Reklama

Reklama

Bimil

všechny plakáty
Jižní Korea, 2000, 105 min

Obsahy(1)

Zaměstnanec pojišťovací společnosti Ku-ho (Seung-woo Kim) je mužem, který dokáže milovat za celý svůj život jen jednu ženu. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy ho opustí jeho životní láska. Snahy kolegů z kanceláře o Ku-hoův nový začátek přicházejí vniveč. Jedné deštivé noci se však jeho život má změnit. Při návratu z karaoke baru srazí autem záhadnou dívku, stojící uprostřed silnice. Ku-ho dívku Mi-jo, která jako zázrakem nemá ani škrábnutí, odveze k sobě domů. Mi-jo však nemluví a trpí amnézií. Ku-ho si postupně uvědomuje hloubku svých citů k dospívající dívce; citů tak silných, že spolu začínají komunikovat prostřednictvím telepatie. Jejich vzájemné souznění má však i své stinné stránky. (Ketri)

(více)

Recenze (11)

Toto 

všechny recenze uživatele

,, Ona komunikuje jinou cestou než ostatní. Když chce, může ovládat vodu. Ale bohužel... už to nedokáže dál kontrolovat... Nikdo se jí už nemůže dotknout. Její síla se úplně vymyká kontrole. " Nádherný film o láske a bezradnosti, ktorý nie je pre každého diváka. Skvelá hudba. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neskutečně uhrančivě podanej příběh o dívce, která má zvláštní schopnosti, o kterých sama ani pořádně neví. Celá atmosféra filmu je hodně postavená na dlouhých nemluvných scénách, který maj ale většinou neskutečnou sílu a dokážou diváka skoro až zhypnotizovat, ovšem ke konci to už přece jenom přijde trošku zbytečně zdlouhavý. Druhá projekce a tim větší proniknutí do příběhu, byla ještě lepší. Myslim, že je škoda, že je to prakticky neznámej film ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne romanticky ladená mysteriózna dráma. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý počas jazdy domov so svojimi priateľmi náhodne zrazí mladé dievča, ale keďže sú pod vplyvom alkoholu, nechcú s tým ísť na políciu a tak ju vezme do nemocnice a k sebe domov. Hneď si uvedomuje, že je to výnimočné dievča, ktoré síce stratilo pamäť, ale inak vyviazlo bez fyzických zranení a dokonca má zvláštne schopnosti, keďže komunikuje telepaticky a vie ovládať vodu. A už od začiatku k nej cíti veľmi silné puto, ale musí sa dozvedieť aj pravdu o jej minulosti. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj o dosť viac. Už od nehody, ktorá príde po chvíli to začne pôsobiť veľmi zaujímavo a postupne sa odkrýva veľký potenciál vo viacerých smeroch, samozrejme obzvlášť vzťah hlavnej dvojice, schopnosti a minulosť hlavnej hrdinky, ale aj celkový prístup priateľov a podobne, pričom sa tu nájde viacero skutočne výborných prvkov, ale celkovo sa ho podarilo naplniť len čiastočne. Chválim hlavne chémiu medzi hlavným párom, všetky tie ich dlhé pohľady a výborne podaná telepatia, keďže spolu dokážu komunikovať nielen pri vzájomnom pohľade, ale aj na diaľku a všetky tieto scény sa mi dosť páčili a navyše sa to celé nesie v takej podmanivej atmosfére. Ale inak mi to neprišlo úplne dotiahnuté a aj tie na prvý pohľad zaujímavé prvky ma nezaujali až tak moc, ako by som chcel, hlavne pátranie po jej minulosti. Takže u mňa určite prevládajú kladné pocity, zaujalo ma to a stále som bol veľmi zvedavý, ako bude dej pokračovať, ale v konečnom dôsledku nie som úplne spokojný. Takže aj tie jednotlivé žánre, obzvlášť romantický a dráma pôsobia skôr len tak vlažne, najlepšie zvládnutý je práve mysteriózny. Herecké obsadenie je na tom dobre, Kim Seung-Woo v hlavnej úlohe, viac samozrejme zaujme postava dievčaťa, hlavne na tie jej oči asi len tak nezabudnem a ani tých pár vedľajších postáv nie je zlých. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, zaujímavý vizuál a hlavne tá spomínaná atmosféra, ktorú zvýrazňuje aj príjemná hudba. Škoda, že na konci som nebol až tak spokojný, ako som po úvode čakal, ale aj tak ma to bavilo a niekedy v budúcnosti tomu ešte dám šancu a možno mi to sadne ešte lepšie. 66% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Za ty oči Mi-jo Yun musím dát o hvězdu více. Výborný film, jen škoda toho rozvláčného začátku. Zatím jsem ještě neviděla tak "prozíravý" tedy spíše "prozíraný" film. Možná proto se nezařadil mezi asijské filmové "tygry". A ani o představitelce hlavní ženské role není vidu ni slechu. ? ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Melancholický, pomalejší snímek, který je krásný, silný a díky pohledu a očím (!) Ye-jin Son neskutečně podmanivý, až hypnotický... Příjemný děj, nádherná hudba a nemyslím, že toto je "klasický koreiský" film... Naopak tento snímek se pro mě vymyká z té řady x dalších romantických dramat z Jižní Korei... Svůj debut Ye-jin Son zvládla na jedničku s hvězdičkou, kterou by ostatně měli dostat všichni, kdo se na tomto snímku podíleli a proto škoda, že toto je vcelku neznámý film... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mysteriózní drama s příměsí romantiky, ačkoli začátek je lehce nezáživný a konec mi tedy úplně nesedl. Božská Son Ye-jin se zde postarala o andělský vnitřní hlas hlavní hrdinky, ovšem zrovna za andílka bych tu milou dívenku neoznačil :-) 73% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že film obsahující dravý vizuál a paranormální jevy může být tak nudný a nezajímavý. Právě formální stránka se k snímku vůbec nehodí a hudba je doslova uspávající. Po skončení jsem se cítil vyčerpán jako kdybych si 2x projel Bohy a generály a proložil to Pevností Alamo. 30 % ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, ale jen v některých momentech, jinak sem se bohužel většinu času pěkně nudil. Stačilo vidět jednou a víckrát už vážně ne. Celkové mě film nepřesvědčil o jeho kvalitách, další nadhodnocený korejský film tady. Pro mě pouze 35%. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vizuálně ohromující a nabobtnalé, významově chudé a jen naznačené. Skutečně film je hlavně "prozíraný"(50%) ()

bossy 

všechny recenze uživatele

Klasická korea, minimálně slov, ale maximální vypovídací hodnota, závěrečnou písničku od Sinead"O Connor si pouštím tak třikrát denně, vřele doporučuji. ()

Reklama

Reklama