Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární cestovatelský pořad Cestovatel po zeměkouli představuje další nejpozoruhodnejší místa na světě. Zay Harding směřuje na Antarktidu na jedinečný výlet, zkoumající život v jedněch z nejtvrdších přírodních podmínkách na světě. Zay se udivuje nad životem volne žijících zvířat v oblasti a uvažuje o pozorování ‘dálnice tučňáků’ jako o jednom z nejúžasnějších zážitků ze svých cest vůbec. Mezitím ve slunné Barceloně, Megan McCormick vyráží na uměleckou výpravu kolem pulzujícího města a navštěvuje Gaudiho okouzlující chrám Sagrada Familia. Adele Ucar se vydává do Nigérie a užívá si vzrušující kulturu, stejně tak jako chaos hlavního města Lagos. Při návštěvě Sýrie, Holandska, Ukrajiny a tak, jak itinerář Cestovatele po zeměkouli pokračuje, přináší tento seriál úžasné a inspirující pohledy ze světa.

1. Barcelona: Megan McCormick zjišťuje, že předtím než se zapojili do díla nejlepší architekti a stavaři ve snaze "otočit" tvář Barcelony k moři, Antonio Gaudi ji vytvaroval více než kdokoliv jiný.
2. Turecko: Turecké dobrodružství Adele Ucar začíná v Konyi, baště islámské víry a Seljukské kultury, kde se muslimští poutníci mísí světskými občany v klidných čajových zahradách.
3. Sýrie: Syrské druhé největší město, starověké obchodní centrum města Aleppo bylo dříve jednou z klíčových zastávek na hedvábné a kořeněné cestě a je to místo, kde průvodce Holly Morris testuje Hotel Baron.
4. Jižní Atlantic: Připojte se k cestovateli Zayovi Hardingovi na dobrodružnou výpravu z nejjižnějšího místa v Argentině kolem Antarktidy.
5. Antarktida: Nastupujíc na 60stopou jachtu The Spirit of Sydney, vydává se Zay Harding na epickou cestu do Antarktidy a užívá se jasně modrého nebe, zatímco se vydává s kajakem na moře.
6. Nigérie: Adele Ucar začíná cestu v hlavním městě Lagos, anarchistické a elektrické město s nabídkou na výuku hry na nigerijské bubny ve Shrine, světově nejznámějším nočním klubu.
7. Ohrožená místa
8. Holandsko
9. Ukrajina (oficiální text distributora)

(více)

Soundtracky

Globe Trekker

Globe Trekker

Music from the TV Series


Vydal: RCA Records

Rok: 2002

Země: USA

Formát: CD

Stopáž: 46:30

Tracklist
1. "Ivory Wedding" - Colin Winston-Fletcher 03:03
2. Carnival And Reprise Daniel Pemberton 03:57
3. "Lazerus Blues" - Jon Wygens 03:41
4. "Heart Of Ethiopia" - Jonathan Miles & Nina Miles 03:57
5. "Valiha" - Ian Ritchie 03:51
6. "Cuban Rodeo" - Mark Tayler 02:53
7. "Forest Song" - Amanda Kramer 02:09
8. "Smithsonian" - The Insects 01:35
9. "Karkee" - Colin Winston-Fletcher 03:00
10. "Lost People" - Ian Ritchie 03:23
11. Papquita Daniel Pemberton 03:16
12. "Old Man Of Crete" - Ian Ritchie 02:14
13. "Sub-Aqua" - Michael Conn 02:25
14. "Hamar Girl" - Jonathan Miles & Nina Miles 01:06
15. "Don Strings" - Colin Winston-Fletcher 01:13
16. "Lahu" - Jonathan Miles & Nina Miles 01:16
17. "Yap Day Chant" - Michael Conn 03:31

Reklama

Reklama