Reklama

Reklama

Witch Hunter Robin

(seriál)
  • Japonsko ウィッチハンター ロビン (více)
Japonsko, 2002, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Akeno Watanabe, Takuma Takewaka, Džun Fukujama, Kaho Kóda, Hiro Júki, Júdži Ueda, Naoki Bandó, Juka Komacu, Kjóko Hikami, Šinpači Cudži, Jasunori Masutani (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

V lidské populaci se vyskytuje jisté procento lidí zvaných "čarodějové" - dříme v nich skrytá síla. U některých se projeví, u jiných ne. Někteří dokážou zabíjet a jiní sotva zlevitují lžičku. Organizace Solomon zná jejich jména a některé z nich povolává do svých řad - proti jiným, kteří začali svou moc zneužívat a které je třeba ulovit a zabít. Tokijská jednotka SNT-J ale ulovené čaroděje nezabíjí - ty si odvážejí pracovníci Továrny. Další věc, kterou se Japonci odlišují, jsou amulety s tekutinou Orbo, která je chrání před magií. Do této jednotky přichází patnáctiletá Italka Robin, dosud zvyklá na pořádky, jaké panují v Evropě. Je to čarodějka a používá element ohně. Dostane se do týmu SNT-J, který kromě ní tvoří chladný Amon, cílevědomá Miho s telepatickými schopnostmi, mladičký a nezkušený Sakaki, nespolehlivá Dojima a mladý hacker Michael. Po několika týdnech začne Robin tušit, že se tady děje něco divného. Pak někdo zaútočí na sídlo SNT-J. Amon zmizí a Robin se ukryje u jeho přítele Nagiry. Aby se zachránila, musí rozluštit několik záhad, které se jí dotýkají více, než by se jí líbilo. Co je Orbo a kde se bere jeho moc? Kde se vůbec vzali čarodějové? A proč ji chce zabít organizace, pro kterou dosud pracovala? (ČSFD)

(více)

Recenze (21)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem úplně něco jiného, jsem ráda, že jsem to nedostala. Dostala jsem něco, co předčilo mé představy... prostě na mě nějak hloupě zapůsobil název a už jsem si zaškatulkovala do úplně jiné kategorie, netuším, proč jsem očekávala proud rajské z nosu a kalhotky. To se nekoná. Ani v nejmenším. A když říkám ani nejmenším, tak to myslím vážně, protože tohle anime je temné, plné úzkosti, strachu, divných slov a pěkných názvů epizod. Zajímavý opening, pořád jsem přemýšlela, proč se tak plazí po tý obrazovce... ale hudba skvělá. Hodila se mi k počasí. Jsem ráda, že mě to bavilo hned od první epizody, jasně někdy kolem prostředku - nebo před tím, kdo ví - mě trochu ty zápletky unavovaly, ale potom se to rozjelo. To, co si Robin prožila, no, já bych se asi složila. !minispoiler! Skoro jakoby šel cítit ten tlak, ten děs, když po ní poprvé střílely, když se jí poprvé pokoušely zabít vlastní řady. !konec miniho! No, točila se mi z toho hlava... A konec? "Mírně" uspokojivý. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

strucne poznamky: Docela zajimavy pribeh tocici se kolem carodejnictvy, exorcistu, genetiky. Obcas se to hrozne louda, hlavne pri interakci nekterych postav - kdykoli se napriklad potka Robin a Amon muzete jit postavit vodu na kafe, nebot za minutu na sebe jeste porad budou civet. Pak Amon rekne: "Robin" - 10 vterin civeni a Robin rekne "Amon". Az na par stretnuti kdy je Robin prinucena bojovat o zivot je to cele takove nemastne-neslane coz je skoda, protoze tu IMO byl potencial pro mnohem vic. ps: pekne nakreslene, uvodni opening je taky fajn.. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Robin je mladá, sympatická, pohledná lovkyně čarodějnic a jedna z originálnějších postav. Momentálně si nevzpomínám na nikoho, kdo by se s problémem naučil žít namísto jeho odstraňování. Stejně tak se od mnohých hrdinů odlišuje téměř automatickým rozhodováním o živě a smrti ostatních. Kromě ní potěšila už méně originální postava geniálního hackera Mikaela. Největší překážkou sledování mi byla ta super temná až depresivní atmosféra, která se mě vší silou snažila uspat. Prostředí je pro krimi jako stvořené… tým lidí se speciálními schopnosti hledá jiné nadlidi, kteří dělají ošklivé věci. Bohužel prvních 10 dílů schází potřebné tempo a v krimi žánru se objevuje spousta chyb. Jakmile nastoupí hlavní linie, seriál se konečně rozběhne a pak už se na něj dá dobře dívat. Potenciál mi přijde však silně nevyužitý. Určitě by prospěla hlubší mythologie, větší provázanost na minulost a pár flashbacků z dávných lovů čarodějnic. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dle mého tento seriál plně nevyužil svého potenciálu. Prvních cca 10 dílů se velmi pomalu seznamujeme s hlavními aktéry příběhu. Až teprve poté nabere děj na obrátkách. Po určitém příběhovém zvratu asi v polovině série jsem se velmi těšil na velké finále - to však bohužel nenastalo. Některé díly jsou fajn, jiné zase docela dost nudí - proto jen 3*. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem zajímavý první 3-4 díly si určitě získají pozornost při představování nového světa a příjemných postaviček. Jenže postupem času si říkáte, to už sem viděl, je to nuda, nuda, to chtěj dělat až do konce ? Naštěstí se to někde kolem 10 dílu zlomí a začne se objevovat rozumný příběh, akce se zas trochu oživí a je to zábavné. Trochu mi to připomínalo noir takovým tím cinkáním (něco jako hraní kapesních hodinek), zároveň to bylo trošku méně filozofické, jde jen o to rozpoznat zlo, a zlo může být vždy bez výčitek zničeno, nu a naše čarodějka byla dobrá od začátku do konce, takže nebylo nad čím přemýšlet, i když se o to autoři snažili... Pak tam byl také hacker, kdyby si alespoň někdo přečetl nějakou knížku zabývající se počítačema, nebohl by vyprodukovat takové nesmysly, které ve své koncentrovanosti začnou významně kazit i samotný závěr. Na druhé straně mě to začalo bavit a louskal jsem jeden díl za druhým. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama