Reklama

Reklama

Dream Work

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 2001, 11 min

Recenze (9)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tscherkassky mě doslova drapl za koule a protahuje mě neuvěřitelnými zákoutími čehokoliv. Určitě bych o tom nedokázal napsat třicetistránkovou erudovanou filosoficko-uměleckou studii, ale prostě se mi to líbí. Hodně moc. Zvuková stránka filmů je naprosto úžasná. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jedno je pri tejto snímke isté, ak už nič viac, na 100% nevyzerá akoby bola nakrútená v roku 2001. Mal som pocit akoby som sledoval nejakú kópiu starého surrealistického filmu s dvadsiatich alebo tridsiatich rokov. Kópia vo veľmi zlej kvalite prežraná molami vysušená a zároveň mokvajúca v pivnici sedemdesiat rokov. Neviem presne o čom bol ten krátky príbeh ženy prichádzajúcej domov. Ale podľa kakofonických zvukov slasti a nasledovného utrpenia to pre ňu neveštilo nič dobré. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, co přesně tím chtěl Tscherkassky říct, ale já jsem v tom viděl zobrazení těžko identifikovatelných (a to není výtka - sny někdy není někdy jednoduché "vysvětlit") nočních můr, které se zdají hlavní hrdince a které se jí i po probuzení neustále prolínají do reality. Pokud šlo o tohle, tak to na slabých 5* je, protože to je atmosférické, vtahující a zajímavě udělané. Já bych to vysoko hodnotil i tak, ale za svojí interpretací si stojím a tak ten plný počet dám. Na třetí pokus jsem od Tscherkasského konečně viděl něco pořádného a trochu mi jeho Dream Work atmosférou připomnělo díla Takashiho Ita. Slabých 5* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Experimentálne dielo o snívajúcej žene, ktoré ma konečne dokázalo niečím zaujať. Napríklad aj tým, že má dokonca aj niečo ako dej (síce taký halucinogénno-snový, ale aj to sa počíta). Škoda toho zúženého obrazu (úzky pásik) a tiež toho, že neskôr to blikanie obrazu začína byť občas neznesiteľné. Žiadna sláva, ale v rámci rozširovania si obzorov celkom zaujímavý úlet. ()

Kusbi 

všechny recenze uživatele

Buď jsem hloupý a jedná se o skvělé dílo s nějakou hlubokou pointou (případně jde o mistrnou ukázku nějaké filmového techniky) a jenom já to v tom nevidím, nebo je to pouze snůška náhodných deformovaných záběrů nedávajících smysl, které by přivodily epileptický záchvat snad i epileptikovi, který je po smrti. Vzhledem k místnímu hodnocení je pravděpodobnější asi první možnost. Co můžu hodnotit pozitivně je zvuková stránka snímku, jinak toho ale moc není. ()

Reklama

Reklama