Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (256)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si s nostalgie pozrel celú quadrilogiu a musím priznať, že napriek tomu slabému hodnoteniu, to nie je také zlé. Príbeh je celkom dobre zakomponovaný a vymyslený, aby sa mohlo v tejto sérii pokračovať ďalej. Herci, či akcie sú tiež celkom v pohode ako aj podvodný park. Najviac to kazí 3D efekt, ktorý bol možno na tu dobu zaujímavé spestrenie, no takto po rokoch je to otras. 50% - 2* ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ČO PIJETE?" ,,ŠAMPANSKÉ PRACUJÚCICH." ,,HMMM... PIVO." __ Istým spôsobom nespravodlivo stojí za nízkym hodnotením filmu jeho technické spracovanie. Tvorcovia chceli správne zaujať niečím novým a lákavým a keďže to bol tretí diel tak prišli s 3D. Predovšetkým žralokov záverečný ,,nájazd" na riadiace centrum je už trikovo veľmi úsmevný a často obsadzuje popredné priečky v rebríčku najhorších vizuálnych efektov. Nakrútiť však niečo také dnes, už by nik s niečím takým nemal problém a na daný výtvor by sa hľadalo omnoho benevolentnejšie. Iste, film má svoje technické i obsahové nedostatky (slabé zabezpečenie vodného parku, žralok vpláva tesne pred zatvorením brány...) a zrejme by mohol byť v niektorých momentoch objavnejší, pretože viac menej všetko mohli diváci vidieť už niekde predtým. Vyšší rozpočet však na filme poznať je, príbeh je trocha šablónový, no nenudí a vrcholí v správnych momentoch. Z iného hľadiska by som sa skôr zamýšľal, či nie sú Brodyovci so žralokmi v nejakom zvláštnom spojení (Star Wars = sága Skywalkerovcov, Čeľuste = sága rodu Brodyovcov) a koho to bol nápad, aby Louisa Gosetta Jr. v slovenčine daboval Richard Stanke? (7494. hodnotenie, 214. komentár k filmu) ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí film ze série ´Čelisti´ by nebyl až tak špatný, ale některé scény jsou vysloveně trapné. Příběh se přesouvá z moře do zábávného vodního parku SeaWorld. A vypadá to, že se réžie ujal spřátelený Disneyland. Mike Brody (Dennis Quaid) a Dr. Kathryn Morgan (Bess Armstrong) se musí rozhodnout mezi láskou a prací a přes problém se žralokem najdou to správné řešení. Také mladší bratr Sean (John Putch) si najde přítelkyni. SeaWorld je perfektní místo pro zábavu, které se má oteřít pro veřejnost, přípravy vrcholí. Nacvičují se pyramidy na vodních lyžích. Dobří přežijí a chvástalové a zloději jsou potrestáni samotným žralokem. ['Jaws' (1975), 'Jaws' (1978), 'Jaws: The Revenge' (1987)] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo! Veľký Biely je zlý, ale Veľká Biela je beštia!! Preto nám ju Universal naservíroval rovno v 3D (= predmety nezmyselne sa rútiace proti kamere). Od filmu s takýmto poradovým číslom divák nečaká kvalitu a to je dobre, lebo ani nepríde. Samozrejme, prvý diel je klasika, ale ďalšie časti nie sú také katastrofálne, ako by sa mohlo zdať. Nečakal som prepracované postavy, výborné herecké výkony, ani kvalitný scenár. Čakal som atraktívnu výpravu, solídnych hercov v "nijakých" rolách a množstvo obetí. Plus-mínus som to dostal. Čo sa Čeľustí 3 týka, obsahujú veľa scén, ktoré sa odohrávajú na suchej pôde a kde postavy riešia vzťahy. To je hrozné. Akonáhle sa ale o slovo prihlási žralok, dostane to spád (napriek v dnešnej dobe už vyložene katastrofickým trikom). Vydarené sú najmä scény odohrávajúce sa hlboko pod hladinou, kedy sa z mútnej vody pomaly, zlovestne vynárajú prvé obrysy ohromujúcej, ľudožravej ryby. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Úplně bych film neodsuzoval, ikdyž přiznávám že na klasicky vydařené první dva díly to rozhodně nemá. Je to škoda, ale trochu film pobavit dokáže. Je krvavý, hororoých prvků je zde dost. Ale víckrát film vidět nemusím, viděl jsem ho celkem 2x a stačilo to bohatě. Prostě béčkové prostředí, až moc zlé. Takže film vidím tak na 35% = ** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)

Reklama

Reklama