Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Recenze (196)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná disneyovka a to já dokážu ocenit. Skvělá zábava, skvělé hlášky, dobré nápady a nenudící děj... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o vladárovi premeneného na Lamu bol fajn ale grafická stránka na rok vzniku nijak moc výrazná dosť sa strácala v príbehu a na ten vysoký rozpočet to vyznie ako nízko nákladová rozprávka určená priamo ako video film, cez určité negatíva to ale určitý priemer dosahuje aj keď nič prevratné sa fakt nekoná. Presnejšie by som dal tejto rozprávke tak 50% nič viac si z mojho pohľadu nezaslúži. ║Rozpočet $100miliónovTržby USA $89,302,687Tržby Celosvetovo $169,327,687 ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne odlisna Disneyovka - spise pro odrostlejsi, ale opravdu vynikajici zabava, zbavena zbytecne infantilnosti, ktera provazi vetsinu zbyle produkce studia Disney. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Perfect World - Tom Jones [2:21] ,2. My Funny Friend and Me - Sting [4:38] ,3. Snuff Out the Light (Yzums's Song) - Eartha Kitt [3:37] ,4. Walk the Llama Llama - Rascal Flatts [2:02] ,5. Perfect World - Tom Jones [2:33] ,6. Run Llama Run [2:24] ,7. One Day She'll Love Me - Sting/Shawn Colvin [4:11] ,8. A New Hope [1:46] ,9. Beware the Groove [8:14] ,10. The Jungle Rescue [3:17] ,11. Pacha's Homecoming/The Blue Plate Special [7:32] ,12. The Great Battle/Friends Forever [6:19], ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A pak že Walt Disney už dávno nedělá skvělé animáky. Jak je vidět tak Není král jako král je důkazem ještě stále tlukoucího srdce 2D animovaného filmu. Velice vtipný a hlavně svižný děj, dělající si srandu z klišé moderního filmu, poučující nejmladší a pomrkávající na ty starší. Klobouk dolů, takovou zábavnou jízdu jsem opravdu neočekával. Příjemnou animaci (hlavně veverka, jaké to animované klišé) a skvělý výkon dabérů kazí jen trochu pomalý rozjezd a písničkový doprovod Toma Jonese. David Spade by měl seknout s herectvím a dát se na dráhu dabéra, to mu jde o mnoho lépe. Goodman už je jen třešničkou na dortu. Mým oblíbencem se však stal Patrick Warbutton v "roli" Kronka. Squeaky, uh, squeak, sqeaker, squeakin'. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Občas nerozumiem tomu kto a ako rozhoduje či daný film pôjde, alebo nepôjde do kina. Ak sa nemýlim Emperos's New Groove frčal rovno na DVD. Čo je podľa mňa veľká škoda. Nevyhnem sa porovnaniu s filmom Madagaskar, ktorý som videl tesne pred týmto. Príbeh. To je ten dvojhviezdičkový rozdiel v prospech cisára. On má totiž hlavu a pätu a aj keď zaváňa moralizovaním typickým pre Disneyho filmy vo výsledku je na tom 100x lepšie, ako Alex a jeho parta. Cisár vyzerá ako film pre deti, ale pobavia sa hlavne dospelí. Ako opoveď na nápor digitálnych animákov nepoznám lepší spôsob. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Našlapaný sled výborných gagov, ktorý ma začal cca po polhodine fakt nudiť. Ten zmysluplný príbeh tomu vážne chýba. Cítim som sa ako keby som vyše hodiny sledoval náhodné časti Road Runnera alebo Toma a Jerryho. Škoda. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že mě nějaký povedený kousek za posledních 30 let unikl, aniž bych o něm minimálně neslyšel nebo nešel kolem mě. A přesně to se stalo. O tomhle animáku jsem neměl vůbec tušení a přitom je to neuvěřitelně vtipná záležitost. Těším se na další projekce. 80% prozatím. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Trochu netypická disneyovka svím zpracováním, a humorem který je určen pro odrostlejší publikum což, ale není na škodu. Již zmíněný humor podporuje špičkový český dabing v čele s démonickou Yzmou které propůjčila hlas Eva Holubová, bezpochyby nejlepší záporačka z dílny Walta Disneyho. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Máš ten jed?" "No jasně, ten jed. Ten jed pro Kuzca. Jed vybranej extra na zabití Kuzca. Jo, Kuzcův jed." ________________ Jo, jasný, sex je cool, ale už jste někdy viděli Není král jako král? Tenhle nadčasovej animák nejenomže definoval humor, ale i dětství generace Z – a tuplem moje dětství, protože vypálený DVDýčko s touhle kultovkou jsem si přehrával nesčetněkrát a čuměl na něj doslova kdykoliv a kdekoliv (radši ani nechcu vědět kolikrát jsem tuhle klasiku vlastně viděl, až to ani zdrávo není). Není král jako král z hlediska subžánrů však nefiguruje jenom jako dobrodružný feel-good buddy-movie anebo groteskní kanonáda absurdních gagů [ať už jde o vizuální humor, meta-humor, running-jokes či borcení čtvrtý stěny, ten komediální timing je prostě top notch], ale i jako nefalšovaná přímočará komedie s atypickým a přesto poutavým příběhem s prvky/motivy bajky, která brilantně využívá svůj cartoonish rozměr, fikční stylizaci ale i character development hlavního (anti)hrdiny. To vše dokonale nahuštěné ani ne v 80 minutový extrémně nahláškovaný šílený jízdě, ke který se vždy nostalgicky rád vracím...... Za mě (a doufám že nejenom za mě) absolutní hidden gem, raritka, klenot a esence krásy a magie kresleného filmu, která zraje jak fajnový vínko. Nadčasová záležitost! Společně s Medvědími bratry, Dinosaurem, Planetou pokladů a El Dorádem můj nejmilovanější animák z éry studiové renesance na kterej nedám dopustit (dost mě jímá hrůza že tenhle masterpiece ve skutečnosti pochází od Disneyho). Scénka v restauraci je top tier komedie až Tarantinovského střihu. No a Kuzco je zcela bezkonkurenčně nejlepší disney princezna. Kronk je legenda - jeho recept na špenátový kapsy okamžitě potřebuju. Českej dabing geniální. Co dodat? Kdo u toho nehrčí smíchy, nemá vkus. Müluju to! 10 lam z 10 🦙 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Film známy najmä svojou prekliatou produkciou zachytenou v dokumente Sweatbox. Disney tak intenzívne osekával dejové línie, až neostalo takmer nič. Výsledok je výdatne zábavná a vizuálne skvelá disneyovka s množstvom vizuálnych gagov i vtipov a akási predzvesť neskorších hektických animákov pre najmenších ako napr. Despicable Me. Ale príbeh a konanie postáv tu absolútne nefungujú. Načo potom bolo to osekávanie dejových línií a splošťovanie príbehu? ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Maniakální pohádka, která střídá bláznivé nápady neuvěřitelnou rychlostí, pro mě trošku překvapením, že pod záštitou Disneyho. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne Kuzco a Kronk najlepšie postavy. Kedykoľvek sa objavia musím potláčať smiech aby som nevyzerala trápne, že sa smejem bez príčiny. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Fenomenálna rozprávka. Nepamätám rozprávku pri ktorej by som sa neustále smiala. Kuzco je boss. Úžasne kreslené, vtipný scenár, krásny hlas Stinga na konci. a tie vtipy, ja nemôžem. Tri dôležité postavy Kronk, Izma a Kuzco. 100% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztekany a jednoduchoucky dej, ktery se nesveze ani na naspeedovanych postavach, ktere hrave predci bombasticka veverka (opet?) s dohromady 30ti vterinovou rolickou. Celkova krecovita rozevlatost byla ze zacatku jeste fajn, v Disneyho filmech i prekvapujici, ale postupem casu i za kratoucke stopaze stacila nehorazne otravovat. Kratkometrazni filmy Looney Toons jsou pro tohle vhodnejsi, nezachrani to ani tech asi pet povedenych vtipku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy klasická ruční animace byla nahrazována tou počítačovou, vznikla tahle svižná, vtipná a zábavná komedie, která bez problému zaujme mladší publikum krásnou animací a to starší komediálními frky a funkční chemií ústřední dvojice. Jen jsem zde nenašel nic navíc, co by mě k filmu nutilo se vracet. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po anglicku Císařovy nové šaty, po německu Království za lamu a po našem Není král jako král - v tomto případě se páni distributoři hodně vydováděli. Nyní ale k filmu! Rozhodně jde o netradičně pojatý a originálně vyprávěný kousek z dílny Walta Disneyho, který zaujme diváka svižným tempem, skvadrou rozličných postaviček a nejedním humorným nápadem. Příběhově nenabízí film sice žádný hlubší dějový zvrat a celé se to veze čistě na oné vtipně didaktické notě, nicméně je to ve výsledku podáno nadmíru sympatickým způsobem, že člověk odpustí onen plošší děj a nechá se unášet na vlně plné humoru, akce a ponaučení. Sedmdesát minut nenásilné zábavy zaručeno! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Otcovská lekce mezi lamou aristokratického původu a dobráckým vesničanem je sice klasický příběh o cestě, na jejímž konci najde hrdina zmoudření, ale - hlavně v druhé půlce - hodně potěší absurdními zvraty a nonsensy, které umožňuje animovaný svět. Výtvarné pojetí mě sice nenadchlo, připadalo mi příliš tvrdé, ale některé obrazové gagy se nebály posunout hravost kresleného světa dál, než bývá obvyklé. Sice jsem nepochopila, proč byla hlavní záporačka ve staré říši Inků oblečená jak vysloužilá šlapka z Paříže dvacátých let, ale co? I to patří ke kouzlu tohoto filmu. A její vztah s mladým pohledným tuponěm je snad až na samé hranici toho, kam se dá v dětském filmu dojít. /15. 12. 14./ ()

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama