Reklama

Reklama

Bakurecu tenši

(seriál)
  • Japonsko 爆裂天使 (více)
Japonsko, 2004, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Tadaši Kitaoka

Hrají:

Akeno Watanabe, Júdži Ueda, Susumu Čiba, Kei Kobajaši, Masaja Onosaka, Wataru Takagi, Chuck Huber, Juka Komacu, Kjóko Hikami, Hiroši Naka, Jú Kobajaši (více)
(další profese)

Epizody(24)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když se musí skoro v každém díle vyskytnout souboj mechů nebo vyřízení nějakého slizkého zmutovaného megamonstra, bývám málokdy nadšen. A nebyl jsem ani v případě Bakuretsu Tenshi. Přirovnání k Bebopovi, stejně jako konstatování, že to na něj stejně nemá, docela sedí, ale... Uvnitř posádky zdejšího náklaďáku to vůbec nejiskří jako na zmíněné kosmické lodi. A logika jednání postav, které mají být prohnané, taky leckdy vázne. Např. nákladně vycvičí bandu dokonalých elitních vojáků a pak je mezi sebou nechají vyvraždit, jen aby zjistili, který/á je nejlepší. Nakonec vyhraje osoba, u níž to už na začátku čekali. Že OST je fajn, to je pravda, ale hodnocení kvůli němu nezvednu. Slabé ***. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

