Reklama

Reklama

Napínavý dobrodružný příběh podle maďarského romanopisce Móra Jókaiho o hraběti a zbojníkovi Fatia Negra ze Sedmihradska v Uhrách, který přepadává místní šlechtu a obírá ji o majetek. A také o velké lásce k půvabné cikánce. (tahit)

Recenze (4)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec první film viděný v kině. Bylo mě 5 roků a známá uvaděčka mojí babičky pustila do biografu celou rodinu zdarma na přístavek. Do dnešního dne jsem si myslel, že to byl francouzský film. Pamatuji si z toho, že to byl historický dobrodružný film, kde zbojník na koni vykrádal boháče cestující kočárem... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľkolepejšie poňatý dobrodružný príbeh o tajemnom "Čiernomaskáčovi", ktorý prepadáva šľachtu a zdanlivo tak napomáha obyčajným sedliakom. Ale len zdanlivo, kedže tým sleduje svoje ciele, ktoré ho nakoniec stoja život. Fajn akčné scény a jemne mysteriózna atmosféra, ktoré dopomáhajú k tomu, že sa nejedná o žiadnu bohapustú historickú konverzovačku, ale že má príbeh celkom svižné tempo. Škoda, že exteriérových scén nie je viac a film nemá väčšiu výpravu. Viem si však predstaviť, že vo svoje dobe bol určite nezabudnuteľný. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Maďarský spisovatel Jokai Mór napsal dobrodružný, romanticko historický námět k filmu s českým názvem Chudí boháči (Szegény gazdagok,)natočeným v roce 1959. Mladá krásná Henriette (Krencsey Marianne) je zamilovaná do mladíka, který je pro její příbuzné naprosto nepřijatelný, je jím Vámhidy Szilárd (Láng József). Nic nepomáhá, ani Henriettin pokus o sebevraždu. Je provdána proti své vůli zámožnému šlechtici baronu Hataszegedimu, který jí odváží na svoje sídlo. Henriettě nezbývá než si zvykat, i když je myšlenkami stále u své lásky. Jednoho dne jí manžel obdaruje drahoceným šperkem, který si vezme s sebou na návštěvu sousední šlechty, kam je pozvána na návštěvu. Je však přepadena a okradena záhadným lupičem s černou maskou, který okrádá bez výjimky všechny lidi široko daleko a jmenuje se Fatia Negra. Fatia Negra má však vždy odněkud přesné informace, takže úspěšně přepadá bohaté návštěvníky místní šlechty.Jeho milenkou je krásná a divoká Anica, které slibuje manželství. Do oblasti je proto vyslán Szilárd, který má zločince s pomocí vojska odhalit, a....setkává se zde se svou láskou Henriettou... ()

Reklama

Reklama