Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární cestovatelský pořad Cestovatel po zeměkouli představuje další nejpozoruhodnejší místa na světě. Zay Harding směřuje na Antarktidu na jedinečný výlet, zkoumající život v jedněch z nejtvrdších přírodních podmínkách na světě. Zay se udivuje nad životem volne žijících zvířat v oblasti a uvažuje o pozorování ‘dálnice tučňáků’ jako o jednom z nejúžasnějších zážitků ze svých cest vůbec. Mezitím ve slunné Barceloně, Megan McCormick vyráží na uměleckou výpravu kolem pulzujícího města a navštěvuje Gaudiho okouzlující chrám Sagrada Familia. Adele Ucar se vydává do Nigérie a užívá si vzrušující kulturu, stejně tak jako chaos hlavního města Lagos. Při návštěvě Sýrie, Holandska, Ukrajiny a tak, jak itinerář Cestovatele po zeměkouli pokračuje, přináší tento seriál úžasné a inspirující pohledy ze světa.

1. Barcelona: Megan McCormick zjišťuje, že předtím než se zapojili do díla nejlepší architekti a stavaři ve snaze "otočit" tvář Barcelony k moři, Antonio Gaudi ji vytvaroval více než kdokoliv jiný.
2. Turecko: Turecké dobrodružství Adele Ucar začíná v Konyi, baště islámské víry a Seljukské kultury, kde se muslimští poutníci mísí světskými občany v klidných čajových zahradách.
3. Sýrie: Syrské druhé největší město, starověké obchodní centrum města Aleppo bylo dříve jednou z klíčových zastávek na hedvábné a kořeněné cestě a je to místo, kde průvodce Holly Morris testuje Hotel Baron.
4. Jižní Atlantic: Připojte se k cestovateli Zayovi Hardingovi na dobrodružnou výpravu z nejjižnějšího místa v Argentině kolem Antarktidy.
5. Antarktida: Nastupujíc na 60stopou jachtu The Spirit of Sydney, vydává se Zay Harding na epickou cestu do Antarktidy a užívá se jasně modrého nebe, zatímco se vydává s kajakem na moře.
6. Nigérie: Adele Ucar začíná cestu v hlavním městě Lagos, anarchistické a elektrické město s nabídkou na výuku hry na nigerijské bubny ve Shrine, světově nejznámějším nočním klubu.
7. Ohrožená místa
8. Holandsko
9. Ukrajina (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nejlepší cestopis, nejlepší moderátoři, prostě paráda. Ian Wright je fajn chlapík ale někdy jsem ho opravdu litoval, třeba jak musel v Norsku povečeřet beraní oči :) Ale nejen on, všichni průvodci mají svůj osobitý styl, který znamená i osobitý pohled na věc. Dodnes si pamatuji díl, ve kterém byly v řecku slavnostně obětovány ovce, což byla velká citová zátěž pro moderátorku, kterou tento rituál dohnal až k slzám. Nemůžu říct, jestli to bylo spontánní a nebo připravené, každopádně i taková věc může být dokumentu prospěšná. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale ta nezávislácká stylizace mi připadá trochu směšná. Pochybuji, že by "cestovatelé" v dokumentu za sebou neměli štáb čítající několik desítek lidí. To už se mi víc líbí cestopisy Michaela Palina, který si na nic nehraje a přitom projíždí podobná místa podobným způsobem. Navíc mi trochu vadí ta eliminace cestování na hltání povrchních zážitků (opět se mi více líbí Michael Palin, který se opravdu snaží proniknout do místních společenství). Ale jinak je to hezký dokument. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 "Little by little, one travels far." (J. R. R. Tolkien) Vyprahlé púšte ťahajúce sa ku krvavočervenému obzoru, neprebádané dažďové pralesy prebublávajúce lahodnou zmesou vôni a zvukov, starobylé a dávno zabudnuté zrúcaniny zašlých civilizácií, preľudnené trhoviská plné exotického ovocia a aromatických korenín, horské štíty majestátne sa vypínajúce k nebeskej klenbe, tajomné a chladné morské hlbočiny, krištáľovo čisté lagúny blyštiace sa na poludňajšom slnku, domorodé kmene vo víre obradného tanca pokorne vzdávajúce hold svojim bohom a bôžikom... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cestopisný seriál se přejmenoval z Lonely Planet na Globe Trekker, ale název je to poslední na čem záleží, podstatný je vnitřek. A ten je naprosto užasný. Cestovatelské srdce na dlani, které není možný odmítnout. Ian Wright dává do poznávání dálek sebe, žádné fádní cestopisné informace, které připomínají výuku zeměpisu. Tohle je pořádná porce zážitků, dobrodružství a poznávání. Přesně kvůli tomuhle považuju cestování za tu nejlepší lidskou činnost. Při ničem jiným na světě necítím svůj vlastní život víc než při cestování. Tenhle pocit se nedá koupit, nedá se našvindlovat, ale dá se lehce získat. Stačí vzít batoh, foťák a jít. Je úplně jedno kam, protože naše planeta doslova přetéká nádherou a pestrostí, ať už se jedná o přírodu, lidi a nebo lidské výtvory. Ian Wright má v sobě spontálnost, otevřenost i smysl pro humor a tím dělá z těhle cestopisů neskutečně příjemný zážitky a nejen on i ostatní průvodci, Zay Harding je skvělej kluk nezkazí jedinou srandu nebo Megan Mccormik, luxusní holka, její putování po Kolumbii a výroba kokainu neměla chybu. Prdlá, věčně usměvává holka co jde bez okolků naprosto do všeho. Průvodci se občas dostanou do zajímavých situací jako třeba pití prapodivných nápojů, třeba prstovej drink a i do tvrdších situací Matt Young a jeho Dolomity byla slušná drsňárnička, ale co na tom, přesně o tomhle je život. Měj mysl otevřenou, nasávej zážitky a když to bolí ? ..... tak to asi stojí za to ! ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Devadesátky, kdy turistika zažívá boom a chrlí davy do všech koutů Země. Globe Trekker je pro mě vzpomínkou na dětství, na dobu oběda o víkendech, kdy začala hrát ta nejúžasnější znělka ze všech. Ian Wright se svým božským britským charisma ukazující mně jako malé holce svět. Už tehdy jsem hltala každý záběr a vůbec netušila, co pro mě cestování bude znamenat za tucet let později. Všechny palce nahoru. Tohle už prostě dnes nikdo nenatočí. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama