Reklama

Reklama

V roku 1916 mladý pruský šľachtic Manfred von Richthofen odchádza, tak ako väčšina mladých mužov, do vojny. Vďaka svojej neohrozenosti, rytierskemu prístupu k leteckým súbojom a úcte k nepriateľovi, sa z neho už čoskoro stane obávané stíhacie eso a uctievaná ikona leteckej flotily Prvej svetovej vojny. Manfred lieta s priateľmi Wernerom Vossom, Sternbergom a Lehmannom, s ktorými ho spája rešpekt k vojenskému drilu a rytiersky spôsob súbojov. Svoj stroj, trojplošník Fokker Dr.1, si dá zafarbiť na červeno a stane  sa postrachom všetkých protivníkov a letcov Dohody. Francúzi ho prezývajú Červený diabol, Briti na jeho hlavu vypíšu odmenu. Počas vojny zostrelil najmenej 80 lietadiel, najviac zo všetkých pilotov na oboch stranách. Náhodné stretnutie so zdravotnou sestričkou Käte mu však otvorí oči a poznáva skutočné barbarstvo vojny. (TV JOJ)

(více)

Recenze (198)

Gawain 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je průměrný, děj spíše episodicky rozsekaný, otravná romantická zápletka, jaká je ve stovkách jiných filmů... Nic nového, nic extra a pro někoho asi i málo leteckých soubojů - nicméně, vzhledem k tomu, že filmů o 1. světové válce se mnoho netočí a že přeci jen JE poctou největšímu leteckému esu Velké války, přihazuji hvězdičku navíc... ()

david666 

všechny recenze uživatele

přiznám se, že jsem měl trošku problém se vůbec na film dodívat. Čekal jsem zamilovanou romantiku s leteckými bitvami. Romantiky (velmi laciné - mezi Rudým baronem a sestrou v podání Leny Headey to jiskřilo asi tak jako mezi pračkou a sušičkou - spíš mi jejich vztah připadal jako vztah matky a syna). Takže nezbývalo než se kochat leteckými bitvami - ani těch však moc nebylo a oproti Rytířům nebes mi připadaly dost slabé. Hodně jsem se pobavil, když se Němci sešli v "Berlíně" jehož suplovala Praha - lépe řečeno Národní muzeum - sraz německých politiků v sále, který zdobí sochy českých myslitelů, kulturních a jiných výrazných představitelů naší země působil fakt směšně. ()

Pepe1783 

všechny recenze uživatele

Po velmi dobrém začátku přišlo vystřízlivění v podobě nelogických skoků, opomenutých důležitých scén a soubojů. Jako dokument to bylo snad dobré, těch pár leteckých soubojů bylo taky docela líbivých(narozdíl od pozemních bojů). Ve filmu jsem neviděl nic co by mě připoutalo k plátně, žádné překvapení, žádné napětí. Jak film přišel, tak i odešel. ()

JJJHHH 

všechny recenze uživatele

no...na jednu stranu moc pěkný příběh, letadla a vůbec všechno ve vzduchu si zaslouží 5*...dojem kazí jen to, že herci melou pusou něco jiného, než slyšíte z repráků...další minus: některé důležité okamžiky z filmu prostě zmizely: je hodně nepříjemné, když dostanete náznak, že se bude něco hodně zajímavého dít (třeba souboj s Hawkerem nebo těsně před Baronovou smrtí), najednou se zatmí obrazovka, a pak se obraz objeví s titulkem "o něco později"...určitě potěší řada známých českých tváří... ()

žabař 

všechny recenze uživatele

ach né, další válečnej film, jsem si řekla, když film začínal...a hle ..ono se z toho vyklubalo docela příjemné podívání...oceňuji jak hlavního představitele, tak pro mě na filmu nejzajímavější střih...člověk by řekl, že to bez těch nejdůležitějších scén nejde, a ono jo..:-) ()

fferdas 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s letadli proto dávám minimálně o * navic než si film zaslouží. Z filmu, kde je hlavní hrdina legendární Manfred von Richthofen, který dosáhl za 1. světové války několika desítek sestřelů, se dá rozhodně vymáčknout víc. ()

OsuDNR 

všechny recenze uživatele

Povodne som dal za 4* no pozrel som si to ete raz...a musim povedat ze ma to fakt moc nezaujalo...Dost nuda...Nudné situacie..málo nie moc zaujimavych leteckych subojov i ked niektore sa dali.. co je prve + a ako druhe plus by som pripisal tomu ze je to z prostredia 1sv. vojny. Milujem filmy z 1sv. preto 3* inac by som dal mozno dokonca aj menej. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie! Veľmi som sa tešil na Červeného baróna, ale tak nudný a nezáživný film som si ani v najhoršom sne nevedel predstaviť. Dej je rozkúskovaný, žiadna zápletka... len skáčeme do rôznych rokov a to neznášam! ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

příběh legendárního stíhacího letce z 1. sv. války Manfreda von Richthofena. Úvod lehce na hraně parodie a taky trošku nudnější, ale pak už vše v pořádku. Von Richthofen je mladý sebevědomý muž ze vznešené šlechtické rodiny, který bere létání a sestřelování letadel protivníka jako sport. Až ztráta několika jeho přátel - letců a mladá zdravotnice se kterou se sblíží, mu otevřou oči. Vcelku pěkný příběh, sympatičtí herci a to nejhezčí na filmu - kamera a skvělé ztvárnění bojových scén. Ale také jedno velké a pro mne neomluvitelné a nevymluvitelné mínus - zcela zřejmé hudební vykradení nádherné hudby z Posledního mohykána. Nebýt tohoto faux-paux, šel bych s hodnocením výš. ()

