Reklama

Reklama

Ráj

  • Kanada Paradise
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 1984, 15 min

Režie:

Ishu Patel

Obsahy(1)

Ve filmu, který vypráví o krásném ptáku ve zlaté klícce, se na Oscara dvakrát nominovaný režisér Ishu Patel vrací k práci s tradičním akvarelem, která je zkombinovaná s komplikovanou animační technikou. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

swamp 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní animovaný snímek o černém ptáku, který závidí ostatním jejich zabarvení a velkolepost - brzy se však přesvědčí, že svoboda je ze všeho nejcennější. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne zaujímavé dielko s vynikajúcim hudobným backroundom (celý čas som uvažoval odkiaľ tú melódiu poznám:). Ishu Patel nesporne patrí medzi invenčných tvorcov a to sa cení... ()

Saigetsu 

všechny recenze uživatele

Na veľkom projekte sa podieľal štáb desiatich ľudí (Patel si vážil individuálny potenciál experimentu a tvoril najmä sám). Paradise je založený na príbehu, ktorý mu jeho otec povedal ako malému chlapcovi. Volené dvojexpozície, podsvietené dierky, žiarivé farby, rôzne bytosti, tvary, ich pohyb a morfovanie vytvárajú snový, nadprirodzený svet vnútri paláca. Druhý svet pripomína ilustrácie z detských kníh (Patel sám bol ilustrátor) plné života a vytvára kontrast prvému svetu a zároveň tak životu oboch vtákov v snímke. ()

Reklama

Reklama