Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Recenze (95)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ukázkový výlisek hororového béčka z 80, který zaujme povedenými maskami (žárovky místo očí rulez!) a relativně dobrou atmosférou uvnitř manhattanské kanalizace. Bohužel kamera stráví více času u stolu v kanceláři, kde hrdinové řeší dilema záhadného mizení lidí, než aby více namasírovala natěšené divákovo oko lahodným gore. Prosebně volám pro remaku od jistého R. Z., tohleto už přeci jenom v některých momentech zestárlo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Název, respektive tedy jeho význam, dává tušit mnohem větší gore zábavu ,než které se divák nakonec dočká, ale přesto je minimálně posledních 30 minut pěknou ukázkou typického 80's horror movie. Masky jsou velice dobré a zajímavé, atmosféra nastupuje spolu s hustějším vyskytováním mutantů (tedy posledních 30 minut), herecké výkony nejsou důležité, stejně jako nulová originálnost příběhové linie - tak už to holt v těchto filmech je. Dost mě mrzí, že prozatím sešlo z plánovaného remaku od Roba Zombieho, myslím, že on by danou látku zpracoval více než uspokojivě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $1,25milióna║Tržby USA $4,654,423║Tržby Celosvetovo $4,654,423║ Nič viac než strašné zívačkové béčko. /15%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čat“ je nostalgická bomba, ktorá patrila k hitom videopožičovní 90. rokov. Ku mne sa však dostala už až v dospelosti, takže nemôžem dať 4* za nostalgiu. Je každopádne príjemným prekvapením, že i po desaťročiach ide o veľmi solídny a temný horor, ktorý síce je mierne odľahčený, ale rozhodne nejde o žiadnu hororovú komédiu! Netvormi tvorcovia šetria a je vcelku jedno, či preto, že nemali peniaze, alebo preto, aby budovali napínavú, tiesnivú atmosféru; proste ich ukrývanie v tme a náznakoch funguje, ako fungovalo vo Votrelcovi alebo v Čeľustiach. Bod k dobru za pôsobivú podzemnú kanalizačnú výpravu a zaujímavý motív nedôležitých bezdomovcov; chuť na túto skupinu obyvateľstva hororoví a trileroví filmári prejavujú dlhodobo (Mimic, lekársky triler s Hughom Grantom Smrtiaca liečba atď.). C.H.U.D. obsahuje v tej dobe módne veci: komando v stiesnených priestoroch, na ktoré čosi útočí (Votrelci), neekologická firma nechtiac vyrobí vraždiace monštrum (Aligátor). John Heard a Daniel Stern si o 6 rokov neskôr dali repete v trháku Sám doma, ale nemali ani jednu spoločnú scénu. Vrchol kuriozity je, že na scenári neoficiálne pracoval údajne aj samotný Stern. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá hororová téma! Lenže tak neskutočne zlé prevedenie! Takmer 70 minút filmu sa nič (ale absolutne nič) nedeje. Veľmi pomalé, až prispaté tempo filmu je obrovským mínusom a sklamaním. Až posledných 20 minút ukazuje aký obrovský mal film potenciál a aká veľká hororová gore zábava to mohla byť. Keď už mutanti prídu na povrch a začne ich aj režisér ukazovať a jeden z nich sa vláme do bytu ženy fotografa, naberá to naozaj dobré grády. Začnú sa ukazovať mŕtvoly, predvedú sa dobré masky mutantov a atmosféra je aj vdaka hudbe naozaj dobrá. Lenže už je koniec filmu. Veľká škoda. (v tomto prípade by som remake určite privítal) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Laciný osmdesátkový videokultík (nejen u nás) několikrát zmiňovaný v SIMPSONOVÝCH, tuším že ze stejné intersoňácké kolekce jako MĚSÍČNÍ PAST. Tady někdo viděl ALIGÁTORA (příšera v kanále, hrdinové marně se snažící utéct před ní a explozí zablokovaným poklopem na ulici), VETŘELCE (sledování akce v kanále, která se zvrhne v masakr, přes kamery, co mají účastníci u sebe) a pár hororů z 50. let (radiace) a vyvařil z nich tuhle vodu okořeněnou řadou klišé (autority se snaží vše ututlat, velká exploze na závěr, otevřený konec - zde s cameem Johna Goodmana!). Neříkám, že to nemá atmosféru, ale nebavilo mě to už v pubertě a s odstupem času se na tom nic nezměnilo. První a poslední film jak scenáristy, tak režiséra. Produkce: New World Pictures, která podobná hororová a jiná béčka chrlila jako na běžícím pásu (SADOR VLÁDCE VESMÍRU, PIRAŇA, PĚNA ZABIJÁK, CREEPSHOW 2, JÍZDA ČERNÉHO MĚSÍCE, ZATYKAČ: ŽIVÝ NEBO MRTVÝ, ŽENSKÁ VĚZNICE, PUNISHER, KARATE TIGER). Pro zajímavost - ve státech se jako "Chud" slangově označují transexuálové. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Špinavé prostredie sveta pod metrom, osady bezdomovcov obývajúcich nedýchateľné podzemné nory. Do toho eko aspekt - ukladanie odpadu, o ktorom nik nechce vedieť, do dier, ktoré nik normálne nechce vidieť. Jedinými styčnými prostredníkmi medzi odpadom a svetom bežnej ulice sú práve bezdomovci. Obývajú priestory, ktoré sa obývať dajú. Tak nečudo, že sa nadýchajú jedovatých splodín a sú z nich Ľ. H. U. D. alias Ľudožrútske humanoidné undergroundové deti. Príbeh rozvláčny, no prostredie má špecifickú atmosféru špiny, zmaru a rozkladu. Špiny, zmaru a rozkladu ľudskej civilizácie, ktorej vlastné odpadoidné výkaly formujú ďalšie generácie. V dobrom aj zlom. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký béčkový krimi horror v ktorom nejde o žiadnych vampírov, zombie, duchov, vlkodlakov či dokonca nebezpečných mimozemšťanov. Tu útočia na nič netušiacich občanov New Yorku zmutované príšery, ktoré žijú pod mestom v rozsiahlom kanalizačnom systéme. A práve to je originálne na tomto filme. Canibalistic Humanoid Underground Dweller - Kanibalistickí humanoidní obyvatelia podzemia - "C.H.U.D.". Páčila sa mi aj špinavá atmosféra zapadnutých uličiek veľkomesta podfarbená ponurou hudbou. Mimochodom názov tohto snímku poslúžil Davidovi Calabresemu, bubeníkovi kapely Misfits, pri voľbe jeho umeleckého pseudonymu (Dr. C.H.U.D.). *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Gin,bourbon,skotská,bílý a červený víno,pivo,režná,pár lahví v každým kartónu,tolik toho zbylo a máme tak málo času !" )-: No řekněte,takovýhle pramen moudrosti a životních zkušeností,přece nemůže navždy zmizet jen tak v nějakým kanále. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Muj Absolutne nejkultovnejsi beckovej horor vsech dob Jako malej sem z toho byl celkem vysranej a vyhejbal sem se kanalum na hony daleko! Ukazka toho jak za malo penez natocit hustej film staci jenom originalni namet skvela atmosfera a hudba a ta bozi maska CHUDA ja vim ze to je jenom herec s maskou na hlave ale ta je proste uzasna scena souboje Kim Greist vs CHUD je taky bezchybna A schvalne co byste delali kdyby vam neco takovyho zatukalo na dvere? ja osobne bych se asi podelal a pak radsi vyskocil z okna ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mizerné béčko o hrozbě z kanálů. o které jsem ve své době hodně stál, abych jej o páteční půlnoci na Nově zhlédl. Dneska zjišťuju že je dobře že mě minulo, protože je to hloupé a špatně napsané i zahrané. Daniel Stern je známý díky zcela jiné roli, kterou o pár let později dostane. 10% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hlavně bacha na ty výmoly, kanály a jiné díry v silnici, auto může explodovat. Další ze záplavy osmdesátkových béčkových srágor, jejichž hodnocení narůstá jen díky dětským vzpomínkám na kazetu s dotyčným titulem. A já zrovna tohle viděl prvně až teď... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně, zdejší obsah je neskutečný blábol. Klasický ekohoror 80. let si pohrává s myšlenkou mutací způsobených vlivem radiace. V podzemí města žijí bezdomovci, ale také něco, co začne unášet lidi. A dokud se jedná o bezdomovce, zůstávají patřičná místa klidná. Jakmile začnou mizet běžní občané, potažmo kapitánova žena, začne se akce pomalu rozjíždět. Pomalu, jelikož je tu někdo, kdo má ve všem prsty a nehodlá dopustit, aby pravda vyšla najevo. Jak už to tedy bývá, člověk je větší bestie, než všechna monstra dohromady. Na dnešní poměry spíše pomalejší snímek s kolísavě napínavou atmosférou. Monstra jsou vydařená a dle vzoru Čelistí a Vetřelce ukázána až v poslední čtvrtině. Dojde i na pěkné záběry ohryzaných těl, přímé gore, vyjma setnutí monstra, se nekoná. To ale vůbec nevadí. Pokud se jedná o krev, pak nejhezčí je scéna ve sprše. Škoda, že více prostoru nedostaly honičky ve stokách, ale i tak dobré. 3,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

