Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Blbý A Blbější sice přišli nějakých osm let po téhle podívané, ale přesně takové pocity budete mít z trilogie o železných ptácích. Ne snad v rámci vztahů mezi jednotlivými díly, ale z každého jednotlivého kusance tohohle steaku, který by potřeboval pořádně rozbušit, ochutit a tepelně upravit, aby z něj bylo něco víc než jakási ubohá verze Top Gunu pro teenagery, nepokrytě zvoucí chlapce ledva dokončivší střední školu (čili v porovnání kvalit amerického a českého vzdělání zhruba na úrovni druháku) do řad armády, letectva či podobné šlechetné instituce bránící demkoracii, rodinné hodnoty a víru v toho jediného pravého boha ve všech koutech světa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednička za 2*, dvojka za 1* a trojak je odpad. Tahle trilogie je naprosto zbytečná a radši se budu dívat na nějaký reklamy na Nově. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako puberťák se tento film miloval, s odstupem času se nad nim sice musím je pousmát, ale je to pořád slušná zábava. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se neda brat moc vazne, ale jakmile clovek pristoupi na to, ze to je spis takova pohadka, bude se dobre bavit. A jelikoz jsem vedel, do ceho jdu, protoze jsem film uz kdysi videl, tak jsem se dobre bavil. Herci jsou totiz v pohode, potesi hlavne Suchet, kterej Poirota nepripomina ani v nejmensim. Dalsi klad je docela sviznej dej, slusna zaverecna bojova pulhodinka a chytlava svizna hudba. Proste nenarocna zabava, za slusny 4*. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Byl to hit, je to shit. Ani jako klukovi se mi to nelíbilo, nikdy jsem neměl rád F-16. "My letci máme ocelové ptáky..." ()

choze 

všechny recenze uživatele

"NE, TOHLE JE NĚCO JINÝHO NEŽ BYL ÍRÁN. TEĎ MÁME V OVÁLNÉ PRACOVNĚ CHLAPA, CO SE NEPODĚLÁ Z NĚJAKEJCH MRZÁCKEJCH ZEMIČEK..." Ať žije ultra zelený rok amerického filmu, rok 1986, kdy vznikly parádní armádní agitky a reaganovské akčňáky BOJOVÉ NASAZENÍ (s Clintem Eastwoodem a hláškou:"UTRHNU TI HLAVU A NASERU DO KRKU."), TOP GUN či jeho starší, levnější bratříček ŽELEZNÝ OREL (a kdy jedni vesmírní mariňáci vykydlili jednu planetu od vetřelců). Zatímco TOP GUN mě ani po opakovaném shlédnutí nijak neoslovil, ŽELEZNÉHO ORLA (uvedeného půl roku před ním, aby si nekonkurovali) jsem si hned na poprvé zamiloval. Zlatá mládež, která si vesele půjčuje F-16 z letecké základny a za doprovodu brutálního popíku 80. let a za hlášek jako "TADY ŽELEZNÝ OREL. JSEM VELITEL AMERICKÉ PŘEPADOVÉ JEDNOTKY." nebo "PRÁVĚ JSTE PŘIŠLI O RAFINÉRII. LETOS BUDOU NAFTU DOVÁŽET." zdemoluje půlku Blízkého východu, to jsem tedy v pubertě mohl a pobaví mě to i dnes. I když se to pro mě postupem času proměnilo z akčního filmu ve výbornou nechtěnou komedii, v níž obzvlášť excelují zuřivě přehrávající Louis Gossett Jr. (který ustál všechny díly série) a David Suchet jako ten zlý turban. Nekažte si ale dobrý dojem nevýraznými pokračováními, i když ten bizarní souboj starožitných letadel s moderními stíhačkami ve trojce se hned tak nevidí. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kult mého dětství (o tom jak středoškolák v F-16ce vymlátí půl armády nejmenované arabské země) je sice naivňoučký a hloupý, je však zrovna tak vtipný, zábavný a má své kouzlo ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jediný kdo si myslí, že tato série měla vzestupnou tendenci. Jednička je taková rozjezdová, ale pohodově naivní osmdesátková zábava a furt lepší než top gun. Tohle je aspoň béčko co si na nic nehraje.50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pohodova a neskodna teenagerska 80's blbina. Body hore za hudbu (Poledouris aj pesnicky). Ale Top Gun je uplne inde. 6/10 ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Naivní akční hloupost, kterou jsem jako malý klučina měl celkem rád. Top Gun je o hvězdičku lepší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kdyby Scott nenatočil Top Gun, tenhle snímek by možná ani nevznikl. Nesmím mu upřít celkem dobrou kameru a povedenou hudbu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V Amerike celkom slušný úspech, u nás video hit. Popri TOP GUN, ďalší príspevok do žánru akčných leteckých trhákov, so slušnými akčnými scénami. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý a třetí díl byly prostě jen Béčka, sice poměrně špatné a s úděsným dabingem (i když na dobu, kdy to u nás šlo, to byl asi zázrak), ale oproti tomuto prvnímu filmu to byla mistrovská díla. Považovat tohle za béčko by byla urážka špatných filmů. Parta fakanů, zosnovujících s jedním pošahaným černochem bitevní vřavu ve stíhačkách, je už příliš. ~~~ V titulcích mi tak akorát chybí informace: Film byl testován na zvířatech. Všech deset retardovaných šimpanzů spáchalo sebevraždu. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

rok 1986 bol i v znameni mini suboja medzi IRON EAGLEom a TOP GUNom. Zelezny orol mal vacsi rozpocet a pribeh ktory by sa pozdaval vsetkym narodne zalozenym amarickym divakom, lebo ide o zachranu zostreleneho americkeho pilota a nakopanie zadku arabskym "teroristom" ktorym pomahaju sovieti o co sa postara syn (!) zostreleneho pilota za pomoci svojich spoluziakov zo skoly (!!). takto to znie pekne, ale to by za kamerou nemohol stat Sidney J. Furie ktory je uplne bezradny ako v akcnych scenach tak i vo vsetkom ostatnom. dnes sa to mu neda upriet urcity sarm, vdaka obrovskej naivite, ale mna to vacsinou len nudilo. Top Gun toho roku (i vdaka Tony Scottovy ktory bol co sa tyka kvalita uplne inde ako Furie) z orla spravil akorat tak Zeleznu Sliepku... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi bystrou variáciou v tínedžerskom veku na tému Rambo/ Top Gun, vojenský záchranný film s milým mladým hrdinom a s pocitom milujúcim zábavu. 6/10 ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pravá amerika hodná sledování osmiletými kluky na nekvalitně nahrané videokazetě... Ve své době mňamózní, dnes se musím smát. Hodně smát. ()

Reklama

Reklama