Reklama

Reklama

Zkáza spolku gentlemanů

  • Velká Británie The League of Gentlemen's Apocalypse
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu jsou bizarní postavičky z anglického seriálu League of Gentlemen, které ožily a brání se proti tomu, že se jich jejich autoři - scenáristé - snaží zbavit a pohřbít jejich městečko, protože se rozhodli začít psát nový seriál bez nich. Ocitnou se tak v boji nejen proti scenáristům v současnosti, ale i proti postavám z nového seriálu. Zasáhnou i do historie, ocitnou se na dvoře krále Williama III., kterého chce zabít trojice jiných, katolických spiklenců za pomoci padoucha Pea a ďábelského homunkula. Celý děj se prolíná, takže postavičky žijí i v hroutícím se světě svého seriálu i v realitě, seriál a realita se prolínají a vrcholí apokalypsou, aby poté vše uzavřela překvapivá pointa. (ariva)

(více)

Recenze (24)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen takova kravina, ale zabavnost se tomu uprit neda. Problem je, ze o serialu jsem v zivote neslysel, takze mi chvily trvalo, nez sem se rozkoukal a zorientoval se. Ono tomu ani moc nepomaha ze zacatku celkem zmatenej dej, nastesti se to pak uklidnilo a vyrysoval se docela zajimavej pribeh o serialovejch postavach, ktery se dostanou do skutecnyho sveta a do toho vedlejsi linie s tema samejma postavama v nejakym historickym dramatu. Navic kazdej herec tady hraje tak deset postav a jedna fakt libovejsi nez druha, samy magori nebo hnusaci. Skoda, ze tu nebylo vic vtipu, protoze kdyz uz tu nakej je, tak se mu vetsinou neda uprit urcita originalita a vetsinou je fakt vtipnej. Precejen po tom ultimatnim uvodu s velkym elektrickym dildem a zirafou sem cekal nejakou komedialni jizdu a ono to nakonec bylo bohuzel jen sem tam o naky vtipny scene. Dal film taky trochu srazi lacinejsi zpracovani, nemluvim o nic moc tricich, to sem ostatne cekal, ale cely to pusobi tak nak televizne. Nicmene film jsme si stejne pustil kuli Simonu Peggovi a nastvalo me, ze sem si ho tady ani nevsim. Takze celkove zajimavej pribeh, sem tam nakej vostrej vtipek, ale na vic jak lepsi 3* to nebude. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Rozhodne by tu mal byť pri komédii aj žáner fantasy. Pomohlo by to k predstave o tomto filme, ktorý sa popisuje naozaj ťažko. Od základnej zápletky, ktorou je reálna existencia postáv zo seriálu vysielaného vo Veľkej Británii a ich snaha o spojenie sa s "našim" reálnym svetom sa odvíja hotový kolotoč šialených a svojím spôsobom aj typicky britsky vtipných situácií, ktoré postupne vyústia v jedno veľké chaotické vyvrcholenie. Atmosféra filmu chvíľami pripomína humor Monty Pythonov, chutnučké kameo Bernarda Hilla zase Mirandu Richardson v Čiernej zmiji a diabolský David Warner a jeho metódy zase asociujú hororovú paródiu. No, vyberte si čo chcete, toto je každopádne jeden z tých bizarnejších filmových zážitkov. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tohle je takové zkřížení žánrů, to je poprvé, co jsem viděl takovou fantasy parodii. První půlka byla v rytmu Fantasparodie-magorie a druhá půlka v rytmu Fantasúchylie-magorie. Ale zábava to byla rozhodně. Zase jsem o něco moudřejší :-D ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Vynikající finále seriálu (koukat na film bez znalosti seriálu je úplný nesmysl). Podobně jako u Červeného trpaslíka se tvůrci rozhodli poslat své postavy... za sebou samými do dimenze, která je "realitou" (Velká Británie, kde League of Gentlemen je známý seriál), aby ohrožovaly životy tvůrců, neboť kašlou na jejich seriál a oni tím pádem můžou zaniknout. A aby toho nebylo málo, tak se do toho všeho ještě připlete další projekt tvůrců seriálů odehrávající se ve středověku. Podobně jako seriál je i tohle správně ujetá černá komedie s neuvěřitelně bizarními postavičkami, mnoha hororovými narážkami a skvěle napsaným příběhem. (8/10) ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Hoodně divný film, na tak velkou absurditu se asi nedá připravit. Jsou tam i vtipné momenty a postavy, například strážce stolice, ale celkově je to fakt až moc divné. ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál na jehož motivy film vzniknul jsem nikdy neviděl a doufám, že ani neuvidím. Děj je strašně zmatený, drtivá většina vtipů mi přišla spíš trapná a nechutná, zasmál jsem se možná jednou za celou stopáž. Kromě toho celá ústřední trojice mi byla krajně nesympatická. Určitě jsem viděl už i horší komedie - odpad dávám jako odpověď zdejším vysokým hodnocením. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kdybych to vyprávěl, tak mi nebudete věřit. Seriál neznám a film samotný jsem vypnul dříve, než jsem jej stačil pochopit. Neusmál jsem se ani jednou, jen jsem nevěřícně zíral. ()

dr.Orlok

všechny recenze uživatele

Viděl jsem prvních pět minut a ten úvodní vtip je opravdu dobrý.Jenom nechápu proč je na csfd záznam o tom samém filmu dvakrát ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, kupodivu to vůbec nedopadlo špatně. Fekálnímu humoru se to sice nevyhnulo, ale i tak v tom je něco vtipného a příběh to má taky zajímavý. Vůbec je fajn vidět tenhle koncept s nějakým pořádným dějem a o to větší radost je vidět, že to jde dohromady. Bůhvíjak dokonalý ten výsledek sice není (ostatně i u seriálu se mi líbil jak jaký díl) a znova to vidět nemusím, ale na jedno zhlédnutí to bylo fajn, bavil jsem se u toho a seriál to ukončilo důstojně. Lepší 3* ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Naprosto střelená komedie, jen se Vám musí zamlouvat britský humor, jelikož zde se ničeho jiného než britského humoru v té nejčistší formě ani nedočkáte. 75% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Rozlučka s Ligou v kompletním složení a samotným městem Royston Vasey. V hlavní roli Geoff, Hr. Lipp a řezník Briss. Nejvíce mnou otřásl způsob odchodu páně Pembertona. Vzhůru na Psychoville. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuto ujeťárnu viděl poprvé, vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu. Vůbec jsem nevěděl, že to vychází z nějakého seriálu a většina postav je odtamtud převzatých. Tenkrát jsem byl nadšenější než prostatik, kterýmu neukáplo. "Jak se ten film jmenuje?" "The King's Evil." "To je něco jak Evil Dead?", chch. Po hodně letech jsem se těšil, že si to zas užiju jak tenkrát (a na děj už jsem zapomněl)... ale něco se stalo. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem skouknul i seriál, ale místo klasického příhod z Royston Vasey se scénárista uchýlil k (pro mě) ne moc oblíbenému kroku: propojil realitu (scénáristy, herce) a fikci (postavy z Royston Vasey). Na druhou stranu, k tomuto typu scénáře - žádný jiný film si s tím neporadil tak dobře, jak tento. Co mi přišlo naprosto dokonalé, tak záporáčtí hajzlové ze 17. století - ať už vzhledově nebo tím, jaké jim byly nachystané osudy. Nejikoničtější scénka na mě ale čekala na středověkém hajzlu, kde z díry vykukuje opatrovač hoven a Geoffovi zpívá povzbuzující chvalozpěvy. Na to se prostě nezapomíná! Každopádně poprvé bych hodnotil 5 hvězdami, tentokrát jen 4. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Filmovy spin off serialu League of Gentlemen. Samostatne nema moc smysl. Nebo mozna ma, ale divak bez znalosti serialu si to tak neuzije. Minirolicky tam maji Peter Kay (ve filmu jako postava jmenem Simon Pig) a Simon Pegg (Peter Cow). Je to ta dvojice poskoku za zdi ve sklepenich Erasma Pea. ()

Dr.Horror 

všechny recenze uživatele

Příjemné rozloučení s mým oblíbeným seriálem. Některé postavy mi budou chybět. Bez znalosti seriálu moc nedoporučuju. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodně koukatelné. :) 4* si to podle mě taky zaslouží . Ovšem nejsem si zcela jist zda bych se na to kouknul ještě jednou. Ono je to legrační a jsou tam dobré gegy ale něco mi tam jendoduše chybý aby se t stalo pro mě numero uno ve stylu Monty Pythona a jiných britských střeštěných komedií. ()

wray 

všechny recenze uživatele

Ehm, ja som jeden z tych divakov, co si to pozrel bez znalosti serialu... Bol to pre mna jeden z najvacsich WTF filmovych zazitkov :) Potesilo ma snad len to ze je to britske (teda mne blizke, kedze tu zijem) ale ten ich britsky humor - nic pre mna. Miestami sa akoby snazia dohnat Monty Python, ale nedari sa a nedari... Pravdepodobne sa najdu ludia co tento typ humoru oznacuju za inteligentny, alebo zabavu pre intelektualov, ale podla mna to je uplne presny opak, a League of Gentlemen ma humor stupidny az trapny. Toto vsak neznamena ze som sa nezasmial :) Je vela "kvalitnych umeleckych" filmov ktore su vsak hrozne nudne, a preto aj ked to bola neuveritelna blbost davam aspon jednu hviezdicku. (napad mozno bol originalny, ale ja mam tu smolu ze som videl predtym polsednu seriu Red Dwarfa, kde to bolo PRESNE o tom istom, a aj ked Red Dwarf vznikol po tomto filme, ja osobne to podvedome vnimam ze tento film vykrada napady aj ked je to naopak :))) ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

5/10. Finální film udělaný několik let po seriálu a vlastně dost možná kvalita odráží celý seriál. Je vyveden ještě do absurdnější podoby, než bylo Royston Valey. Tvůrci si vyhráli,když zapojili do filmu sami sebe jako postavy. Některé vtípky jsou OK, některé jsou trapné. Takže tímto končím s celým městečkem magorů a úchylů, i když se mi po některých postavách bude trochu stýskat, tak na druhou stranu jsem rád, že je konec. Ano, má to za následek naprostá nevyváženost v kvalitě. Kdyby někdo celý seriál sestříhal, mohl z toho být masovější a rozšířený kult. Takhle je to jen okrajová záležitost s průměrným hodnocením. ()

Reklama

Reklama