K téhle skvělé animačce jsem se dostal vlastně náhodu a rozhodně nelituji. Je to takový Cowboy Bebop (samozřejmě nadneseně, na Bebopa to nemá) s dámami a to ne ledajakými. Hlavní bouchačka se jmenuje Joe a je to zabiják každým coulem, usmívá se jen tehdy, když vpraví kulku do těla nepřítele, a ovládá svůj mech Jango. Se svojí šéfovou Sei, nejlepší kámoškou Meg, hackerkou Amy a kuchařem na půl úvazku Kyoheiem pracují v Neo Tokiu blízké budoucnosti pro Barrenův syndikát. O příběhu nebudu nic psát, neboť jako u každé anime je poněkud komplikovanější. Pouze ho podrobím menší kritice, které se odrazí na mém celkovém hodnocení. Zatímco u Cowboye Bebopa se hlavní příběh odvíjel po celou dobu trvání seriálu, zde jen chvílema probleskuje a opravdu začíná zhruba po čtrnácte epizodě s celkových dvaceti čtyř. Tam se teprve začneme dozvídat něco více o postavách. Do té doby to jsou v podstatě útržkové epizody, které se složí dohromady až v posledních dílech. Po celou tu dobu hraje v pozadí naprosto vynikajicí hudba, jejímž tvůrcem je Masara Nishida, která vás přinutí při těch nejvypjatějších okamžicích bubnovat prsty o stehno a lahodit si při tom, jak těm šmejdům nakopává Joe zadek. 70% Bez OST si odpočítejte jednu hvězdu a 10%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Idaho správně vystihl klady seriálů a Subjektiv zápory. Za sebe můžu přidat dojmy. Ano je to celkem nenáročná série, ale má svoje velké kouzlo,stejně jako charaktery, bez ohledu na to, jakými klišé trpí. Ano přízivci akce, robotů, ecchi si přijdou na své. Vlastně mě napadá paralela k světu reálných filmů, třeba komu se líbil Death Proof/Grindhouse, možná se pobaví i zde styčných bodů je zde hodně bez ohledu na rozdíly. Muzika je vážně skvělá, bez ní bych dal jen tři hvězdy. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Spíš než k Bebopovi bych Bakuretsu Tenshi přirovnal k Charlieho andílkům. Vystupují zde stejně mladé a krásné dívčiny, které dokonale ovládají akrobatické kousky a střílení z různých typů zbraní. Problém tohodle anime je ale v tom, že je moc dlouhý a v druhé polovině moc nudný. Pokud už máte za sebou nějaký ty akční seriály kde vystupují mecha roboti, sličné holky s velkýma prsama a super power schopnostmi, tak je tohle pro vás jen ztrátou času. Nejvíc mě však dostávala cowgirl Meg, která je jako žoldák naprosto k ničemu, jelikož jí pořád někdo unáší a Joe jí pak musí furt zachraňovat. Vypadá sice hezky, ale za to se tady body nepřidávají. 4/10 ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Potenciál tam bol, hoci nie som veľkým fanúšikom týchto mecha vecí. Sympatické postavy, ktoré ale bohužiaľ nedostali dostatok priestoru, niektoré z nich boli úplne nedotiahnuté do konca a zdalo sa, že v závere série už scenáristi mleli z posledného. Je to škoda, mohlo to dopadnúť aj oveľa lepšie, posledné časti mohli zlepšiť moje hodnotenie na 4, ale nestalo sa tak a dopadli pod očakávania. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel jak bych tohle anime zhodnotil, tento komentář vlastně píšu se značným zpožděním (viděno před čtvrt rokem). Přiznám se že mi sedla spíše první půlka , která je více odlehčená a hlavně více Ecchi :-), pokud by v takovém stylu probíhal celý seriál, klidně bych o hvězdičku přidal, jenže od druhé půle se nám tu začíná rozvíjet příběh, který mě ničím nezaujal a proč to neříct na rovinu, dost mě otravoval, škoda. Takhle tu mám výrobek na jedno použití, který sice neurazí, ale ani nenadchne. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Už po prvých 30-tich sekundách som si musel overiť či som si to vôbec pustil to, čo som chcel (až skoro po dopozeraní seriálu som si uvedomil, že to na začiatku bola vlastne časť scény z asi 21. časti - omg...)... A po úvodných titulkoch mi už začínalo byť jasné, že toto pre mňa asi nebude... OST radšej nehodnotím, lebo by som musel ešte z hodnotenia odobrať... Časti ktoré som dopozeral celé, by sa dali spočítať na prstoch dvoch rúk - ostatné som iba preskákal... Zaujímavejšie to začne byť asi až 14. dielom - pred aj po ňom je len zopár pozerateľných častí... Koniec je roztiahnutý počas troch posledných, ale ani ten ma nepresvedčil - no keďže som to vydržal až ku nemu - tak za to je tá hviezdička... ... ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Bakuretsu tenshi je seriál podobného ražení, jako již zde zmiňovaný Cowboy Bebop nebo kupříkladu Black Lagoon. Prostě skupina lidí (žoldáci, lovci odměn atp.) plnící jednotlivé zakázky a potloukající se životem. Aby byl takový typ seriálů úspěšný, je třeba splnit 2 základní podmínky: 1) zábavné postavy a za 2) zajímavá náplň jednotlivých "misí". Co se týče postav, objevuje se v Bakuretsu tenshi kuchař Kyohei, který okolnostmi svého naverbování může připomínat třeba Rocka z BL. Jenže Rockův charakter se s průběhem času vyvíjel, měnil, zatímco Kyohei pořád zůstává jenom ustrašeným a slušňáckým studentíkem, jehož přítomnost nemá pro ubírání děje sebemenší význam. Dále jsou tu Sei a hackerka Amy, které ale také příliš velký prostor k zazáření nedostanou a společně s Kyoheiem tvoří spíše takové křoví pro ústřední dvojici, jež většinu zakázek skutečně řeší. Joe je typický cool charakter, jako jediná z celé skupinky opravdu bojuje a kromě střelných zbraní občas dostane pod ruce i pilotování obřího mecha. Její otravná kamarádka Meg je na tom ale už o poznání hůře. Během celého anime vystřelí možná tak dvakrát, zato se však snad během každého dílu nechá některým ze záporáků zajmout a pak někde v koutu svázaná čeká, až ji Joe zachrání. Ani s ohledem na příběh Bakuretsu tenshi nikterak neexceluje. Děj je předvídatelný, plný všemožných žánrových klišé a pokud se při něm divák pokusí jen na chvíli zaměstnat svůj mozek, jistojistě najde plno děr v logičnosti. Celý svůj komentář jsem doposud pojal jako kritický, proč tedy vedle mého jména jasně září dvě hvězdičky? Odpověď je jednoduchá - audiovizuální zpracování. Děvčata jsou pěkná, souboje (ať už klasické nebo ty mezi mechy) adrenalinové a celý zážitek jenom podporuje kvalitní soundtrack. Krásná skořápka ale sama o sobě nepříliš povedenou náplň zachránit nedokáže. ()

Reklama

Reklama