Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mně se tyhle ztřeštěné příběhy většinou nelíbí, ale tenhle je tak skvěle natočený a tak nabitý nápady, že si mě získal téměř okamžitě. The Emperor's New Groove chrlí šílené situace, prokládá je výbornou animací a dochucuje vytříbeným smyslem pro humor. Sympatická délka zaručuje, že filmu nemá kdy dojít dech. Osvěžující záležitost. ()

Hadati 

všechny recenze uživatele

Konečně zase nějaká Disneyjovka, která se mi líbila. Absolutní nesmyslná parodie na normálně animované filmy. A v tom je to její kouzlo. Viděl jsem to v českém dabingu, který se mi líbil. Nejvíc mě rozesmíval hlupák Kronk. Je to zřejmě jediná záporná postava, která byla hned od začátku dobrosrdečná a veselá. Tento film se dokonce zalíbil i mému bratrovi, který jinak nad animovanými filmy ohrnuje nos. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Animák z roku 2000 o kterém jsem do roku 2021 nevěděl ani slovo. Tento animák dokáže zabavit a rozesmát i dnes, zkrátka má to pravé ořechové. Příběh se odehrává kolem sobeckého, rozmazleného krále, který měl vždy všechno, co chtěl. Následně všechno ztratí a musí si vše vybojovat. Tento animák má dobrou zápletku, skvělé rozřešení a to, co se děje v průběhu je prostě skvělý. Oproti některým dnešním animákům je tohle masterpiece. 8/10 ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka ma uchvátila pred vyše 20timi rokmi, keď som ju ako dieťa sledoval na kazete pri každej návšteve našej krstnej. A uchvátila ma aj pred pár týždňami, keď som si ju ako dospelý pozrel po rokoch znova. Nenudí to ani minútu, je to zábavné, je to pre každú vekovú kategóriu a ma to ten najgeniálnejší slovenský dabing, aký si len viete predstaviť. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Dvacet let starý animák, o kterým jsem popravdě ani neslyšel, a Já na něj narazím náhodně, jen díky dětem, až teď! Stydím se, ale na druhou stranu jsem možná radši, že to přišlo až teď, pač s dětma to je hold jiné a má to lepší atmosféru. :-) Ideální rodinný film! Jinak teda i něco k filmu: Originální, nápadité, bláznivé a velmi vtipné... 90% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama