Reklama

Reklama

Cary Grant: A Class Apart

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (6)

Matty 

všechny recenze uživatele

„For goodness sakes, why would I believe that Cary was homosexual, when we were busy fucking?“ Hlášky Grantovy třetí manželky Betsy Drake, která dozajista nerozšířila hercovy obzory jen co se týkalo sexu a halucinogenních drog, patří z celého filmu k těm nejbezelstnějším. Ostatní jsou ve svých výrocích pochopitelně opatrnější, jak se u dokumentů tohoto typu očekává, ale ani při veškerém chválení, s nimž zase extrémně neplýtvají, nezapomínají sdělovat fakta. Pokud jste četli mimořádně zevrubnou biografii z pera Marca Elita, žádnou novinku neuslyšíte (spousta zajímavého, třeba o přátelství s Howardem Hughesem, naopak chybí), text je však – občas vtipně – prokládán obrázky a videi, o něž jde zejména. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněno oblibou Caryho Granta, jinak bych byl přísnější. Film nenabízí zrovna hlubokou analýzu a jako všechny oslavné dokumenty je poněkud jednostranný. Je stručný a narozdíl od spekulativní prózy Marca Eliota (kterou i přes výhrady můžu doporučit) se nepouští na tenký led a nemluví o tom, co není možné ověřit. Vzpomínky pamětníků, kteří by o Carym Grantovi nemuseli mluvit hezky, tedy například režiséra Blake Edwardse nebo jeho čtvrté manželky Dyan Cannonové, zjevně nebyly žádoucí a ve filmu tedy uslyšíte jen názory jeho příznivců. Přesto dokument poskytuje dobrý základní přehled o milnících jeho kariéry (naopak slepé uličky zcela pomíjí), rozumně editované výpovědi, spoustu fotek a charakteristických ukázek z filmů. Tu a tam překvapí i nějakým zcela exkluzivním videomateriálem. Nutno říct, že i výběr mluvčích je o něco nápaditější než bych čekal. Ne tak hvězdný, ale docela efektivní. K vidění zde: http://modrakrev.blogspot.com/2010/07/cary-grant-class-apart.html 70% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Po literární exkurzi za hranice domoviny, jsem s neméně velkým nadšením objevil tenhle náběh na srdeční kolaps! A to se vám přiznám - Granta jsem přizval do užšího výběru lidí, s nimiž bych zašel na pívo. Herec, který rozsypal mlhu po Svatém lese, šel nevydláždénou cestou a bojoval o svou vlastní hrdost - upřímně se skláním před těmi, jež z ničeho vykřešou Něco. Ti, kteří si vydobyli popularitu na vulgaritách či "rozhoď nožkách", jsou mi k smíchu. Cary taky nebyl svatej, ale pro mnohé byl bílou křídou ve tmě. Pro diváky. Napíšu část z deníku C.G, který je pro mě určující:"...naučil jsem se, že všechno je, nebo se stává, zároveň svým protikladem,... Rodiče mi dali život a tělo, což je slibná kombinace, a k tomu mou prvotní sílu; nadali mě zvídavou myslí..., trvá dlouho, než se štěstí v nějakém člověku nebo národu prosadí. Nemůžeme soudit dne před večerem. A protože můj večer už nastává, nebo přišel aspoň čas na čaj, můžu se už ohlédnout zpátky. V roce 1932 jsem seděl v kanceláři, vzal pero a poprvé se podepsal jako Cary Grant. A zdá se, že právě to jsem já.".....a já můžu říct, že takhle nějak si představuju člověka! ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem s Carym už viděla pěknou řádku filmů ale o jeho soukromí nic nevím, tak pro mne dost obohacující ,-) Jsem docela ráda, že je to bráno povětšinou z těch lepších stránek - ostatní stránky, eskapády a další nekalosti z jeho života si nechám ujít .. Nechci si kazit dojem "Pana Božského" ...,-) Ať už hetero, homo nebo bi .. byl, je a bude legenda ... ()

Reklama

Reklama