C.H.U.D. mě moc nebavil, je takový utahaný a dlouho trvá, než se tam něco začne dít a ani po řádění čadů to není nikterak záživné. Možná za to mohl trochu horší dabing, ale herecké obsazení je docela fajn (najdou se tu herci ze Sám doma), tak aspoň díky za ně. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

OMG, tak to byla nechutná kravina. Jedná se sice o starší snímek, ale mírný v hodnocení nebudu. Nudil jsem se od začátku a absolutně nic mě nezaujalo. Děj byl slaboučký jak čajíček, příběh naprosto o ničem a nějaké ty opravdu hororové scény chyběly. Divák tím pádem nemůže dát jiné hodnocení než nejnižší.. 0/10 = 0% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi to hledat, ale C.H.U.D. má námět v něčem od nějakého uznávanho autora hororů, ne? Ovšem film i přes skvělý námět je hodně slabý a nudný. Nostalgie tu nemá co dělat. Je spousta lepších kousků. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se do filmu pustili o něco lepší tvůrci, mohl z toho vniknou velmi dobrý podzemní snímek. Takhle je to jen řadové béčko ze zajímavého prostředí městských kanálů. Hlavních úloh se zhostili John Heard a Daniel Stern, které jen tak zas v hlavních rolích neuvidíte, a proto je tenhle film docela zajímavý. Jo a taky deset vteřin Johna Goodmana. Jinak mi C.H.U.D. místy trochu připomínal i Vetřelce. Jak by ne, když hrdinové prolézají úzkými kanály s mutanty v patách. Samozřejmě jsem se bavil, ale jak říkám, mohlo to být o hodně lepší. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Brak mě baví, ale tohle neuspělo. Jsem pro remake. Klady: film než jsem si ho pustil mě zaujal svým neobvyklým názvem, rovněž herecké obsazení nebylo marné. Zápory: starý "béčkový" horor co nemá na dnešní kousky, zastaralý vizuál, bídné speciální efekty a masky kreatur,slabé technické zázemí, každá "drsnější" scéna působí komicky, celkově nuda a tak nějak hovadina o ničem. Mé hodnocení: 10% ()

Reklama

Reklama