JeffScylla 

všechny recenze uživatele

Stejná šablona jako Titanik, Pearl Harbor a jiné syntetické story. Mladej hezounek s patkou seká patky a napínavé je to asi jako když mi dojde doma mouka. Zvláště s přihlédnutím na to že vařím zcela vyjímečně. Škoda. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma potešilo prostredie prvej svetovej vojny, no potom to už bolo len márny pokus o vytvorenie vzťahu k hlavným postavám. Jedine Schweigerera mi bolo ľúto. Scenár, dej a bojové scény ma nezaujali... Ale hudba sa mi nad mieru páčila, a vážny výraz Leny Headey tiež. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Solidní herecký obsazení, docela fajn vizuální efekty, příběh samozřejmě usměrněnej reálnou předlohou. Celkově film působí hodně příjemně, plynule, nenáročně a koukatelně. Já jsem se nenudil vůbec a navíc, při osvěžení českýma hercema je to film, kterej může i potěšit. Za mě ilný 3* a DOPORUČUJU ()

Brk 

všechny recenze uživatele

K zblití nudný. Helmuty to asi pár marek stálo, je to na tom vidět, ale až na pár leteckých bitek, je to zoufalost. Hlavní postavu sveřili vyzáblýmu, rachitickýmu, árijskýmu vychvístovi, kterýmu role nejde ani za mák uveřit. Takže jedna slabá za Huga Stiglitze, kterýho vždycky rád vidím a kdyby Lena vyndala svoje dvojky jako u Termopyl, bylo by to možná za dvě :) ()

agent00074 

všechny recenze uživatele

Zklamání, zklamání a ještě jednou zklamání… moc jsem se na tenhle film těšil, jaké však bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že film je spíš romantický blábol než film o „esu es“ tedy rudém baronovi. Největší letecký souboj I. Světové války pak vypadá tak, že je anglické letadlo zapíchlé v zemi (kolejích) a Ringhofer si o tom s někým povídá - ! on si o tom povídá, ale vidět to tam není – absolutně nechápu. Letecké souboje vůbec v tomto filmu jsou spíše ojedinělá záležitost – což opět nechápu. Herecké výkony možná ujdou ale co z toho?! Takhle si tedy Rudého barona opravdu nepředstavuji.2* zachránili herci a těch pár leteckých soubojů… ()

copstp 

všechny recenze uživatele

Jsem tímto filmem zklamán.Dle mého naprosto nevyužitý potenciál tématu.Nedokázal jsem se sžít s postavami a na konci mi bylo vlastně úplně jedno,jak film skončí.Netvrdím že film byl nuda,ale očekával jsem od něj daleko víc.I ústřední příběh lásky mi přišel zbytečný,okoukaný a jaksi navíc. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Trochu rozporuplný film. Připadalo mi jakoby si režisér nedokázal vybrat zda půjde o film válečný s nádechem romantiky nebo romantický s nádechem války. Letecké souboje vypadají moc dobře jen že jsou ustřihávány, zásadní bitvy jsou přeskakovány, takové jakoby se na tom filmu vyřádil cenzor. Nicméně hudba skvělá, atmosféra bojů skvělá a připadal mi ten film takový lidský. Škoda té rozhozenosti, ale díky letadýlkům dávám 4-. Enšpígl - fantastická recenze a naprostý souhlas :) ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, zažil jsem dvě hodiny nudy, sice film dobře mapoval tehdejší chování a morálku letců, ale jinak to za moc nestálo. Ani speciální efekty nejsou nejlepší... dál to radši nebudu rozebírat, myslím že si raději pustím nějaký mnohem starší film... ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Německo-britský a dodejme i český film s aspirací na velkofilm nemá špatný námět, ale jak říká jeden náš kritik, chtělo by to zbavovat se nápadů a různých vedlejších motivů ve prospěch větší hloubky postav a větší logiky scén, které na vás režisér střílí jako z kulometu. Lovestory je samozřejmě nutností, ale muselo to být takhle? Letci byli vojáci-aristokraté, to je jasné, ale dle filmu i jejich ošetřovatelky, tedy konkrétně jedna, která vyprovází v růžovém župánku svého milého až k letadlu. Škoda, že se tvůrci nepoučili z filmu "Stihači na start", který dopadl o mnoho o mnoho lépe. Ale hudbu měli skvělou. Kupuju soundtrack. ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Letci z první světové, vpravdě poslední rytíři, jsou dnes už legendami a nejslavnějším z nich byl jednoznačně Manfred Freiherr von Richthofen, díky svému letadlu a chybě v překladu slova Freiherr také zvaný jako rudý baron. Jak já se na tento film těšil. Až jsem zapomněl co s příběhem umí udělat Němci. Bohužel, naši západní sousedi si to opět vzali po svém a tak má touha vidět ďábelský vzdušný souboj s Hawkerem, nebo poslední leteckou bitvu Wernera Vosse zůstala nenaplněna. Mnohem víc než bojů si filmaři všímali jakési "bezvýznamné" romance. A to se citů nebojím. Naopak i zde jsou na místě, protože spousta těchto letců opravdu spáchala dobrovolnou sebevraždu ve stylu hlavního hrdiny v Na západní frontě klid a film zde tedy zkouší rozebírat, co je k tomu vedlo. Vývoj nálady od "Hurá zase letíme pobíjet nepřítele" ke "Sakra, už do toho letadla musím zase" zde určitě je, ale podle mého názoru ani tento pohled není dostačující, takže to hodnotím jako jedno velké zklamání. Bohužel je to tak. ()

Reklama

Reklama