Reklama

Reklama

Erotika

(festivalový název)
  • Rakousko Erotique
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1982, 2 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Básnivá found footage koláž zkoumá, jak málo je třeba k rozeznání touhy. Bleskovými přiblíženími se ženskému tělu a tváři, někdy sotva rozeznatelnými v zásvitech paží, oka, rtů, a doplněnými podobně členitým uspořádáním přerývaných zvuků, vytváří soustavu pulzujících aluzí na fyzickou i fantazijní slast. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

V popise filmu sa uvádza, že má päťminútovú dĺžku. Mal som česť vidieť rovnomenný film toho istého režiséra z roku 1982, ktorý mal podľa pred titulku dĺžku len jednu minútu 40 sekúnd. Hlavnou a jedinou herečkou je Lisl Pongerová, rakúska umelkyňa. V obraze preblikávajú jej oči, pery a kontúry či časti tela. Taká je erotika podľa Petra Tscherkasskyho: nejasná, nezreteľná, tajomná a dráždivá. Žiadne ostro ohraničené tvary tiel a pohlaví zapadajúcich do seba, podobne ako v HD pornofilme. Len nejasné zachytenie pocitov opojenia očami, perami. Bez konkrétneho celistvého tvaru. Ostáva priestor na predstavy. Ak sa následne aspoň čiastočne naplnia, k erotike môže pribudnúť aj vzťah. Hravá jednohubka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvé krôčiky Tscherkasseho, môjho najobľúbenejšieho experimentátora, ma až tak nezaujali.. Nejaký stroboskop, pohľady na ženu sú fajn, no je to krátke a nič tam skoro nie je. Viem, sú to iba jeho začiatky, ale za to oči prižmurovať nebudem. ()

Reklama

Reklama