Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel Lamač v roli Františka v rakouském filmu Mladý Medardus, díle Maďara Mihályho Kertésze… či Michaela Curtize, jak si tvůrce nesmrtelné Casablanky (1942) bude říkat v USA. Příběh vídeňského studenta Medarda, nešťastného účastníka protinapoleonského odboje, zpracoval v roce 1910 dramatik Arthur Schnitzler. Podobně jako režisér odejde i titulní představitel ještě v němé éře do Hollywoodu, kde se z něj stane Victor Varconi. (NFA)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Karel Lamač, tento český Valdemar Psilander, stál na začátku 20. let na vzestupu. Otevírala se před ním kromě malého českého prostředí i cizina. Nakonec se ale ukázalo, že herectví si ponechá v domácím prostředí a cizinu si podmaní jako režisér a producent. V Mladém Medardovi, tomto slavném napoleónském filmu maďarského režisérského zázraku, který měl právě za sebou velikášský spektákl Sodom und Gomorrha, se Lamač objevuje jen na počátku celého spletitého děje v dramatické milovnické úloze po boku Anny Hornik. Oba milenci se na břehu Dunaje rozhodnou k nejhoršímu... Bylo to od Lamače hezké gesto, takto se zapsat do dějin. Zbytek filmu pokračuje během Napoleonova tažení Vídní roku 1809. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Když se Napoleon blíží roku 1809 k Vídni, nápadník franscouzského trůnu Valois zde čeká. Jeho dcera přemlouvá vlasteneckého rakouského studenta Mrdarda, aby francouzského císaře zavraždil....Velmi to zestárlo.(max.50%) ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama