Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pro hodně lidí mladší generace (tím nechci říct že já jsem starej) neznámej film a to je veliká škoda protože tento horor není vůbec špatný. Skupinka zmutovaných bezdomovců vesele papká každého kdo se jim dostane do drápů a film je každou minutou lepší. Marv tentokrát nechal Harryho doma a místo do baráku leze do stok kde se to milejma kanibálkama jen hemží. I když zde nehraje tu úplně nejhlavnější roli tak sázím boty že právě jemu budete držet pěsti nejvíc. Atmosféra je více než slušná a masky na tu dobu dost zdařilé. Kanibezďáci se k vaší radosti postupně čím dál tím více osmělují a zatímco zezačátku max nadzvedli poklop kanálu tak ke konci vám vlezou rovnou do bytu navíc bez zaklepání a tak trošku vám překazí plány na večer. Takže pokud nejste potkan kanálům se vyhněte jelikož tam na vás nic extra pozitivního nečeká a radši si pusťte tento film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som vyššie hodnotenia, čo býva ale často výhoda z toho dôvodu, že od filmu dokopy nič neočakávate. C.H.U.D. podľa mňa skvele buduje atmosféru a napätie, slušne graduje a obsahuje viacero vydarených hororových scén (sprcha, hlava manželky). Na druhú stranu ale aj niekoľko natoľko odfláknutých, až to pôsobí dojmom, že film točili dvaja režiséri. Nesmú chýbať viaceré klišé, ale v takomto type filmu by skrátka chýbali. Genius Loci New Yorku funguje skvele, avšak určite mohla a mala byť viac využitá miestna kanalizácia. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se do filmu pustili o něco lepší tvůrci, mohl z toho vniknou velmi dobrý podzemní snímek. Takhle je to jen řadové béčko ze zajímavého prostředí městských kanálů. Hlavních úloh se zhostili John Heard a Daniel Stern, které jen tak zas v hlavních rolích neuvidíte, a proto je tenhle film docela zajímavý. Jo a taky deset vteřin Johna Goodmana. Jinak mi C.H.U.D. místy trochu připomínal i Vetřelce. Jak by ne, když hrdinové prolézají úzkými kanály s mutanty v patách. Samozřejmě jsem se bavil, ale jak říkám, mohlo to být o hodně lepší. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak teda "čad" - - - spojler možný: ak niekto nechá v manhatanskom podzemí pridlho ustajnených niekoľko barelov nebezpečného toxického odpadu, môže to mať rôzne (zaručene však efektne katastrofické) následky. jednou z možností je, že podzemníci = bezdomovci, žobráci a rôzni iní obyvatelia podzemných priestorov sa premenia na niečo veľmi podobné žabe so žiarovkami miesto očí. C.H.U.D. je typický predstaviteľ béčkového hororu z polovice eighties, ktorý časom vytvoril kult, ale vo svojej podtate je dnes už miestami nudný a vôbec nie strašidelný ani desivý pomník veľmi pekného obdobia v americkej kinematografii, rozhodne je však veľmi precízne stavaný, typologicky (či archetypálne) presne zaľudnený a dokonca aj okorenený o pár scenáristicko-režijných a obsahových tak ako aj formálnych obratov, ktoré rokmi "zklišéoviteli" či sa stali povinnou rutinou nízkorozpočtového hororového béčka, posypaný miernou vrstvou síce neprirodzene pôsobiacich no veľmi potešujúcich hlášok a v konečnom (ale naozaj úplne konečnom a poslednom) dôsledku aj prekvapivými maskami, ktoré celkom presne zaradzujú film na hranicu vážneho hororu a brakovej srandy; ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Muj Absolutne nejkultovnejsi beckovej horor vsech dob Jako malej sem z toho byl celkem vysranej a vyhejbal sem se kanalum na hony daleko! Ukazka toho jak za malo penez natocit hustej film staci jenom originalni namet skvela atmosfera a hudba a ta bozi maska CHUDA ja vim ze to je jenom herec s maskou na hlave ale ta je proste uzasna scena souboje Kim Greist vs CHUD je taky bezchybna A schvalne co byste delali kdyby vam neco takovyho zatukalo na dvere? ja osobne bych se asi podelal a pak radsi vyskocil z okna ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama