo. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, i když si to moc nepamatuju, jen útržkovitě. Doslova : "Parta dětí - půda - vesmírný dalekohled - nebe plné hvězd - mimozemská civilizace? - strašidelná znělka"... ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Toto že je novozélandský televízny počin z roku 1984 ?! Na televíznu produkciu to má až zničujúco dobrú, tajomno-strašidelnú atmosféru. Sám som tomu nemohol uveriť, keď som bol v 90. rokoch dieťaťom, ale je to skrátka tak. Ešte aj dnes mi viaceré scény naháňajú strach, lebo seriál nie je postavený na ľakačkách, ale na strašidelných náznakoch a na premyslenom a postupnom budovaní zápletky. Toto je v podstate deťom prístupný sci-fi horor, s prekvapujúco solídnym (hoci v niektorých bodoch trošku klišéovitým) scenárom. ()

tavvva 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si musel objednat přímo z Nového Zélandu. A po opětovném shlédnutí musím konstatovat, že některá stará díla mají prostě "duši". Jinými slovy to "něco", co v dnešních filmech a seriálech dost často chybí a o čem se někdo domnívá, že je to nahraditelné barokními efekty. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Máme tady návštevníky z hvězd, ale tihle jsou z hvězdy psí a na člověka nejdou." Trojica decák na dočasnom pobyte v novozélandskom zapadákove sa nenudí, Gretchen je technický talent so záujmom o astronómiu, Ronnymu približuje domorodý strýc históriu a zvyky ich ľudu a Bevis zhotovuje zvukové záznamy vtáčieho spevu. K tomu sa pridá postupne odhaľované tajomstvo nepozemského pôvodu aj s nadprirodzenými prejavmi. Celkom zaujímavé detské mysteriózne sci-fi s dobrou tajomnou atmosférou, s trikmi zodpovedajúcim televíznemu rozpočtu 80. rokov a príbehom zodpovedajúcim cieľovému publiku. Herecky ma asi najviac zaujala ústredná dievčina Sarah Dunn, pre ktorú to prekvapivo bola jediná úloha v živote. Nie je to nesmrteľný extra počin, ale oplatí sa to pozrieť, obzvlášť pre vybranú vekovú kategóriu túžiacu si na moment pripomenúť detstvo. Viac v komentároch k jednotlivým epizódam. ()

wray 

všechny recenze uživatele

Ako uz spominaju mnohi podo mnou - tento serial je proste klasika (teda ak ste boli dieta v 80/90tych rokoch ked to vysielali v nasej televizii) Viem ze ked som bol maly tak to bol jeden z naj scifi serialov a az do dnes si pamatam niektore detaily. S vynalezom internetu som tento serial nedavno objavil na Youtube, a znova si ho pozrel a musim povedat ze - stale je to pozeratelne! Dokonca - povedal by som ze par veci je tam velmi dobrych aj na dnesne pomery. Samozrejme najvacsie plus je ten napinavy pribeh napisany pre detskeho divaka - hlavne postavy su deti, odhaluju tajomstvo bez pomoci dospelych, a detsky divak ma potom super pocit ze aj on ma sancu podobne tajomstva odhalovat :) Je to pomerne stara zalezitost ('84) ale aj tak to vyuziva efekt "koniec epizody v najnapinavejsom - pokracovanie o tyzden" co je tiez vyborny sposob ako si udrzat divaka. Ako dalsie velke plus hodnotim uvodnu znelku - je to sice len taka synth pop skladbicka ale - je to jedna z tych zneliek co sa da zapamatat. (Celkovo mam pocit ze serialy z 80tych rokov mali o dost vyraznejsie znelky ako dnesna produkcia). No a napokon - hlavna detska postava - Sarah Dunn je herecky velmi dobra! Trosku sa aj divim preco su deti siria jej jedinym serialom. Ked to zhrniem - ak ste serial ako mali nevideli, tak mozno 2/3 hviezdy - doporucujem pozriet ako scifi klasiku. Ak vam vsak deti siria cosi vravia a spominate si na to z detstva - rozhodne plny pocet a oplati sa pozriet znova (je to len 6 epizod po 20 minut). A nemyslim ze prehanam ()

Stan Borowitz

všechny recenze uživatele

Těžce mysteriózní sci-fi (primárně) pro děti. Jedna z těch věcí, kterou si matně pamatujete z dětství, nevzpomínáte si na jméno, ale moc toužíte aspoň kousek zhlédnout znova a zažít opět tu atmosféru. Viděno celé se silnou nostalgií po více než 30 letech. Jasně, je to blbost, většina děje i postav je nudná, zbytečná nebo otravná, ale ten základní příběh je celkem dobrý a mít znovu deset let, tak se do chytré a odvážné Gretchen určitě zamiluju. :-) A když se poprvé ta mosazná růžice aktivovala, běhal mi mráz po zádech stejně jako v dětství. Spokojenost. :-) ()

Reklama

Reklama