Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Masters, dětský hrdina prvního dílu, při bojové akci na začátku druhého dílu nezemřel, padl do ruského zajetí. Poté, co si prožil ve vězení peklo, žije po návratu do Států jako opravář práškovacích letadel.
Charles 'Chappy' Sinclair, bývalý brigádní generál, si během výslužby zařídil soukromou leteckou školu, kde cvičí mladé delikventy umístěné do nápravných zařízení. Škola ale nijak neprosperuje a práci s delikventy málokdo vydrží. Chappy tak žádá Douga o pomoc se školou i s dětmi.
Při návratu z letecké soutěže se Doug a jeho svěřenci stávají na letišti svědky utajené operace vojáků, kteří nemají o svědky zájem. Chappy, Doug a mladí piloti tak musí co nejdříve záhadu rozluštit. (MartinezZ)

(více)

Recenze (13)

Foxhound#1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle už fakt, ale fakt ne. Jak jsem si myslel, že po třetím dílů už to nemůže být horší, tak jsem se šeredně splet. Oživlý Doug z jedničky, několikrát vysloužilý Sinclair (že oni to točili jen kvůli němu??), banda gangsterských děcek, jako obvykle záchrana světa před bad guys a tuna zrecyklovaných leteckých záběrů, které jsou mnohem chaotičtější ve střihu, než celá série dohromady. T-6 Texan sestřeluje F-16! Bullshit. Akční drama? Nechtěná tragikomedie! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už se příliš nepovedlo. Dojezd jinak kvalitní série Iron Eagle už je poměrně nudný nezáživný a celé to působí dojmem, že to bylo slepeno na koleně a natočeno jaksi z povinnosti. Neříkám, že to občas není i zábavný, ale rozhodně je to ze všech dílů nejslabší. Co naplat je tomu tak.30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Michael Stokes. Kamera - Curtis Petersen. Hudba . Paul Zaza. Nejhorší příběh z celé série. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, že v nápravnom programe existuje aj letecký výcvik, je pekne vycucané z prsta. Paradoxne ale, tu bola možnosť na intervencie medzi postavami, ich drzosť a drsnosť v akcii, plus nejaké tie cool suché hlášky. Tá možnosť sa však premárnila, pričom režisér nieje podradný, skôr dobrý rutinér. V tomto prípade to pošlo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Návrat k ideji prvního dílu. Fakani zachraňují svět s pomocí ostřílených mazáků s jejich vlastními komplexy. Pominu-li ale způsob a ohrožení světa hlavním záporákem (oškliví oškliví komunisté, tfujky), tak činy dětí tu byly alespoň o trochu střízlivější, než v prvním díle. Pilotují jen cvičná letadla, sabotují v rámci svých dětsky-kriminálních možností a zkušeností (v pohledu na rok '86, rok vzniku prvního dílu a tehdejšího ducha doby, v roce '95 je i to trochu mimo, ale zase je film cílené béčko...) a jediné, co je tak opravdu hodně mimo, je přistávání slečinky s dopravním letadlem, bez chybičky. Ostatní chlapskou práci a létání ve stíhačkách obstarávají vojáci (aktivní či ve výslužbě). ~~~ Takřka všechno je tu jak podle šablony a odhlédnu-li od toho, že film měl vzniknout tak o 10 let dříve, je to prostě béčko. Takže rok vzniku '85 nebo '95 - teď je to fuk, stejně jsem to viděl až nyní. ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Fuu, tak oni podliezli aj odpad? Ale vážne. Túto časť si pamätám možno najviac preto, že bola fakt otrasná. ČSFD síce nikde neuvádza, že to bol TV film, ale ja si myslím, že bol, lebo toto už s prvou časťou okrem názvu nemalo spoločné nič. ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Jiří Zahajský - Louis Gossett Jr. (Charles 'Chappy' Sinclair), Martina Hudečková - Joanne Vannicola (Wheelerová), Bohdan Tůma - Jason Cadieux (Doug Masters), Petra Hanžlíková - Rachel Blanchard (Kitty Shawová), Amy D. Jacobson (členka letecké policie), Michal Suchánek - Max Piersig (Peter Kane), Aidan Devine (desátník Fincher), Jeff Pustil (Cameron), Brad Milne (hlídač), Jaroslava Brousková - Victoria Snow (Amanda Kirkeová), Marilyn Lightstone (Dr. Francis Gullyová), Jan Šťastný - Jack Nicholsen (Luther Penrose), Dean McDermott (major Miles Pierce), Kevin Hicks (poručík Mara), David Hemblen (sovietský vyšetřovatel), Miriam Chytilová - Karen Gayle (Dana Osborneová), Anne Marie Loder (komunikační důstojnice), Bedřich Šetena - Al Waxman (major generál Brad Kettle), Ivan Richter - Chas Lawther (plukovník Birkett), Ron Lea (Snyder) + (úvodní titulky), Michal Jagelka - Ross Hull (Malcolm Porter), Jason Blicker (seržant Osgood), Bohumil Švarc - Sean McCann (Wilcox), Filip Švarc - Dominic Zamprogna (Rudy Marlowe), Matt Cooke (kapitán McQuade), Miklos Perlus (nový kluk), Ivan Jurka (závěreční titulky) Překlad: Jitka Rybová Dialogy: Helena Tichá Zvuk: Antonín Kravka - AK Studio Režie: Petr Tichý České znění vyrobilo Studio Auvit, 1995 ()

bizon.99 

všechny recenze uživatele

Poslední díl akční série už není tak zábavný,jak jeho předchůdci.Návrat "mrtvoly" na tom nic nezmění.Furie se loučí a buď me za to vděčni.Překvapení je výhra práškovacího letadla nad stíhačkou.5%. ()

Reklama

Reklama