Reklama

Reklama

Hu bao long she ying

Obsahy(1)

Veľmajster Shang Kuan-cheng (Jack Long), na slávnostnej ceremónii oslavujúci svoj titul šampióna, sa chystá na odpočinok. Dostane však tajomný vzkaz na ktorom stojí: "Skutočným šampiónom budeš až vtedy, keď porazíš veľmajstrov z ostatných provincií". Hrdý Shang Kuan-cheng tak nemá na výber a aby si udržal svoju česť a povesť, vydá sa aj so svojmi učňami na dlhú cestu po Číne, aby sa v súbojoch stretol s veľmajstrami z ostatných provincií a dokázal tak, že on je ten jediný skutočný šampión. (kitano)

(více)

Recenze (7)

kitano 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ten najlepsi kung-fu film z Taiwanskej produkcie aky som videl. Iked je ocividne ze rozpocet bol nevelky, reziser Joseph Kuo skvelym sposobom sklbil pribeh, ktory je akousi roadmovie, a krasne prirodne scenerie, v ktorych naozaj pocetne bojove sceny krasne viniknu. Velmi ma potesil Jack Long ako grandmaster Shang Kuan-cheng, ktory je skvelym stelesnenim typickeho majstra kung-fu s obrovskymi skusenostami a dokonale zvladnutym bojovym umenim. 7 grandmasters sa moze smelo rovnat tym najlepsim kusom od studii Shaw Brothers a Golden Harwest. (10/10) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Mistr Shang odchází na odpočinek, když obdrží anonymní výzvu. Výzvu přijímá a vydává se na dlouhou cestu, aby porazil sedm šampionů z ostatních provincií. Vynikající souboje (s trochou drátů, ale budiž jim to odpuštěno) a filozofie kung-fu pozdvihá tento taiwanský snímek nad většinu ostatních. Za zmínku také stojí, že v roli velmistrů nejsou žádná baletní wu-shu ořezávátka, ale opravdoví mistři tradičního kung-fu. 100 % České titulky zde. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa veľké sklamanie. Asi to je na mňa príliš old oldschool. Jednak ma sklamal príliš povrchný príbeh v ktorom postavy idú do konfliktov len aby si pomerili svoje kung-fu a ani postavy ma nezaujali. Či už starí majstri alebo nudný mladík. Chýbal mi to poriadny osobný motív a ani herci to charizmou neutiahli. No a bitky sú rozporuplné. Niektoré sú príliš pomalé. Iné, väčšinou ti so zbraňami sú už celkom svižné. Choreografia obsahuje mnoho akrobatických prvkov, z čoho by som mal bežne radosť, ale tu to už prehnali a miestami som nemal pocit, že sledujem súboj, ale gymnastické číslo dvoch borcov, ktorí si občas spomenú, že by sa mali mlátiť a tak si sem tam dajú po papuli. Takže celkovo ma to v žiadnom ohľade príliš nebavilo. 5/10. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Joseph Kuo dokázal natočit vždycky velice kvalitní kung fu filmy s minimem vynaložených finančních prostředků a jeho choreografie byla hodně propracovaná. I v 7 Grandmasters střídá jedna špičková choreografie druhou, film plyne v dynamickém tempu od začátku do konce a nasazení všech herců je absolutní. Na taiwanské produkce si musí člověk zhýčkaný hongkongským komfortem trochu zvykat, ale když jim přijde na chuť, zjistí, že mají své neopakovatelné kouzlo. Lee I Min v roli nadšeného studenta vynikal nejen pohblivostí, ale i oslnivou technikou a Long Sai Ga zvládal vždycky skvěle role starých, vynikajících mistrů, takže i tady předvedl to nejlepší, co uměl. Děj rozhodně není nijak překvapivý, ale o to v kung fu filmu nejde. Taiwan se na sklonku sedmdesátých let hodně srovnal s Hong Kongem a ispirovaný filmy studia Golden Harvest uměl vytvořit dobré kousky. I když jsem zvažovala tři hvězdičky, protože jsem rozmazlená, čtyři jsou lepší a Joseph Kuo si každou zaslouží po právu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kung-fu film ze sedmdesátých let se kromě ohromné prezentace bojových umění se především vyznačuje sice jednoduchým příběhem dokonce obsahující dvě dějové linky, které se prolínají, ale hlavně neuspěchaným dějovým vývojem. Děj je tak srozumitelný a lze ho plně vychutnat. Hned v prvních minutách se rozvine dějová linka první vyprávějící o velmistrovi dostávající anonymní výzvu k souboji s dalšími velmistry, aby se ukázalo, že je skutečně nejlepší. To se svým způsobem podobá videohře, kdy velmistr putuje a postupně se s každým utká. K tomu se zanedlouho přidá dějová linka druhá se svou vlastní postavou, kde jde o klasickou šablonu těchto filmů. Cvičení kung-fu a pomsta. Ano, obě dějové linky se prolínají, nebo spíše přesněji jsou bok po boku spojené, avšak vzájemně se nepletou pod nohama a nesnaží se jeden nad druhým vyčnívat. Finálový souboj také není zbytečně natahován, jak to většinou bývá obvyklé. Vše v rozumné míře pro ucelený filmový zážitek. Kung-fu klasika a dobrá klasika. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Mistr,který aby se stal největším šampionem se postupně utkává s dalšími lidičkami. Do toho ho pronásleduje velmi dotěrný mladík,který se touží stát žákem. Jelikož je to Taiwan,působí film hoodně lacině. Choreografie jsou tu sice moc pěkné a vyhytané,ale je jich tu opravdu moc,jste prakticky zahlceni soubojema,ale děj se vypařil. Myslím si že *** jsou spravedlivé...tedy z mého pohledu. ()

xav 

všechny recenze uživatele

Spousta a spousta kung-fu pohromade. Onich 90min obsahuje takovou 20min bez boje, takze pribeh nemuze byt poradne odvypraven, ale zabava to urcite je. ()

Reklama

Reklama