Reklama

Reklama

Kinesisk bordtennis

  • USA Chinese Ping Pong
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Dánsko, 1972, 14 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Černobílá i barevná filmová stopáž zachycující několik světových šampionů ve stolním tenise v akci byla sestavena nahrubo bez jakékoli zřejmé snahy o souvislé sekvence ze zápasů. Film při několika příležitostech oněmí, rytmus úderů tenisových pálek, míčků i chodidel ustane, což spolu s minimalistickou improvizací Jørgena Letha na klavír propůjčuje snímku nadčasovou až snovou atmosféru. Experimentální filmový přístup je jasně patrný ve chvíli, kdy zničehonic zazní časový odpočet a střih následně ještě více roztříští již tak rozvolněné sekvence. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

Epizódne zachytenie vystúpení čínskych hráčov ping pongu, ktorí ako tím prvýkrát od kultúrnej revolúcie navštívili medzinárodné podujatie. Herný štýl za veľkým múrom sa medzitým posunul, čiastočne Číňanov zaskočil. Po dlhom čase sa tak stal majstrom sveta Európan. V spomalených, normálnych, farebných i čiernobielych záberoch zachytená hra s loptičkou a výrazy tváre hráčov turnaja v závere ústi do takmer baletne vzletného súperenia. Pre fanúšikov športu lahôdka, pre mňa len jednorázový dokument so snahou o oživenie formou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První půlka filmového času je vyplýtvaná na všechno možné, jen ne na hru. Ve druhé jsou fantastické výměny i zpomalovačky. ()

Reklama

Reklama