Reklama

Reklama

Hikaru no go

(seriál)

Epizody(75)

Obsahy(1)

Hikaru jenoho deštivého dne nalezna na dědečkově půdě starou desku Go, která mu změní celý jeho dosavadní život. V desce totiž sídlí duch Sai, kdysi bývalého vynikajícího hráče této hry. Hikaru se tak stává jediný, kdo může ducha vidět a naslouchat jeho hlasu. Sai touží opět hrát svou milovanou hru a do jejích tajů začíná zasvěcovat i Hikarua. Ten se o Go začíná čím dál tím víc zajímat... (Terter)

(více)

Recenze (28)

Meijin 

všechny recenze uživatele

75 dílný psychologický seriál z prostředí japonských go inseiů (profesionálních žáků v deskové hře go). Hlavní dějovou linii prolíná rivalita dvou chlapcu, kteří se dostali ke go z naprosto odlišných prostředí. Otec Akiry je nejsilnějším hráčem go v Japonsku a Hikara provází od počátku duch zesnulého starého mistra. Závěr seriálu, kdy jsou již oba silnými a obávanými hráči, je klasicky japonský, neboť je nepřímo řečeno, že ani jeden z nich není silnější než ten druhý. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nepomyslel, že sledovat seriál o hře původem z Číny, která se nazývá Go a o níž jsem do té doby vůbec nic nevěděl, ve mě vyvolá "filmový orgasmus". Tento seriál nabízí úžasně propracované charaktery, precizní psychologii hry, skvěle dávkovanou rivalitu mezi hráči, kteří se navzájem motivují k lepším výkonům a v neposlední řadě bravurně vybranou hudbu, která vykresluje zmíněné charakteristiky a těží z nich maximum. Vzít jen jeden z těchto základů, tak se nebojím tvrdit, že Hikaru no Go ztratí svůj půvab. Tím, že jsem dětství prožil v kompetetivním prostředí sportu, tak je mi tato tématika velmi blízká a i přesto, že je seriál zaměřen na rivalitu mezi hráči, tak mě neskutečně baví ten vzájemný respekt a to, že se dá příběh vystavět i bez toho, aby bylo cílem celého seriálu porazit nějakého zloducha v obrovském turnaji. EDIT: Začínám čtvrtý rewatch a utvrzuji se v tom, že Hikaru no Go je nejen mým nejoblíbenějším anime seriálem, ale nejoblíbenějším seriálem vůbec. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Moje první sportovní anime. Je ovšem zajímavé, že se nejedná o nějaký klasický sport, ale o deskovou hru, kterou jsem předtím vůbec neznal. Po shlédnutí musím ale říct, že jsem křivdil jak sportovním žánrům, tak i strategickým deskovým hrám. Hikaru no Go precizní seriál s napínavými souboji, dobře napsanými charaktery (především Sai) a slušným spádem. Škoda jen posledních patnácti dílů, kde se objeví i pár nezáživných fillerů. Ty mají za úkol jediné: oddálit už tak vyhrocený konec celého příběhu o kterém všichni tuší jak dopadne. Škoda. Mít tak o těch pár epizod míň, jednalo by se o totální masterpiece. Takhle "jen" za 9/10. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Pri anime dokážem pomerne rýchlo zistiť, či ma baviť bude alebo nie. A hoci sa dlhším kúskom väčšinou vyhýbam, niektorým predsa len zvyknem dať šancu, no aj to najmä na základe odporúčania. Čo sa týka Hikaru no Go, tak poviem len toľko, že už dávno som nejaký projekt nesfúkol s takou rýchlosťou a nadšením, ako práve tento. Úžasná záležitosť! ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Kvůli existenci takových seriálů jsem začal sledovat anime... tohle je prostě žánrová dokonalost v jakémkoli jiném provedení nemyslitelná. Za drobný nedostatek by možná šla považovat jistá epizodičnost vedlejších postav, kterých je opravdu hodně a po svých pěti minutách slávy se většinou z děje úplně vytratí. V předloze jich je ale ještě daleko víc.) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama