Reklama

Reklama

Hikaru no go

(seriál)

Epizody(75)

Obsahy(1)

Hikaru jenoho deštivého dne nalezna na dědečkově půdě starou desku Go, která mu změní celý jeho dosavadní život. V desce totiž sídlí duch Sai, kdysi bývalého vynikajícího hráče této hry. Hikaru se tak stává jediný, kdo může ducha vidět a naslouchat jeho hlasu. Sai touží opět hrát svou milovanou hru a do jejích tajů začíná zasvěcovat i Hikarua. Ten se o Go začíná čím dál tím víc zajímat... (Terter)

(více)

Recenze (28)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Představa, že bych měl sledovat 75 dílný anime seriál, který je jenom o hraní go, mě poměrně děsila. Neprávem. Seriál je zvládnutelný i pro ty, kteří go neholdují. Poměrně hodně se věnuje psychologii postav a obzvláště psychologii hry. Vypjaté momenty nad hrací deskou jsou zároveň nejlepší momenty seriálu. Já osobně nemohu zapomenout na scény se slepým go mistra proti neschopnému hráči, na zpracování jedné internetové partie go (znalí již tuší) či na některé partie mistrů. Člověk se navíc i něco dozví o světě go, profesionálním i amatérském. A po endingu můžete sledovat kratičkou výuku go, nejdříve pravidla, pak i taktiku. Zvláštní je vizuální pojetí partií. Pokládání hracích kamenů připomíná údery z bojových shounen seriálů. Na mě to směšně nepůsobilo, někdo to možná neusene. Je to prvek, který slouží (a docela dobře) k budování napětí a vytváří dojem akce. Hikaru no Go je příjemným překvapením a už vzhledem k tématu, které si tvůrci zvolili, velmi dobře vytvořeným seriálem. Nicméně 75 dílů považuji za příliš. Ten kdo nikoli, ať si ještě pořídí bonusová OVA. ()

York 

všechny recenze uživatele

Sice to nebylo tak skvely jako treba Kenshin, Noir nebo Samuraj Champloo (to je ale asi tim, ze Hikaru je urcen pro ponekud mladsi divaky), ale zase vyhledem k tomu, ze na sebe dily presne navazovaly, to je vysoce navykovy serial, ktery ma uzasnou atmosferu a pri sledovani Saie pri jeho genialnich tazich me behal mraz po zadech. Rozhodne doporucuju. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Moje první sportovní anime. Je ovšem zajímavé, že se nejedná o nějaký klasický sport, ale o deskovou hru, kterou jsem předtím vůbec neznal. Po shlédnutí musím ale říct, že jsem křivdil jak sportovním žánrům, tak i strategickým deskovým hrám. Hikaru no Go precizní seriál s napínavými souboji, dobře napsanými charaktery (především Sai) a slušným spádem. Škoda jen posledních patnácti dílů, kde se objeví i pár nezáživných fillerů. Ty mají za úkol jediné: oddálit už tak vyhrocený konec celého příběhu o kterém všichni tuší jak dopadne. Škoda. Mít tak o těch pár epizod míň, jednalo by se o totální masterpiece. Takhle "jen" za 9/10. ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

75 dílný psychologický seriál z prostředí japonských go inseiů (profesionálních žáků v deskové hře go). Hlavní dějovou linii prolíná rivalita dvou chlapcu, kteří se dostali ke go z naprosto odlišných prostředí. Otec Akiry je nejsilnějším hráčem go v Japonsku a Hikara provází od počátku duch zesnulého starého mistra. Závěr seriálu, kdy jsou již oba silnými a obávanými hráči, je klasicky japonský, neboť je nepřímo řečeno, že ani jeden z nich není silnější než ten druhý. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

75 dílů o hraní Go? Někoho by to odradilo, ale já se fakt těšil, zvládl to velice rychle a teď chci víc. Zkuste si představit, že se budete dívat na to, jak proti sobě sedí dva hráči a pět minut jen pokládají kameny ve hře, které absolutně nerozumíte. A teď zkuste uvěřit tomu, že takové pasáže mohou být víc dechberoucí, než je třeba průchod Společenstva prstenu Morií. Sám hraju šachy a musím se přiznat, že jsem doteď go pořádně neznal a trošku podceňoval. Jenže seriál mě tak nabudil,k že si ho chci rychle někde sehnat a naučit spoustu lidí kolem sebe. Podané je to opravdu krásně, když to dokáže vzbudit takovou touhu po hraní, a to není zdaleka vše. Seriál bych doporučil hlavně těm, kdo už zažili nějaké ty turnaje, protože alespoň u mě se mé pocity z nich velmi připomenuly. Tak, že jsem po dokoukání jednoho dílu vletěl na net, abych předvedl dokonalou šachovou hru a totálně zničil prvního, na koho narazím. Jenže jsem chtěl být tolik precizní a agresivní, že mě porazil nějaký praslabý noname. Prostě tohle anime ve mě dokázalo vybudit ty emoce rivality, které jsem na turnajích bral skoro za drogu, takže pokud někdo právě zvažujete, že nemáte dost motivace ke hraní nějakých her, určitě se podívejte. Sympatické je, že seriál není nic takového, že by hlavní hrdina po třech dnech usilovného tréninku začal porážet hráče, co dřou celý život, ale musí se hezky poctivě vypracovávat. To je slušná změna oproti všem sportovním filmům a seriálům. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama