Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marlowe je najat hamižnou kansaskou kráskou, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Stopy patřičně komplikovaného případu vedou k filmové hvězdě, zapletené do obchodu s drogami. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. Garner jako Marlowe je hodně v pohodě, potěší hudba i epizodní role Bruce Leeho, stejně jako působivé striptýzové finále. Na druhou stranu trochu bolí přenesení děje z noirových časů do barevných šedesátek a hlavně vypuštění voiceoveru, díky kterému bychom se mohli trochu lépe orientovat v překomplikovaném ději (a to jsem Sestřičku nedávno četl!). ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru nevadí ani v barevném vyvedení. Důraz na brilantní dialogy, zranitelnost hlavního hrdiny i jasné rozlišení toho, co je v souladu s mravem a zákonem, i toho, co je toho všeho opakem, potěší právě tak jako na zvládnuté řemeslo. Víc takových standardů by znamenalo i více zdraví ve světovém hraném filmu. V tom dávném i v tom současném. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Chandlera a celý tenhle detektivní subžánr mám moc rád, i když tenhle film je spíše jeden z těch průměrnějších. Přenasazení do šedesátek mi až tak nevadilo, jako spíše obroušení hran, absence osudovosti a nepřehledný závěr. Co však musím pochválit, je obsazení Jamese Garnera, který si Marlowa očividně užil, krásné herečky, ironický tón a nadsázku (která na druhou stranu chybí více adaptacím) a nádherné scény s Brucem Lee, kterým Quentin Tarantino složil poctu v Tenkrát v Hollywoodu. 65%. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee (Winslow Wong) se objeví pouze ve dvou scénách a v součtu jde o nějaké čtyři a půl minuty. Scéna v kanceláři, kdy Winslow Wong rozbije skoro vše, byla hodně povedená. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, aj šesťdesiate roky Marlowovi svedčia. Základom je casting a Garner sa do úlohy detektíva, pôsobiaceho v štýle "osiny v prdeli", dokonale hodí. Lenže ono je to celé skôr o nasávaní atmosféry, sexy ženských, striptízových baroch a chlapských konfrontáciách, ako o túžbe po pochopení príbehu. Ale to určite nie je nejaký výrazný zápor, takto sme si užili aj taký legendárny Hlboký spánok. Podobné filmy: Dlhé lúčenie, Point blank. 70% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušná chandlerovka s charizmatickým detektívom Marlowom v podaní Jamesa Garnera. Dej ubieha rýchlo, má to vtip a akciu, takže o zábavu je postarané. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Předlohu jsem dočetl včera ... s filmem jsem chtěl počkat dokud nepřečtu knížku, protože jsem nechtěl riskovat to, že se nebudu orientovat v ději, jak tu píší ostatní. Takže v ději jsem se neměl problém orientovat :-) Nicméně mě to úplně tolik nebavilo, protože jsem měl vše v živé paměti a vymizelo úplně napětí a na druhou stranu mě trochu iritovaly odchylky od předlohy. Atmosféra 60. let nijak zásadně nevadila, ale na druhou stranu mě ani nijak zásadně nevtáhla. Garner jako Marlowe super. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nudně naivní. 1) Chandlerovy čtivé knížky se jen stěží daří ekvivalentně přenést na plátno. Důkazem je i tento film. 2) Scény, v knize zábavně milé, jsou ve filmu neskutečně naivní a působí jako z Marsu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tentokrat len priemerny Marlow v podani Jamesa Garnera /Zapisnik jedne lasky, Mi Drazi Americane/. Pribeh je dost nudny, v strede vladne priserna nuda, ovsem Gayle Hunnicutt /legenda pekelneho Domu 1973/ bola aspon slusna, na urovni a Karroll O´Connor /Dabelska Brigada 1968/ tu hral tiez. 69 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, no veľmi obstojná 60´s chandlerovská adaptácia. James Garner sa na Marlowea v stredných rokoch prekvapivo hodí: má charizmu, (seba)iróniu aj (dô)vtip (inak, nepripomína Vám mladého Petra Falka?). Prenesenie noiru do farebných 60tok ma nerušilo. Čerešničkou je epizódna rola Brucea Leeho, ktorý Marloweovi zdemoluje kancel v ikonickom Bradbury. PS: Ide o rozhodne lepšiu neo-noirovú zábavu než „papierovo silnejší“ Harper (1966) s Paulom Newmanom. Noiristom tak smeruje jasné odporúčanie! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU'RE NOT LOOKING FOR ANYBODY. YOU CAN'T FIND ANYBODY. YOU DO NOT HAVE TIME TO WORK FOR ANYBODY. Bruce Lee je důvod proč jsem to vůbec viděl, i když přiznávám, že Garnera mám taky dosti rád. Lee si tady ovšem odbyde jen dvě scénky a pak zaplachtí pryč ze scény. Škoda, škoda. Veliká škoda. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Rozdals pár vizitek a teď, kalifornský sekáči, zjisti, kdo vráží do zad sekáček. Zajisti odjištěné zbraně krásek a na závěr si ponech nevyzpytatelnost kabaretních scének, elektrizující, erotizující taneček, krvavě smrtelný zásek a zvoneček,... ale ještě dřív tvou kancelář navštíví, proluftuje a udělá z ní kůlničku na dříví, Bruce "tornádo" Lee. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

To je podivana! :-) Film celkem dobre kopiruje knizni predlohu, jen opravdu chybi ten voiceover, jak zminuje kolega EdaS. Pro neznale tak muze byt obzvlast zacatek filmu trochu zmateny. My, co zname predlohu nazpamet, se nastesti zorientujeme celkem rychle. Dal...Garner jako Marlowe docela v pohode (samozrejme s premisou, ze nikdo lepsi nez Bogart byt nemuze), spousta opravdu hezkych zen (zejmena pak nadherna Gayle Hunnicutt, kterou jsem neznal), ale treba i Rita Moreno, Corinne Camacho nebo Sharon Farrell v roli Oframay, ....pak dokonala rolicka pro Bruce Leeho (myslim, ze se sam musel dobre bavit, pokud teda mel smysl pro humor), atd. Cele je to zasazene do prostredi sedesatych let a barevne, coz mi nevadilo. Ja jsem spokojenej. 4- ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po obrovské náloži krimi/thrilerů v roce 1968 o rok později vznikly jen tři slavnější žánrové filmy. Sestřička je takový rozjezdový film. Noirová Marlowovka s typicky cynickým, švorcovým soukromým očkem, který se zaplétá do zamotaného případu. Několik holek, mafián, ztracený bratr, všehoschopný doktor a přibývající mrtvoly se sekáčkem na led v krku. Každý má špinavé ruce, případ je slušný, ale tak překombinovaný, že jsem si musel přečíst co a jak na wikipedii. Jinak celkem pohoda. Žádná akce, žádné velké napětí, ale ani žádná nuda, charismatický Garner v hlavní roli, krásné holky a zcela nečekané "cameo" Bruce Leeho. Slušné 3*. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Povedená adaptace, kdy přenesení v čase nijak zásadně nevadilo a navíc je tento Marlowe poněkud životnější než Bogartův. ()

Kaufman 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale Sharon Farrell je jako Orfamay Quest kouzelná a James Garner jako Marlowe taky není špatný. Atmosféře dost uškodilo, že se film odehrává v 60.letech. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem si pustil Hluboký spánek a to srovnání nevychází pro Sestřičku vůbec dobře. Není to sice špatný film, ale ... nesmíte znát předlohu, nesmíte vidět předtím nějakého jiného Marlowa a nesmíte ho mít spojeného se 40. a 50. lety. Pak budete asi spokojení. Jinak se nezbavíte dojmu, že to jaksi není ono ... ()

me_george 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale jak zmiňují ostatní - nečíst nedávno knihu, bylo by těžké vše pochopit. Garner jako Marlowe bezva, rozhodně lepší než Bogart. Ale tempo filmu je moc rychlé. 3/4 ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Není to H. Bogart, ale pro mě ztělesnil Garner Phila Marlowa asi lépe, než jsem si ho po přečtení Chandlerových knih představoval. Trochu vadí časové zasazení děje do 60. let . Pořád v mé soukromé marlowovské galerii ale vede nesmrtelný Robert Mitchum! ()

Reklama

Reklama