Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Charles Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) sa nudí v zapadnutom leteckom múzeu, kam ho preradili. Nečakane ho však povýšia a prevelia na prísne tajnú leteckú základňu v Izraeli. Až tu sa dozvie, že má veliť spoločnému tímu amerických a ruských pilotov, ktorých úlohou je zničiť medzikontinentálne balistické strely, ukryté v neďalekých skalách, ktoré majú naraz odpáliť na husto obývané miesta v USA a v Sovietskom zväze. Chappy musí čeliť nielen rozporom medzi oboma skupinami pilotov, ale aj zrade vlastných nadriadených. Ak nemá prísť k najhoršiemu, musí konať proti rozkazom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Top Gunová variace ve skutečně revolučním duchu - amíci společně se sověty proti "těm zlým arabákům". O pár let později spatří světlo světa třetí díl série Delta Force, který jede podle téhož schématu, ale je IMHO daleko zábavnější. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dnes z odstupem času můžu o tomto filmu říct zcela jistě a naplno že se jedná o opravdu hodně slabý béčkový akční film, nebo spíše parodii většinu filmu jsem se spíše nudil. Ale tenkrát se mi to vážně docela líbilo, bylo to zrovna někdy v době války v Perském zálivu tedy v roce 1991 kdy jsem to viděl poprvé. Mě bylo dvanáct a strašně moc jsem fandil amíkům a právě těmto a podobným opravdu nenáročným filmům. Celkem se mi líbil ale inorig. soundtrack jak z jedničky tak i ze dvojky. Jednička byla a je jen o něco málo lepší, trojka už propadák-odpad! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nudná břečka o přátelství sovětů a amíků není hodna jména kultovní jedničky a nebavila mě ani v deseti letech. Nejvtipnější jsou ty nesmyslně přebarvené F-4ky, kterým ve filmu říkají "MiGy" :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní starosvětská zábava. O třídu víc mě teda bavila až trojka od mého oblíbence Johna Glena, ale tohle taky nebylo zlý a celkově se mi série Železný orel zdá trochu neprávem poplivaná. Jasně zestárlo to jako hrom, ale pořád lepší než ten nablblej Top Gun nebo podobný blbosti co se v tomto žánru točí dneska. Takže ničím výjimečná, ale příjemná pohádka o tom jak musí Amíci a Sověti zapomenout na studenou válku, dát se dohromady, zdárně dokončit akci a pochopitelně se z nich stanou i kámoši. Proč ne.55% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Američania už na konci 80s pochopili, že Rusi nie sú nepriatelia, ale to Arabi sú tými pravými motherfuckers! Túto prorockú myšlienku Hollywood reflektoval v béčkovom Iron Eagle II. Tak príjemne blbý dobový film by ste ťažko hľadali. Vzťah medzi Rusmi a Američanmi je vykreslený tak stupídne, že nebaviť sa nemožno. Všadeprítomný humor dokresľuje kvalitnú béčkovú zábavu. Film mal jasný cieľ pobaviť publikum, čo sa odzrkadlilo aj na soundtracku - je plný skvelých rockových piesní (nemožno nespomenúť I Got A Line on You Babe od Alice Coopera). Záverečná bojová scéna je nehorázne nudná a impotentne nakrútená, ale Rus s vysielačkou, ktorý je ostreľovaný Arabmi, ale stíha hrdinsky a životobetujúco (a krvácajúc) hľadať signál, aby ho nakoniec chytil a hrdinsky odpálil nejaké výbušné veci, proste nemôže nepobaviť. Ja som sa teda bavil skvelo. ()

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát jednu hvězdičku, ale jen do chvíle, kdy přišla na řadu finální akce. Ta je poměrně dlouhá, ale neskutečně hloupě sestříhaná, takže jsem se v ní dokonale ztratil a bez zájmu film dokoukal. Škoda, protože do té doby mě ŽELEZNÝ OREL 2 vcelku bavilo sledovat. Za zmínku tak stojí alespoň, na akční film nebývale bohatý písničkový doprovod - mj. "Enemies Like You & Me" zpívají Ruth Pointer a Billy Vera. hodnocení 0,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kameraman se opět celkem snažil. Příběh samotný však už moc nezachránil. Kamera - Alain Dostie. Hudba - Amin Bhatia ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno raz, keď sa zmení dnešná politická situácia vo svete, tak opäť niekto natočí podobný film, kde amíci a rusovodi spoja sily, proti vyššiemu zlo za vyššie dobro. V tej dobe tak moderný námet, sa stane opäť populárnym a začnú vznikať svetové bijáky. Dosť ale predpovedí. IRON EAGLE je produkt svojej doby, s neveľkým rozpočtom, pričom tieto dve aspekty idú proti samotnému snímku. Utužujú sa tu skôr medzinárodné vzťahy, ako magazíny s nábojnicami a strely krátkeho doletu. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Bože... Tolik sničených, zabitých, vyloučených, ... a to ještě před začátkem mise, která málem ani nezačne, a když už začne tak dobře skončí... No děs a hrůza i jako zvuková kulisa natož jako film... Ale zápletka rusové a amíci aspoň jedna hvězdička... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Klesajúce, už od priemernej béčkovej prvej časti slabšie, ale na počudovanie stále pozerateľné. Ale ďalšie dve pokračovania už boli hanbou aj sérii aj fenoménu Top Gun ako takému. ()

Reklama

Reklama